Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Πέταξαν μια κατσίκα στο κλουβί της τίγρης...Αυτό που ακολούθησε, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας μας!

Δεν θα το πιστεύετε!

18 Ιανουαρίου 2020 20:05
Πέταξαν μια κατσίκα στο κλουβί της τίγρης...Αυτό που ακολούθησε, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας μας!

Πέταξαν αυτή την κατσίκα στο κλουβί μια τίγρης με σκοπό να την κατασπαράξει. Αυτό που ακολούθησε δεν το φανταζόταν σίγουρα κανένας!

Γενικά οι τίγρεις μπορούν να αντιδράσουν πολύ επιθετικά, αλλά και τελείως φιλικά προς τα άλλα ζώα, όπως έκιανε και μια τίγρης όταν είδε ένα ελαφάκι. Έτσι, μία Ρώσικη τίγρης έγινε φίλη με μία κατσίκα, ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει το γεύμα της. Ο Αμούρ, η τίγρης από την Σιβηρία είναι μία πανέμορφη και υγιής τίγρης που ζει σε ένα ζωολογικό κήπο της Ρωσίας.

Ο Τιμούρ είναι μια κατσίκα, μία κατσίκα που υποτίθεται πως θα ήταν το ημερήσιο γεύμα του Αμούρ. Φαντάζει σαν είναι βγαλμένο από ταινία της Disney, αλλά είναι αλήθεια. Πλέον είναι κολλητοί και ζουν χαρούμενοι στον ίδιο χώρο.

Αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμεναν ποτέ οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου. Οι υπάλληλοι δεν βαφτίζουν τις κατσίκες για να μην δένονται μαζί τους συναισθηματικά, αλλά ο Τιμούρ ήταν η εξαίρεση.

Πέταξαν μια κατσίκα στο κλουβί της τίγρης...Αυτό που ακολούθησε, ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας μας!

Όταν ήρθε η ώρα να ταΐσουν την τίγρη, τον έβαλαν στο κλουβί του, αλλά αντί να φοβηθεί και να μαζευτεί, εκείνος έτρεξε πάνω του να αλληλεπιδράσουν.

Μάλλον γι’αυτό αποφάσισε η τίγρης να μην τον φάει αλλά να γίνουν φίλοι. Κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη. Ο Τιμούρ ήταν μία συνηθισμένη κατσίκα και ο Αμούρμία συνηθισμένη τίγρης.

Πλέον δεν δίνουν ζωντανές κατσίκες στον Αμούραπό σεβασμό προς τον Τιμούρ , αλλά κομμάτια ωμά κρέατος. Τι παράξενη φιλία!

Τίγρης «ζήτησε» βοήθεια ανθρώπων - Η συνέχεια θα σας σοκάρει!

Τίγρης «ζήτησε» βοήθεια ανθρώπων. Η συνέχεια θα σας σοκάρει!

Την τρομάρα της ζωής τους πήραν οι Ρώσοι φύλακες στα απομακρυσμένα σύνορα με την Κίνα, βλέποντας ξαφνικά μπροστά τους και σε απόσταση αναπνοής, έναν τίγρη. Μόνο που η συνέχεια ξεπέρασε κάθε φαντασία τους! Βέβαια τις περισσότερες φορές τα ζώα και ειδικά τα άγρια μπορούν να αγριέψουν με τους επισκέπτες, όπως έκανε και αυτό το λιοντάρι όταν αντίκρισε έναν άνδρα στο κλουβί του.

Η πρώτη - και φυσιολογική για να λέμε την αλήθεια - αντίδρασή τους ήταν να ρίξουν προειδοποιητικά πυρά μήπως και τρομάξουν το επιβλητικό θηρίο, ωστόσο αυτό δεν έδειξε να πτοείται.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με ειδικούς που έμειναν με το στόμα ανοιχτό, ο Tikhon αψήφησε τα άγρια ένστικτά του, αναζητώντας ανθρώπινη βοήθεια, καθώς ήταν… τραυματισμένος!

Μετά από πέντε ολόκληρες, έτσι, ημέρες στο «πλευρό» τους και αφού έφαγε δύο σκύλους τους, ο Tikhon, «έπεισε» τους συνοριοφύλακες (μέλη της FSB, πρώην KGB) ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Αναγκάστηκαν έτσι να καλέσουν ειδικούς της άγριας ζωής, με ειδίκευση στη συμπεριφορά των τίγρεων της Σιβηρίας (ενός ενδημικού είδους - υπό εξαφάνιση - στην Άπω Ανατολή που συνήθως αποφεύγει την ανθρώπινη επαφή), προκειμένου να δώσουν λύση στο μυστήριο.

«Έφτασε στο συνοριακό σταθμό του εθνικού πάρκου Land of the Leopard στις 29 Δεκεμβρίου και δεν έδειξε καμία διάθεση να φύγει», σημειώνουν οι Siberian Times, με τον Sergey Aramilev, διευθυντή του κέντρου «Amur Tiger» να ευχαριστεί τους συνοριοφύλακες που δεν σκότωσαν τον Tikhon.

«Η ασυνήθιστη συμπεριφορά του έδειξε ότι μετά από μια ολόκληρη ζωή στην άγρια φύση, ένα άγριο ζώο ήρθε σε εμάς για βοήθεια», συμπλήρωσε.

Ο Tikhon μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης μεγάλων αιλουροειδών, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν πως γνώριζε ότι έρχεται το τέλος του…

«Είναι 15 ετών και μπορεί και μεγαλύτερος. Κάτι που σημαίνει ότι είναι στα βαθιά του γεράματα και πολύ ευάλωτος εκεί έξω», διευκρίνισε ο Aramilev, προσθέτοντας: «Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την αξιολόγηση των τραυμάτων του για να αποφασίσουμε τι θεραπεία θα ακολουθήσει».

Για να καταλήξει: «Προφανώς ωστόσο, λόγω ηλικίας, δεν θα μπορέσει να επιστρέψει ποτέ στο φυσικό (και πάντα άγριο) περιβάλλον του».

Θα δακρύσετε: Αυτό το λιοντάρι το κρατούσαν φυλακισμένο καιρό και τον φώναζαν «Τυφλό» σήμερα η τύχη του έδωσε το καλύτερο δώρο!

Ο Joseph είναι ένα λιοντάρι που αιχμαλωτίστηκε στην Αφρική και μεταφέρθηκε στο Περού, όπου έμεινε παγιδευμένος σε ένα μικρό κλουβί και τον ανάγκασαν να δίνει παραστάσεις μαζί με τα άλλα ζώα του τσίρκου. Μια δυνατή ιστορία με λιοντάρια είναι και όταν ένα λιοντάρι ήταν φυλακισμένο σε κλουβί για 13 χρόνια, ελευθερώνεται!

Σε μεγάλη ηλικία εμφάνισε καταρράκτη, αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να του παράσχει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα που θα μπορούσε να έχει σώσει το μάτι του από την τύφλωση

τυφλό λιονταρι που κρατούσαν Φυλακισμένο

Μετά από μία ολόκληρη ζωή αιχμαλωσίας και εκμετάλλευσης, ο Joseph και άλλα 32 λιοντάρια κατάφεραν να ξεφύγουν από τις παράνομες αυτές επιχειρήσεις με έδρα το Περού και την Κολομβία και τώρα θα μεταφερθούν σε καταφύγιο στη Νότιο Αφρική.

Τα περισσότερα από αυτά τα ζώα βρέθηκαν με τα δόντια και τα νύχια τους σπασμένα ή ξεριζωμένα για να μην επιτεθούν στους τυράννους τους και επίσης ήταν φανερά υποσιτισμένα.

Λιονταρι που κρατούσαν Φυλακισμένο

Οι κτηνίατροι του Animal Defenders International έπρεπε να περάσουν αμέτρητρες ώρες χειρουργώντας τα κακόμοιρα ζώα για να τα ανακουφίσουν. Μετά την ιστορία των λιονταριών που έδωσαν μάχη σήμερα σας έχουμε ένα πιο... γλυκό βίντεο με λιονταράκια!

Ο οργανισμός Animal Defenders International (ADI) έσωσε τον Joseph από τον ζωολογικό κήπο της Λίμας στο Περού, όπου είχε καταλήξει με άλλα 3 λιοντάρια όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο τσίρκο που κρατούνταν αιχμάλωτα.

undefined

Χτυπημένος, μελανιασμένος και με πολλά δόντια να του λείπουν, δεν είχε καν όνομα… Όλοι τον αποκαλούσαν απλά «τυφλό».

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
Τα μεγάλα αιλουροειδή διασώθηκαν ως μέρος της επιχείρησης «Spirit of Freedom» που διήρκεσε έναν ολόκληρο μήνα, μία περίοδος κατά την οποία η ADI εισέβαλε σε αναρίθμητα παράνομα τσίρκα στο Περού και την Κολομβία.

Λιονταρι που κρατούσαν Φυλακισμένο

Στο καταφύγιο που βρίσκεται στη Λίμα, η λέαινα Kiara (δεξιά) κατάφερε επιτέλους να βρεθεί κοντά στα μικρά της, Scarc και Mahla.

Ο Cusco απολαμβάνει επιτέλους έναν καλό υπνάκο λίγο πριν μεταφερθούν στη Νότιο Αφρική

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share