Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΑΤΜ: Γνωρίζεις τι κρύβεται πίσω από τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας!

Δεν το είχατε σκεφτεί

1 Οκτωβρίου 2020 13:26
ΑΤΜ: Γνωρίζεις τι κρύβεται πίσω από τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ATM: Το ηλεκτρονικό χρήμα γίνεται όλο και πιο συχνό και κατακτά τον σύγχρονο κόσμο μας. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων κάνουν καθημερινή χρήση τραπεζικών καρτών και δεν χρειάζεται καν να το σκεφτούν. Είναι εύκολο το να μεταφέρεις ένα κομμάτι πλαστικό με κάποιους αριθμούς χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάς ένα πορτοφόλι με χαρτονομίσματα.

Οι τραπεζικές κάρτες δεν είναι κάτι καινούργιο, για παράδειγμα, όταν κάνουμε ηλεκτρονικά ψώνια, συχνά εισάγουμε τον αριθμό της κάρτας, αλλά λίγοι άνθρωποι ξέρουν ότι η κάρτα μας είναι κρυπτογραφημένη. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές πληροφορίες για σας για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι είναι αυτό που αντιπροσωπεύουν οι αριθμοί αυτοί…

Με την ευκαιρία δείτε μια μεγάλη απάτη που κυκλοφορεί στα... ΑΤΜ!

Δείτε την φωτογραφία στο Athensmagazine.gr:

Έτσι θα καταλάβετε αν το ΑΤΜ που κάνετε ανάληψη είναι παγιδευμένο - Τεράστια προσοχή

Το Athensmagazine.gr, μετά το μυστικό με το PIN σας, θα σας αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο θα καταλάβετε πώς ένα ATM είναι παγιδευμένο.

Παλαιότερα, κάποιος θα έπρεπε να κλέψει την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα, ώστε να βάλει χέρι στα λεφτά σας. Όμως πλέον, υπάρχουν πολύ πιο ύπουλοι τρόποι για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στις αποταμιεύσεις σας.

Για την ακρίβεια, δε χρειάζεται καν να αγγίξει την πιστωτική σας κάρτα. Και η αλήθεια είναι πως ούτε θα καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα ψεύτικα εξαρτήματα που τοποθετούνται στα ΑΤΜ από διάφορους επιτήδειους απατεώνες, μπορούν εύκολα να στείλουν τις πληροφορίες της κάρτας σας σε αυτούς.

Έχοντας τοποθετήσει κάμερες πάνω από τα πλήκτρα, μπορούν να μάθουν τον κωδικό σας και να τυπώσουν μια ψεύτικη κάρτα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν από εδώ και από εκεί, χρεώνοντας τον λογαριασμό σας.

Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο. Ο πιο απλός τρόπος είναι να καλύπτετε τα πλήκτρα του ΑΤΜ όταν πληκτρολογείτε το PIN σας, οπότε ακόμα και αν κλέψουν τις πληροφορίες της κάρτας σας, να μη μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Επίσης, να προσέχετε την φωτεινή ένδειξη που αναβοσβήνει δίπλα από το άνοιγμα που τοποθετείτε την κάρτα σας. Αν είναι κόκκινο αντί για πράσινο, τότε μάλλον κάτι πάει στραβά.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μην προσπαθήσετε να επεξεργαστείτε το εξάρτημα, γιατί θα γίνει δυσκολότερο το έργο της αστυνομίας στην λήψη αποτυπωμάτων. Ενημερώστε την τράπεζα αν θεωρείτε ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο στο ΑΤΜ, ενώ αν δείτε κάτι παρόμοιο σε ανεξάρτητο ΑΤΜ, καλέστε την αστυνομία.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share