Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτή η μητέρα είναι εθισμένη στο τάλκ εδώ και 15 χρόνια! Μπορεί να φάει ένα ολόκληρο μπουκάλι μέσα σε μια μέρα!

Απίστευτο!

7 Ιανουαρίου 2020 15:25
Αυτή η μητέρα είναι εθισμένη στο τάλκ εδώ και 15 χρόνια! Μπορεί να φάει ένα ολόκληρο μπουκάλι μέσα σε μια μέρα!

Έχουμε ακούσει για διάφορους εθισμούς, σε ναρκωτικές ουσίες, στο αλκοόλ, σε τυχερά παιχνίδια, ακόμα και σε τροφές. Πρόσφατα μας έκανε εντύπωση ο εθισμός ενός 22χρονου στις σέλφι! Στο άκουσμα όμως του εθισμού από τον οποίο πάσχει μια 44χρονη μητέρα πραγματικά μείναμε με το στόμα ανοιχτό.

Η κυρία Άντερσον τα τελευταία 15 χρόνια έχει ξοδέψει περίπου £8.000 στην αγορά βρεφικής πούδρας,γνωστή ως "τάλκ" αλλά όχι για τα παιδιά της. Η 44χρονη μητέρα είναι εθισμένη σε αυτή τη πούδρα και μάλιστα την τρώει. Πλέον η ημερήσια κατανάλωσή της μπορεί να φτάσει και τα 200 γρ., μια συσκευασία ολόκληρη δηλαδή.

Παρ' όλο που γνωρίζει πως εκτός από κακό στην τσέπη της κάνει μεγαλύτερο κακό στην υγεία της κατά αυτόν τρόπο, εκείνη δεν σταματάει. Πλέον δεν είναι απλά μια ευχαρίστηση, είναι εθισμός μια και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει αντέξει μακριά από την αγαπημένη της βρεφική πούδρα είναι μόλις δυο ημέρες.

Γιατί εθιζόμαστε στο να τρώμε πατατάκια;

Σας έχει συμβεί ποτέ να τρώτε πατατάκια και να μην μπορείτε να σταματήσετε; Αν ναι τότε υπάρχει εξήγηση! Το να εθίζεστε στα πατατάκια έχει αναλυθεί από ερευνητές! Δεν θα το πιστεύετε: Έτσι ανακαλύφθηκαν τα πατατάκια!

Όταν τρώτε πατατάκια, δεν είναι τα λιπαρά εκείνα που σας κάνουν να μην μπορείτε να σταματήσετε. Η γεύση που σας εθίζει οφείλεται στην ζάχαρη, ή στο αλάτι που περιέχουν πολλές λιπαρές τροφές, όπως τα πατατάκια. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού έχει συνδεθεί στο παρελθόν με την παχυσαρκία, ακόμη και ανεξάρτητα από την κατανάλωση θερμίδων.

Έρευνα δείχνει ότι οι αλμυρές, λιπαρές τροφές, συνδέονται περισσότερο με την υπερκατανάλωση τροφής και το υπερβολικό βάρος, ακόμη και σε σύγκριση με τα γλυκά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό, δείχνει ότι το αλάτι παίζει ένα ακόμα πιο ισχυρό ρόλο από ό,τι νομίζαμε στο να μας κάνει να τρώμε περισσότερο.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Ντίκιν στην Αυστραλία εξέτασαν τις περιπτώσεις 48 υγιών ανθρώπων και μέτρησαν με ειδικό τεστ την “ευαισθησία” τους στη γεύση του λίπους. Προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι εκείνοι που αντιλαμβάνονται πιο αποτελεσματικά τη γεύση του λίπους, καταλήγουν να καταναλώνουν και λιγότερο λίπος συνολικά.

Πώς να καταλάβετε ότι το παιδί σας έχει εθιστεί στην τεχνολογία!

Αναμφισβήτητα η χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση αλλά και την καθημερινή κοινωνική μας ζωή έχει κάνει την τεχνολογία μέρος της ζωής μας. Πόσο όμως έχει επηρεάσει τα παιδιά αυτή η τεχνολογική εξάρτηση ή εθισμός όπως θα το χαρακτηρίζαμε καλύτερα;! Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξουν οι γονείς;

Νύχτα-μέρα «αγκαλιά» με τον υπολογιστή είναι όλο και περισσότερα παιδιά στη χώρα μας. Αυτό έχει συνέπειες στην κοινωνική τους ζωή και την ατομική τους κατάσταση.

Προειδοποιητικά σημάδια - συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

• Το παιδί ασχολείται συνεχώς με το διαδίκτυο ή με δραστηριότητες σχετικές με αυτό, παραμελώντας συχνά τις υποχρεώσεις του στο σπίτι και στο σχολείο.
• Το παιδί ξεχνιέται συχνά στον υπολογιστή και δεν έχει συναίσθηση του χρόνου που
αναλώνει σε αυτόν.
• Προτιμά τα παιχνίδια στο διαδίκτυο, από το να συναντά φίλους του, με αποτέλεσμα να απομονώνεται.
• Πέφτει η απόδοση του στο σχολείο.
• Το διαδίκτυο το απασχολεί ακόμα και την ώρα που τρώτε ή την ώρα που διαβάζει.
• Αντιδρά πολύ νευρικά θυμωμένα ή επιθετικά όταν κάποιος το διακόπτει από το παιχνίδι ή από τη συζήτηση που είχε online.
• Ξενυχτά συχνά για να μένει συνδεδεμένος / συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.
• Λέει συχνά «καλά, θα παίξω μόνο ένα λεπτό ακόμη». .
• Δείχνει άγχος, ανησυχία, εξάρσεις θυμού ή βίας ή καταθλιπτική συμπεριφορά όταν δεν παίζει στο διαδίκτυο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share