Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Είδε το παιδί της να κοιμάται με αυτόν τον τρόπο - Αυτό που ανακάλυψε την έκανε να "παγώσει"

Σοκαριστικό!

18 Ιουνίου 2020 12:58
Είδε το παιδί της να κοιμάται με αυτόν τον τρόπο - Αυτό που ανακάλυψε την έκανε να

Μια μητέρα ανέβασε μια φωτογραφία στο διαδίκτυο με το γιο της που κοιμάται. Ο τρόπος που κοιμόταν ήταν ο ίδιος εδώ και χρόνια, μετά από μια έρευνα που έκανε αυτή η μητέρα συνειδητοποίησε πως το παιδί της κινδυνεύει από τον τρόπο του ύπνου του. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα παιδάκι βλάπτεται από κάτι καθημερινό, δείτε εδώ την προειδοποίηση των γιατρών να μην καθαρίζετε τα παιδιά σας με...

Η Μέλοντι χαρακτήριζε το γιο της ως "έξυπνο, δυναμικό και πολύ ζωηρό" στην ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Ωστόσο, μόλις ο γιος της πήγε στο δημοτικό άρχισε να λαμβάνει σημειώματα από τους δασκάλους τους στα οποία της ανέφεραν τα προβλήματα συμπεριφοράς που είχε ο μικρός και τις άσχημες αντιδράσεις του απέναντι στους συμμαθητές του. Γεγονός που ταρακούνησε τη μητέρα και θέλησε να ψάξει από που μπορεί να πηγάζει μια τέτοια συμπεριφορά.

Οι γονείς του επισκέφθηκαν πολλούς παιδοψυχολόγους για να δουν τι πήγαινε στραβά με το παιδί τους όμως μάταια, σαφή απάντηση δεν πήραν από κανέναν εκτός από την τελευταία τους τυπική επίσκεψη στον οδοντίατρο.

"Σε ένα ραντεβού ρουτίνας στον οδοντίατρο για τον καθιερωμένο καθαρισμό στα δόντια του Κίαν , ανακαλύψαμε ότι τα δόντια του δεν είχαν το μέγεθος που έπρεπε και ήταν… μισά! “Τρίζει τα δόντια του την ώρα που κοιμάται”, είπε ο γιατρός και αυτή ήταν η φράση που άλλαξε τη ζωή μας. Άρχισα να ψάχνω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την στοματική του υγεία και ανακάλυψα μια σχεδόν άμεση διασύνδεση μεταξύ της ΔΕΠΥ, των διαταραχών ύπνου και της αναπνοής από το στόμα», γράφει η μητέρα. «Συνέχισα την έρευνα πάνω στο θέμα και έμαθα τα παρακάτω:

Η αναπνοή από το στόμα δεν είναι φυσιολογική και έχει σοβαρές και μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία. Όταν ένα παιδί αναπνέει από το στόμα ο εγκέφαλος και το σώμα του δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο και τα βράδια αυτή η έλλειψη οξυγόνου είναι καθοριστική για την ποιότητα του ύπνου και την ικανότητα του οργανισμού να ξεκουράζεται σωστά. Την ώρα που κοιμόμαστε, το ανοιχτό σαγόνι μπλοκάρει τον αεραγωγό και συμβάλλει στην πρόκληση άπνοιας στα παιδιά.

"Η παγίδα εδώ είναι ότι τα συμπτώματα θυμίζουν κάτι άλλο», γράφει η μητέρα και εξηγεί: "Μπορεί να σας μοιάζει λιγάκι… απίστευτο, αλλά η έλλειψη ύπνου στα παιδιά και η ΔΕΠΥ έχουν ίδια συμπτώματα! Ακριβώς τα ίδια".

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share