Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μωρό γεννήθηκε κανονικά αλλά η 18χρονη μητέρα του και οι γιατροί «πάγωσαν»... (photo)

Σοκαριστικό

10 Μαΐου 2020 11:31
Μωρό γεννήθηκε κανονικά αλλά η 18χρονη μητέρα του και οι γιατροί «πάγωσαν»... (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα μωρό γεννήθηκε κανονικά αλλά η μητέρα και οι γιατροί «πάγωσαν»... μόλις το αντίκρυσαν! Ο λόγος; Ενώ, σοκ προκαλεί η περίπτωση της μητέρας που άφησε το 3 μηνών μωρό της σε πολικό ψύχος στο μπαλκόνι για να... το τιμωρήσει

Με ολόκληρο το δόντι του γεννήθηκε ένα μωράκι στη Βρετανία, προκαλώντας έκπληξη στη μητέρα του αλλά και στους γιατρούς. Το περιστατικό κρίνεται εξαιρετικά σπάνιο καθώς μόλις ένα στα 1.000 μωρά γεννιούνται με το επονομαζόμενο «γενέθλιο» δόντι. Υπάρχουν κι αυτοί πάντως που λένε ότι δεν είναι και τόσο σπάνιο να γεννηθεί παιδί με το δόντι του σχηματισμένο.

Το μωρό γεννήθηκε υγιέστατο στις 16 Ιανουαρίου, μετά από φυσιολογική εγκυμοσύνη και τοκετό διάρκειας τεσσάρων ωρών. Οι μαίες όμως παρατήρησαν κάτι ασυνήθιστο στο κοριτσάκι, αφού μόλις άνοιξε το στόμα του φάνηκε ένα δόντι. Πάντως, οι γιατροί το βγάζουν αυτό το δόντι.

Υπάρχουν, ωστόσο, τρεις λόγοι για τους οποίος αποφασίζεται να αφαιρεθεί αυτό το δόντι – ή τα παραπάνω με τα οποία μπορεί να γεννηθεί ένα μωρό. Ο πρώτος είναι ότι μπορεί να εμποδίζει την αναπνοή του βρέφους, ο δεύτερος ότι αν βγει μόνο του, μπορεί να καταλήξει στα πνευμόνια του και ο τρίτος ότι μπορεί να προκαλέσει τραύμα στο στήθος της μητέρας κατά τον θηλασμό.

Η 18χρονη Μπέθανι, πάντως, είχε ήδη αποφασίσει να ταΐζει με μπουκάλι το μωρό της. Η 18χρονη μητέρα του δήλωσε πως «δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν έγκυος μέχρι που έγινα έξι ή επτά μηνών, οπότε όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, όταν άρχισε να φαίνεται».

Η φωτογραφία αυτής της μάνας μαζί με την κορούλα της έχει προκαλέσει σοκ - Όταν μάθετε τον λόγο θα καταλάβετε

Όταν δείτε τη φωτογραφία αυτής της μητέρας ίσως σας ξαφνιάσει και να σας φέρει ακόμα και θυμό, τον λόγο θα τον μάθετε παρακάτω.

Το θέμα του θηλασμού είναι αρκετά αμφιλεγόμενο. Φυσικά ο θηλασμός είναι κάτι το φυσιολογικό και υγιές, αλλά το αν αισθάνεται μια γυναίκα άνετα να θηλάσει εξαρτάται από την ίδια. Η ιστορία που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω όμως είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες, όπως ήταν και αυτής της μητέρας που έγινε στο παιδί να φάει κάτι πολύ περίεργο.

Η Miira από την Βρετανία ξεσήκωσε το έθνος το 2015 κοινοποιώντας λεπτομέρειες για τις ασυνήθιστες επιλογές της σαν μητέρα.

Σε συνέντευξη της, η 36χρονη μητέρα είχε πει ότι στόχος της είναι να συνεχίσει να θηλάζει την 5χρονη κόρη της και τον 2χρονο γιο της μέχρι να γίνουν 10 χρονών.

«Νομίζω ότι είναι υπέροχο να μεγαλώνει ένα μωρό και να θυμάται τον θηλασμό, αφού δεν το θυμούνται οι περισσότεροι. Συν ότι είναι πολύ καλό για την υγεία και το IQ.»

Όσον αφορά την 5χρονη κόρη της, Tara, η μαμά υπερασπίζεται την επιλογή της εξηγώντας ότι ο θηλασμός τις βοηθά να έχουν έναν υγιή δεσμό και να νιώθουν άνετα.

«Δεν της έβαλα ποτέ κουβέρτα ή πιπίλα, μόνο θήλαζε. Είναι σίγουρη ότι αν μπορούσα να ξεκολλήσω το στήθος μου και να της το δώσω, θα ήταν ευτυχισμένη

Πέρα από αυτό, η Miira επίσης κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά της. Ο πατέρας τους, Jim, μένει μαζί τους, αλλά κοιμάται σε άλλο δωμάτιο.

«Φυσικά, αισθάνομαι ότι με αφήνουν απ’έξω όσον αφορά τον ύπνο. Νιώθω ότι περιορίζει τον χρόνο τον δικό μου και των παιδιών και δεν μου δίνει την ευκαιρία να κάνω πράγματα που θα ήθελα, όπως να τους διαβάσω παραμύθια.»

Τι έχουν να πουν οι ειδικοί γι’αυτό;

Παρ’όλο που το θέμα μπορεί να είναι αηδιαστικό για κάποιους, δεν υπάρχει κάτι «κακό» στο να συνεχίσει να θηλάζει ένα παιδί ακόμη και μετά την ηλικία που ο θηλασμός θεωρείται φυσιολογικός.

Σε μια αναφορά της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακών Γιατρών, αναφέρεται ότι η φυσιολογική ηλικία απογαλακτισμού για τους ανθρώπους είναι ανάμεσα στα 2 και 7 έτη, κάτι που μπορεί να υποστηρίζουν άνθρωποι σαν την Miira.

Οι ειδικοί συνεχίζουν λέγοντας ότι ο θηλασμός κατά τα πρώτα παιδικά χρόνια έχει αποδειχτεί ότι αργότερα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού για τα παιδιά αργότερα στην ζωή τους και επίσης μπορεί να τα προστατέψει από κολλητικές ασθένειες.

Ενδιαφέρον! Έχουμε πολλά αρνητικά σχόλια για την τακτική της Miira, αλλά ίσως να ξέρει κάτι τελικά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share