Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το θαύμα που μπορεί να κάνει η ντομάτα στον οργανισμό σας και αγνοούσατε

Εντάξτε την στη καθημερινή σας διατροφή!

15 Ιουνίου 2020 09:23
Το θαύμα που μπορεί να κάνει η ντομάτα στον οργανισμό σας και αγνοούσατε

Η ντομάτα είναι ένα λαχανικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές μορφές στο φαγητό σου ή στο αγαπημένο σου ποτό. Όπως και να χρησιμοποιηθεί πάντως οι ευεργετικές της ιδιότητες παραμένουν στα ύψη. Ωστόσο, για να είστε σίγουροι πως δεν θα καταστρέψετε καθόλου τα θρεπτικά συστατικά της με κάποια λάθος κίνησή σας, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να τη λιώνετε στο μίξερ.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με τις ευεργετικές της ιδιότητες στο οργανισμό και στο δέρμα σου που μέχρι πρότινος σίγουρα αγνοούσες.

Είναι φουλ στις βιταμίνες

Κι όμως, ο φρέσκος χυμός ντομάτας είναι φυσική πηγή των A & C βιταμινών και η συχνή του κατανάλωση μπορεί να βελτιώσει την όραση, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να κρατήσει υγιή τα δόντια και τα οστά.

Μειώνει τη χοληστερίνη

Βασικό πρόβλημα στο οποίο οι ίνες που διαθέτει η ντομάτα, μπορούν να βοηθήσουν στο να μειωθεί.

Είναι από τα καλύτερα αποτοξινωτικά

Το χλώριο και το θείο που διαθέτει η ντομάτα τονώνει τόσο τόσο πολύ τη λειτουργία του νεφρού και του ήπατος με αποτέλεσμα την καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού σου ενώ παράλληλα ρυθμίζουν τη πέψη και βελτιώνουν τις εντερικές διαταραχές.

Βοηθάει στη προσπάθεια σου να χάσεις βάρος

Μην αρχίσεις να τρέφεσαι μόνο με χυμό ντομάτας για να χάσεις κιλά! Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι οι ίνες της ντομάτας είναι μεγάλη πηγή θρεπτικών ουσιών που το σώμα σου χρειάζεται για να απορροφήσει σωστά τα τρόφιμα.

Πρόληψη καρδιοπάθειας

Η ποσότητα σε βιταμίνη Β6 που διαθέτει καταπολεμά την ομοκυστεΐνη του οργανισμού μας η οποία είναι ένα αμινοξύ που προκαλεί προβλήματα στα αιμοφόρα αγγεία.

Μπορεί να γίνει ιδανική κρέμα για το δέρμα σου

Οκ, ίσως να λερώνει λίγο παραπάνω αλλά ο χυμός ντομάτας αν χρησιμοποιηθεί σαν μάσκα στο πρόσωπο αφαιρεί τα σημάδια, τις κηλίδες, την ακμή και τους στενούς πόρους του δέρματος. Όσο να πεις συμφέρει πιο πολύ να αγοράσεις μισό κιλό ντομάτες για μάσκα πάρα μια έτοιμη του εμπορίου.

Ισχυρό αντικαρκινικό

Καταναλώνοντας ένα ποτήρι χυμό ντομάτας ανά ημέρα βοηθάς τον οργανισμό σου να ενισχύσει την άμυνα του απέναντι στον καρκίνο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share