Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Φύτεψε δίπλα από τις ντομάτες του σκόρδο - Μόλις δείτε το λόγο θα μείνετε άφωνοι

Δοκιμάστε το!

7 Αυγούστου 2020 13:44
Φύτεψε δίπλα από τις ντομάτες του σκόρδο - Μόλις δείτε το λόγο θα μείνετε άφωνοι
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Πόσες σακούλες και πόσα τελάρα δεν έχουν μεταφερθεί από τα χωριά στις μεγάλες πόλεις; Τυχεροί όσοι έχουν τη δυνατότητα να έχουν το δικό τους μικρό μποστάνι με τα δικά τους λαχανικά και φρούτα όπως ντομάτες, μαρούλια ή πορτοκάλια. Πλέον όμως, είναι εξίσου εύκολο να φυτέψεις μια ντοματιά ακόμη και στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, αρκεί βέβαια να ακολουθήσεις κάποια μικρά μυστικά για να κάνεις τις ντομάτες σου να ωριμάσουν πιο γρήγορα και εσύ να έχεις μια σαλάτα με τις ντομάτες από το μπαλκόνι σου. Μην ξεχνάμε πως η ντομάτα έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, πόσο μάλλον όταν είναι φυτεμένες από εμάς και χωρίς φυτοφάρμακα.

ντομάτα σκόρδο

Ποιο είναι όμως το μεγαλύτερο μυστικό για να κάνεις τις ντομάτες σου ακόμη πιο γευστικές; Μεγάλο ρόλο παίζουν τα φυτά που φυτεύονται γύρω τους και τις πλαισιώνουν. Για παράδειγμα, η καλύτερη επιλογή που έχεις είναι να φυτέψεις δίπλα τους σκόρδο

Το σκόρδο έχει την ικανότητα να απωθεί τον τετράνυχο κι άλλα επιβλαβή ακάρεα για την ντοματιά. Επωφεληθείτε από αυτή τους την ιδιότητα φυτεύοντας φυτρωμένες σκελίδες σκόρδου 2-3 εκατοστά δίπλα στη βάση της ντομάτας.

Έριξε δυο ασπιρίνες στη γλάστρα με τις ντομάτες - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν το δικό τους μικρό μποστάνι με φρούτα και λαχανικά που έχουν φυτευτεί απ' τα χεράκια σου τότε σίγουρα θα πρέπει να ξέρεις και κάποια μικρά μυστικά για τα φυτά σου. Για παράδειγμα, δες για ποιο λόγο πρέπει δίπλα απ' τις ντομάτες σου να φυτέψεις βασιλικό.

Στις ντομάτες θα αναφερθούμε και σήμερα μιας και είναι η εποχή που ευδοκιμούν και σου βρήκαμε μια ακόμη έξυπνη λύση για να ενισχύσεις το μεγάλωμα τους. Η λύση βρίσκεται στην ασπιρίνη. Ναι όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται η ασπιρίνη είναι η πιο φυσική και αποτελεσματική λύση.

ασπιρίνη

Ρίξτε 2-3 δισκία ασπιρίνης στην θέση φύτευσης, ολόκληρα ή σε σκόνη. Η ασπιρίνη θα βοηθήσει στην αντοχή του φυτού κατά σοβαρών ασθενειών όπως σήψεις και θα αυξήσει την απόδοσή τους. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σαλικυλικό οξύ, η δραστική ένωση στην ασπιρίνη, είναι ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί αυτό το τρικ. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ψεκάσετε τα φυτά με διάλυμα που περιέχει ασπιρίνη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share