Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λιοντάρια ανεβαίνουν πάνω σε φορτηγό με κόσμο. Αυτό που γίνεται στη συνέχεια θα σας κόψει την ανάσα!

Ο πιο ξεχωριστός ζωολογικός κήπος!

12 Φεβρουαρίου 2020 06:59
Λιοντάρια ανεβαίνουν πάνω σε φορτηγό με κόσμο. Αυτό που γίνεται στη συνέχεια θα σας κόψει την ανάσα!

Ανακαλύψαμε τον πιο ξεχωριστό ζωολογικό κήπο, όπου τα άγρια ζώα και συγκεκριμένα τα λιοντάρια, περιφέρονται ελεύθερα και πλησιάζουν τον κόσμο που είναι μέσα στα φορτηγά.

Έχουμε δει πολλές φορές πως υπάρχουν ζωολογικοί κήποι που αφήνουν τα ζώα να πεθάνουν από την πείνα. Ένας από αυτούς είναι και στην Ινδονησία, όπου λιοντάρια και ελέφαντες χάνουν τη ζωή τους με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Ωστόσο, σήμερα θα δούμε έναν διαφορετικό ζωολογικό κήπο που σέβεται και αγαπά τα ζώα.

Αν λοιπόν, σας αρέσει να επισκέπτεστε τα άγρια ζώα αλλά απελπίζεστε με την ιδέα ότι αυτά ζουν στριμωγμένα, μέσα σε τεχνητές περιφράξεις, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο του Lehe Ledu στη Κίνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις, στον μοναδικό αυτό κήπο αναγνωρίζουν πως έχουν σφετεριστεί τους φυσικούς βιότοπους των ζώων, από κει και πέρα η επίσκεψη γίνεται – μέσα σε ασφαλές προστατευμένο όχημα.

Με σκοπό την προσέλκυση των εξωτικών ζώων, κομμάτια κρέατος δένονται στο εξωτερικό του οχήματος. Οι τουρίστες στη συνέχεια ταξιδεύουν μέσα από τις περιφράξεις, οπότε έρχονται σε άμεση και προσωπική επαφή με πλάσματα όλων των ειδών.

Ο ζωολογικός κήπος στην πόλη του Chongqing δίνει στον κόσμο την πλησιέστερη δυνατόν εμπειρία του γεύματος με τα ζώα – χωρίς να γίνονται οι ίδιοι το γεύμα. Οι τουρίστες μπορούν να ταΐσουν τα λιοντάρια, τίγρεις, και αρκούδες μέσα από μικρά ανοίγματα. Τα ζωντανά κοτόπουλα αποτελούν λιχουδιές, και ωθούν τα ζώα να πηδούν για να τα αρπάξουν.

Κάποιοι επικριτές επισημαίνουν ότι η απόσταση των τουριστών από τα νύχια των τίγρεων είναι σαν “μια ωρολογιακή βόμβα.”

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κήπου, όμως, οι επισκέπτες έχουν ενημερωθεί για τους κινδύνους, και ”να κρατούν συνεχώς τα χέρια τους μέσα από τα κάγκελα, καθότι μια τίγρη δεν βλέπει διαφορά μεταξύ αυτών και του γεύματος.”

Κι όπως είπε:

“Θέλαμε να δώσουμε στους επισκέπτες μας την αίσθηση του κινδύνου της επίθεσης των μεγάλων αιλουροειδών αλλά όμως χωρίς το ρίσκο.”

Όταν το πάρκο άνοιξε το 2015, ήταν γεμάτο για τρεις μήνες. Παρόλο τον κίνδυνο, φαίνεται, οι τουρίστες προτιμούν να επισκέπτονται τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και ίσως αυτός αποδειχθεί ως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τους ζωολογικούς κήπους όλου του κόσμου!

Τρελαμένο λιοντάρι σώθηκε από το τσίρκο. Αυτό που κάνει μόλις το αφήνουν ελεύθερο θα σας αφήσει άφωνους!

Ένα λιοντάρι αφέθηκε ελεύθερο από το τσίρκο μετά από καιρό! Μόλις το απελευθέρωσαν δεν φαντάζεστε τι έκανε. Το βίντεο μας άφησε έκπληκτους.

Μετά την συγκλονιστική ιστορία με το λιοντάρι που ζούσε 20 χρόνια σε φορτηγό τσίρκου, διαβάσαμε για ένα λιοντάρι το οποίο "ξετρελάθηκε" από τη χαρά του, όταν το τσίρκο το άφησε ελεύθερο.

Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα λιοντάρια γεννήθηκαν για να περιφέρονται ελεύθερα, και όχι να ζούνε σε κλουβιά. Δυστυχώς για ένα λιοντάρι που ονομάζεται Γουίλ, ήταν παγιδευμένο σε ένα κλουβί και αναγκαζόταν να δουλεύει στο τσίρκο για 13 χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει δει τον έξω κόσμο.

Ευτυχώς, ο Γουίλ διασώθηκε και απελευθερώθηκε από το κλουβί του, το 2006. Τότε τον έφεραν στο Rancho dos Gnomos Santuario στη Βραζιλία … και του έδωσαν την πρώτη πραγματική γεύση του τι σημαίνει ελεύθερος!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share