Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Όταν είδε το νεογέννητο μωρό της έπαθε σοκ - Το έδωσε στον άντρα της και του είπε...

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

28 Σεπτεμβρίου 2020 15:16
Όταν είδε το νεογέννητο μωρό της έπαθε σοκ - Το έδωσε στον άντρα της και του είπε...

Τον Ιανουάριο του 2015, η Ρουζάν Μπαταλιάν από την Αρμενία, γέννησε ένα μωρό που ήθελε πάρα πολύ, τον Λέο. Όταν όμως οι γιατροί το εξέτασαν, έκαναν μία διάγνωση την οποία η νεαρή μητέρα δεν περίμενε με τίποτα: είχε γεννηθεί με τρισωμία 21, γνωστό και ως σύνδρομο Down. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική ιστορία με πρωταγωνιστή ένα μωρό που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείτε εδώ την ιστορίας μιας μητέρας που πλένει το μωρό της με χλωρίνη.

Στην Αρμενική κουλτούρα υπάρχει κοινωνικός στιγματισμός εάν αποκτήσεις ένα παιδί με πάθηση όπως και του Λέο– και στιγματίζει ολόκληρη την οικογένεια. Η Ρουζάν έπεσε θύμα αυτής της κουλτούρας και δεν ήθελε να ακουμπήσει ή να κοιτάξει τον γιο της από την στιγμή που γεννήθηκε.

Ο Σάμουελ, πατέρας του Λέο, έπρεπε να πάρει απόφαση αν θα άφηνε την γυναίκα ή το νεογέννητο παιδί τους. Όταν όμως το κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά του, ήξερε πως ήθελε να τον κρατήσει. Στα μάτια του, ο γιος τους ήταν τέλειος και πανέμορφος. Αποφάσισε να αφήσει την γυναίκα του και να φύγει με το παιδί τους για την Νέα Ζηλανδία.

Με την βοήθεια μίας εκστρατείας GoFundMe, ο Σάμουελ μάζεψε πάνω από $500,000 για να κάνει μια νέα αρχή εκεί. Στο μεταξύ, η Ρουζάν δέχτηκε πολύ βαριά κριτική που ήταν κακή μάνα και χώρισε τον άντρα μόλις μία εβδομάδα μετά την γέννηση του παιδιού τους. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί, είπε πως ο Σαμ ποτέ δεν της πρότεινε να πάνε μαζί στην χώρα του να ζήσουν.

Η δικιά της εκδοχή ήταν λίγο διαφορετική. Είπε πως αγαπούσε τον γιο της αλλά ήξερε πως θα υπήρχαν πολλές δυσκολίες στην Αρμενία. Εκείνη την περίοδο ένιωθε εγκαταλειμμένη από τον άντρα της και έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη. Ήξερε πως με τον μισθό της δεν θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού της και πως ο Leo θα περνούσε πολύ καλύτερα στην Νέα Ζηλανδία. Οπότε αποφάσισε να αφήσει τον άντρα της να πάρει το μωρό τους και να φύγει.

Όταν ο Λέο ήταν περίπου 1 μήνα, το ζευγάρι τα ξαναβρήκε. Η Ρουζάν είχε μετανιώσει την απόφασή της. Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που είχε πάρει, μία που πήρε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, ενώ ήταν ακόμα σε σοκ. Ακύρωσε το διαζύγιο πριν οριστικοποιηθεί και μετακόμισε στην Νέα Ζηλανδία με τον άντρα και τον γιο της.

Τότε, ήταν μία απόφαση για την οποία πολλοί άνθρωποι στον κόσμο την έβριζαν. Ωστόσο, ο Σάμουελ είχε συγχωρήσει την γυναίκα του. Τώρα, η Ρουζάν είναι άλλος άνθρωπος και δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν η ζωή της χωρίς τον Λέο.

Η Ρουζάν μετακόμισε τελικά στην Νέα Ζηλανδία τον Ιούνιο του 2015 όπου φροντίζει τον γιο και τον άντρα της. Λέει πως ο γιος της είναι τα πάντα και πως είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός.

Ο Λέο τα πάει πολύ καλά με τις θεραπείες και αναπτύσσεται και πνευματικά και σωματικά. Είναι γεμάτος ενέργεια και έχει δύο πολύ περήφανους γονείς να τον αγαπούν. Προκειμένου να βοηθήσουν και άλλα ζευγάρια, το ζευγάρι αυτό προσπαθεί να μειώσει την προκατάληψη ενάντια σε ανθρώπους με σύνδρομο Down στην Αρμενία.

Ο Λέο είναι πολύ χαριτωμένος! Κάθε γονιός θα ήταν περήφανος να έχει ένα τέτοιο παιδί. Είναι ωραίο που τελικά όλα πήγαν καλά για εκείνους, παρά τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως αυτή η οικογένεια αξίζει να είναι χαρούμενη.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share