Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προειδοποίηση γιατρού: Μην καθαρίζετε ποτέ τα παιδιά σας με...

Μεγάλη προσοχή!

18 Ιουνίου 2020 10:03
Προειδοποίηση γιατρού: Μην καθαρίζετε ποτέ τα παιδιά σας με...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μωρομάντηλα είναι ένα βασικό και απαραίτητο για τους γονείς. Είναι ιδανικά για τον καθαρισμό<μιας ποικιλίας από βρωμιές. Μπορείτε να πάρετε ένα πακέτο και να το αφήσετε στο αυτοκίνητο. Τα γιατροί μαντηλάκια είναι ιδανικά για τον καθαρισμό του προσώπου, των χεριών, και των παιχνιδιών στον δρόμο. Αλλά δεν είναι τόσο ασφαλή όσο νομίζαμε. Μια μελέτη έδειξε ότι τα μωρομάντηλα δεν είναι καλά για το δέρμα των παιδιών μας.

Ταυτόχρονα δείτε και τις νέες οδηγίες της Αστυνομίας για την προστασία των παιδιών τους!

α αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι πολλά παιδιά είχαν κόκκινο και φολιδωτό δέρμα με φαγούρα από τα μωρομάντηλα. Η Δρ. Mary Wu Chang εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ στην Ιατρική Σχολή ως αναπληρώτρια καθηγήτρια της δερματολογίας και παιδιατρικής, είναι επίσης η συν-συγγραφέας της μελέτης. Πειραματίστηκε με διάφορα παιδιά και πήρε έξι αντιδράσεις που της κίνησαν την περιέργεια.

Η Δρ. Chang θυμήθηκε μια άλλη έκθεση σχετικά με έναν άνθρωπο στο Βέλγιο που είχε μια σοβαρή αντίδραση σε ένα χημικό συντηρητικό που ονομάζεται μεθυλισοθειαζολινόνη Methylisothiazolinone. Αυτό ήταν το ίδιο στα μαντηλάκια που ήταν υπεύθυνο για τον ερεθισμό του δέρματος στα παιδιά.

Το χημικό μπορεί να βρεθεί σε δημοφιλείς μάρκες όπως Huggies, Cottonelle, και Johnson & Johnson – για να αναφέρουμε μερικές. Λόγω της ανησυχίας σχετικά με τις αντιδράσεις του δέρματος από την μεθυλισοθειαζολινόνη, οι εταιρείες σκέφτονται να την αφαιρέσουν από τα προϊόντα τους.

Ο στόχος είναι να το αντικαταστήσουν με ένα πιο φυσικό πρόσθετο. Η Δρ. Ellen Frankel, μια άλλη δερματολόγος, επιβεβαίωσε ότι θα συμβουλεύει τους γονείς να μην χρησιμοποιούν μωρομάντηλα λόγω όλων των χημικών ουσιών που περιέχουν.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share