Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Ταβέρνα το καλοκαίρι: Aυτά είναι τα “επικίνδυνα φαγητά” - Μακριά από κιμά και...

Το γνωρίζατε;

28 Ιουνίου 2020 13:53
Ταβέρνα το καλοκαίρι: Aυτά είναι τα “επικίνδυνα φαγητά” - Μακριά από κιμά και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, και όλοι μας έχουμε προγραμματίσει τι θα κάνουμε στις διακοπές μας. Επειδή η ταβέρνα πάει μαζί με τις διακοπές και το καλοκαίρι, καλό θα ήταν να γνωρίζετε τα φαγητά που πρέπει να αποφύγετε!

Εκτός από τα παρακάτω, έχουμε να προσθέσουμε και τις αποκαλύψεις που έκαναν γνωστοί σεφ, οι οποίοι προτείνουν να μην τρώτε το ψωμί στις ταβέρνες και τα εστιατόρια.

Φαγητά με κιμά

Ο κιμάς είναι μια πολύ επικίνδυνη τροφή. Ειδικότερα ο μοσχαρίσιους, διότι μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερολογικές ασθένειες, λόγω του βακτηριδίου, E. Coli. Επίσης, αν δείτε γραμμές επάνω σε μπιφτέκια, τότε δεν είναι αυτό που φαντάζεστε. Δεν έχουν γίνει σε σκάρα. Οι γραμμές είναι ψεύτικες και σχεδιασμένες από εργοστάσια.

Μόνο φρέσκα πιάτα

Επιλέξτε προσεκτικά το εστιατόριο που θα πάτε να γευματίσετε. Διαλέξτε πάντα πιάτα, τα οποία γνωρίζεται ότι φεύγουν. Αυτά τα πιάτα είναι συνήθως, αυτά που φημίζεται ένα μαγαζί.

Μαγειρευτά

Προτιμήστε τα μαγειρευτά φαγητά, μόνο σε μαγαζιά που φημίζονται γι’ αυτά. Μην επιλέγεται να καταναλώσετε μαγειρευτό φαγητό, αν δεν γνωρίζεται τι προσφέρει το συγκεκριμένο εστιατόριο. Τα πιάτα της ώρας είναι τα πιάτα που είναι φρέσκα.

Φαγητό με κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι ένα επικίνδυνο προϊόν. Χρειάζεται πολύ καλό πλύσιμο και ψήσιμο για να μην τεθεί σε κίνδυνο, η ζωή ενός ανθρώπου. Αποφύγετε απλά να παραγγέλνετε κοτόπουλο.

Κατεψυγμένα φαγητά

Καλύτερα να επιθυμείτε φρέσκα πιάτα, παρά κατεψυγμένα. Για να γλιτώσετε ένα τέτοιο πιάτο, με πολλές θερμίδες, επιλέγετε πάντοτε φρέσκα πιάτα. Επίσης, στις θερμίδες ρόλο παίζει και ο τρόπος που μαγειρεύεται ένα φαγητό. Για παράδειγμα το χταπόδι. Μια μερίδα ψητό χταπόδι έχει 95 θερμίδες. Μια μερίδα κρασάτο χταπόδι έχει 288 θερμίδες. Μια μερίδα ξιδάτο χταπόδι έχει 252 θερμίδες. Επίσης, μια μερίδα κοκκινιστό χταπόδι με πιλάφι, έχει 420 θερμίδες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share