Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η τίγρης βλέπει ένα ελαφάκι. Η αντίδρασή της; Θα τρίβετε τα μάτια σας!

Μείναμε με ανοικτό το στόμα!

13 Ιανουαρίου 2020 10:10
Η τίγρης βλέπει ένα ελαφάκι. Η αντίδρασή της; Θα τρίβετε τα μάτια σας!

Θα τρίβετε τα μάτια σας, μόλις δείτε πως αντέδρασε μια τίγρης όταν είδε ένα ελαφάκι.

Οι τίγρεις είναι ανάμεσα στα πιο τρομακτικά ζώα της ζούγκλας. Έχουν δυνατά και άγρια σωματικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, ενώ μάλιστα πριν λίγες ημέρες, μάθαμε και για μια τίγρη, η οποία κατασπάραξε έναν άνδρα μπροστά στην γυναίκα και το παιδί του!

Ένας φωτογράφος, ήταν μάρτυρας, όταν μια τίγρης συνάντησε ένα ελαφάκι. Μόλις είδε το περιστατικό τράβηξε βίντεο.

Όπως θα δείτε και μόνοι σας, το μόνο που ήθελε η τίγρης είναι να παίξει με το φιλαράκι της. Ο φωτογράφος λέει ότι είναι πιθανό η τίγρης να έχει μπερδέψει το ελαφάκι για παιδί της.

Δείτε το βίντεο:

Τίγρης «ζήτησε» βοήθεια ανθρώπων - Η συνέχεια θα σας σοκάρει!

Τίγρης «ζήτησε» βοήθεια ανθρώπων. Η συνέχεια θα σας σοκάρει!

Την τρομάρα της ζωής τους πήραν οι Ρώσοι φύλακες στα απομακρυσμένα σύνορα με την Κίνα, βλέποντας ξαφνικά μπροστά τους και σε απόσταση αναπνοής, έναν τίγρη. Μόνο που η συνέχεια ξεπέρασε κάθε φαντασία τους! Βέβαια τις περισσότερες φορές τα ζώα και ειδικά τα άγρια μπορούν να αγριέψουν με τους επισκέπτες, όπως έκανε και αυτό το λιοντάρι όταν αντίκρισε έναν άνδρα στο κλουβί του.

Η πρώτη - και φυσιολογική για να λέμε την αλήθεια - αντίδρασή τους ήταν να ρίξουν προειδοποιητικά πυρά μήπως και τρομάξουν το επιβλητικό θηρίο, ωστόσο αυτό δεν έδειξε να πτοείται.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με ειδικούς που έμειναν με το στόμα ανοιχτό, ο Tikhon αψήφησε τα άγρια ένστικτά του, αναζητώντας ανθρώπινη βοήθεια, καθώς ήταν… τραυματισμένος!

Μετά από πέντε ολόκληρες, έτσι, ημέρες στο «πλευρό» τους και αφού έφαγε δύο σκύλους τους, ο Tikhon, «έπεισε» τους συνοριοφύλακες (μέλη της FSB, πρώην KGB) ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Αναγκάστηκαν έτσι να καλέσουν ειδικούς της άγριας ζωής, με ειδίκευση στη συμπεριφορά των τίγρεων της Σιβηρίας (ενός ενδημικού είδους - υπό εξαφάνιση - στην Άπω Ανατολή που συνήθως αποφεύγει την ανθρώπινη επαφή), προκειμένου να δώσουν λύση στο μυστήριο.

«Έφτασε στο συνοριακό σταθμό του εθνικού πάρκου Land of the Leopard στις 29 Δεκεμβρίου και δεν έδειξε καμία διάθεση να φύγει», σημειώνουν οι Siberian Times, με τον Sergey Aramilev, διευθυντή του κέντρου «Amur Tiger» να ευχαριστεί τους συνοριοφύλακες που δεν σκότωσαν τον Tikhon.

«Η ασυνήθιστη συμπεριφορά του έδειξε ότι μετά από μια ολόκληρη ζωή στην άγρια φύση, ένα άγριο ζώο ήρθε σε εμάς για βοήθεια», συμπλήρωσε.

Ο Tikhon μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης μεγάλων αιλουροειδών, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν πως γνώριζε ότι έρχεται το τέλος του…

«Είναι 15 ετών και μπορεί και μεγαλύτερος. Κάτι που σημαίνει ότι είναι στα βαθιά του γεράματα και πολύ ευάλωτος εκεί έξω», διευκρίνισε ο Aramilev, προσθέτοντας: «Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την αξιολόγηση των τραυμάτων του για να αποφασίσουμε τι θεραπεία θα ακολουθήσει».

Για να καταλήξει: «Προφανώς ωστόσο, λόγω ηλικίας, δεν θα μπορέσει να επιστρέψει ποτέ στο φυσικό (και πάντα άγριο) περιβάλλον του».

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share