Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Ο ζωολογικός κήπος του θανάτου: Η εικόνα με το λιοντάρι και τον ελέφαντα σοκάρει!

Εικόνες που σοκάρουν!

11 Φεβρουαρίου 2020 07:50
Ο ζωολογικός κήπος του θανάτου: Η εικόνα με το λιοντάρι και τον ελέφαντα σοκάρει!

Σοκάρουν οι εικόνες από έναν ζωολογικό κήπο, όπου, όπως θα δείτε, το ένα ζώο πεθαίνει πίσω από το άλλο. Λιοντάρια και ελέφαντες χάνουν τη ζωή τους με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο.

Υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες που είναι λες και είναι βγαλμένες από ταινία τρόμου, όπως αυτές από έναν Ζωολογικό Κήπο στην Ινδονησία. Τα κάποτε περήφανα και όμορφα άγρια ζώα μαραζώνουν κυριολεκτικά.

τίγρης

Η τραγική εικόνα του περήφανου τίγρη δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Κάθε μήνα, δεκάδες ζώα πεθαίνουν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Πεθαίνουν είτε από την πείνα, είτε από αρρώστιες.

ζωό

Οι συνθήκες που επικρατούν στον ζωολογικό κήπο αυτό, δεν είναι κάτι καινούργιο. Το 2002 αποκαλύφτηκε πως ούτε το προσωπικό, ούτε η διοίκηση είχαν τις απαραίτητες γνώσεις. Μάλιστα, αισχρές είναι και οι εικόνες ενός ζωολογικού κήπου στο Σουδάν, καθώς τα ζώα πεθαίνουν το ένα πίσω από το άλλο.

Από το 2010, η διοίκησή του πέρασε στο κράτος, κάτι που έκανε τα πράγματα χειρότερα, αφού αντικαταστάθηκαν οι μόνιμοι υπάλληλοι με ανειδίκευτους εποχιακούς.

λέαινα

Οι ελέφαντες είναι πολύ ευγενικά και έξυπνα ζώα. Στον ζωολογικό κήπο αυτό όμως είναι δεμένα με αλυσίδες και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται. Άλλα ζώα δεν μπορούν πλέον να σηκωθούν και έτσι κλειδώνονται σε δωμάτια, χωρίς να τους δίνεται η ευκαιρία να ζήσουν φυσιολογικά.

ελέφαντας

Η τελευταία καμηλοπάρδαλης του κήπου πέθανε έχοντας περίπου 20 κιλά πλαστικό στο στομάχι της. Προερχόταν από τα σκουπίδια που δεν είχαν καθαριστεί, όπως και από τα περιτυλίγματα των γλυκών που ταΐζουν πολλοί επισκέπτες τα ζώα.

καμηλοπάρδαλη

Η αύξηση των ζώων είναι πλέον εκτός ελέγχου και τα ζώα περνούν τη ζωή τους στη βρώμα, την πείνα και την μονοτονία. Χωρίς φαγητό, νερό ή δραστηριότητες, τα ζώα παραμένουν κλειδωμένα περιμένοντας το αναπόφευκτο.

Ενώ υπάρχει αφθονία σε χώρους, στοιβάζουν 180 πελεκάνους σε μία μικρή περιοχή, λες και τους θέλουν για εκτροφή.

Τα μέσα αναφέρονται στο μέρος αυτό ως ‘Ο Ζωολογικός Κήπος του Θανάτου.’ Το πιο γνωστό θύμα του είναι ο Michael το λιοντάρι που ήταν μόλις 18 μηνών όταν παγιδεύτηκε από ένα επικίνδυνο καλώδιο και πνίγηκε. Πριν έρθει η αστυνομία όμως, έκρυψαν το σώμα για να αποτρέψουν την έρευνα.

λιοντάρι

Καμία μορφή ζωής δεν αναπτύσσεται εκεί, μόνο πόνος και θάνατος. Πρέπει να κλείσει αμέσως. Για να βοηθήσετε και εσείς σε αυτό, μπορείτε να υπογράψετε αυτό το υπόμνημα. Τα ζώα δεν ανήκουν σε κλουβιά και δεν υπάρχουν για τη διασκέδασή μας.

μαϊμού

Μωρό τιγράκι συναντιέται στον ζωολογικό κήπο πρώτη φορά με μια ενήλικη τίγρη και τότε συμβαίνει...Θα δακρύσετε!

Αυτά τα μωρά τιγράκια συναντιούνται με μια ενήλικη τίγρη για πρώτη φορά στον ζωολογικό κήπο. Αυτό που ακολουθεί σίγουρα δεν το περίμενε κανένας!

Τα τιγράκια ενώ φαίνονται τρομαγμένα και η τίγρης επιφυλακτική απέναντι τους, τελικά γίνεται το αναπάντεχο και ξεκινάνε να έχουν αλληλεπίδραση. Ήταν αρκετά επικίνδυνο μια και δεν είναι η μητέρα τους, για αυτό και η συνάντηση έγινε πίσω από τα κάγκελα του κλουβιού!

Δείτε το βίντεο και σίγουρα θα εκπλαγείτε, μιας και το ένστικτο τους είναι αρκετά ανεπτυγμένο. Ένα επίσης αντίστοιχο πείραμα έγινε και με μια κατσίκα που την πέταξαν στο κλουβί μια τίγρης για τροφή, αλλά τελικά αντέδρασε τελείως διαφορετικά!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share