Σάββατο, 01 Απριλίου 2023

Ξεχασμένο λιοντάρι ζούσε 20 χρόνια σε ένα φορτηγό. Η συνέχεια θα σας κάνει να δακρύσετε!

Τι έκανε όταν το απελευθέρωσαν;

9 Φεβρουαρίου 2020 07:20
Ξεχασμένο λιοντάρι ζούσε 20 χρόνια σε ένα φορτηγό. Η συνέχεια θα σας κάνει να δακρύσετε!

Ένα λιοντάρι τσίρκου, ζούσε ξεχασμένο για 20 ολόκληρα χρόνια μέσα σε ένα παλιό φορτηγό! Ωστόσο, μια μέρα το απελευθέρωσαν! Πώς αντέδρασε;

Μετά τη συγκινητική ιστορία με το λιοντάρι που κρατούσαν φυλακισμένο και το φώναζαν τυφλό, διαβάσαμε για ένα λιονταράκι το οποίο ζούσε ξεχασμένο μέσα σε ένα φορτηγό. Tο πίσω μέρος ενός παλιού σκουριασμένου φορτηγού δεν είναι κατάλληλο μέρος για κανένα ζώο, πόσο μάλλον για ένα μεγάλο λιοντάρι.

Δυστυχώς, όμως, αυτό ακριβώς συνέβη στο λιοντάρι, που ακούει στο όνομα Μουφάσα, ο οποίος αναγκάστηκε να περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του, ταξιδεύοντας ως λιοντάρι τσίρκου στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Στοιχεία για την πρώιμη ζωή του Μουφάσα δεν είναι γνωστά, αλλά πιστεύεται ότι τον έκλεψαν, όταν ήταν μικρός κάπου στην Νότια Αφρική. Κατά την διάρκεια των 20 χρόνων της αιχμαλωσίας σου υπέστη πολλές κακουχίες, αφού ήταν δεμένος με μεταλλικές αλυσίδες, ενώ αναγκαζόταν να υπομένει την ζωή στο τσίρκο.

Η ζωή κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν για τον Μουφάσα. Αυτοί που τον αιχμαλώτισαν, τον κρατούσαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, που ήταν βρώμικο και δεν είχε πολύ χώρο για να κινηθεί. Επίσης, ήταν εκτεθειμένος σε όλα τα καιρικά φαινόμενα.

Το τσίρκο στο οποίο βρέθηκε ο Μουφάσα πιστεύεται, ότι ήταν το τελευταίο από τα πολλά που υπήρχαν στο Περού, που για πολλά χρόνια λειτουργούσε παράνομα. Η χώρα άλλαξε πρόσφατα την νομοθεσία της σχετικά με την λειτουργία των τσίρκων και απαγόρευσε την ύπαρξη ζώων στα τσίρκα, λόγω της κακοποίησης και των απαράδεκτων συνθηκών κράτησης.

Ο Διεθνής Οργανισμός για την Υπεράσπιση των Ζώων έλαβε πρόσφατα μια πληροφορία, ότι ακόμα κρατείται παράνομα ένα λιοντάρι. Με την συνοδεία της αστυνομίας και τοπικών ειδικών των άγριων ζώων ερεύνησαν την πληροφορία και τότε βρήκαν τον Μουφάσα αλυσοδεμένο στο πίσω μέρος του φορτηγού. Ακολούθησε μια πολύωρη διαμάχη με το τσίρκο για να παραδώσουν τον Μουφάσα, ο οποίος καθόταν ήρεμος σε όλη την διάρκεια.

Τώρα, ο Μουφάσα έχει την ευκαιρία να τεντωθεί και να τρέξει στα δάση του Περού, ίσως για πρώτη φορά στην ζωή του. Έχει την ευκαιρία να κάνει όλα αυτά που οι γάτες λατρεύουν να κάνουν!

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Αγέλη λιονταριών ανέβηκε πάνω στο δέντρο. Με τον λόγο θα παγώσετε!

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, μια αγέλη λιονταριών, ανέβηκε πάνω στο δέντρο, για να φάνε κάτι που... είδαν.

Μετά το λιοντάρι που έφαγε το ελάφι, είδαμε έναν καυγά να ξεσπάει στο βασίλειο των λιονταριών για αυτή τη μικρή αντιλόπη που βρήκε μια λέαινα πάνω στο δέντρο και πίστεψε πως ήταν δική της.

Το υλικό κατέγραψε η Lucky Makukula που έκανε σαφάρι στο MalaMala Game Reserve της Νότιας Αφρικής και μας λέει πως το κουφάρι της αντιλόπης είχε αφήσει λίγο πρωτύτερα πάνω στο δέντρο μια λεοπάρδαλη.

Αμέσως, δυο λέαινες σκαρφάλωσαν εκεί πάνω και πάλεψαν για τα πρωτεία της τροφής, την ώρα που η υπόλοιπη αγέλη καραδοκεί από κάτω…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share