Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεν θα το πιστεύετε: Έτσι ανακαλύφθηκαν τα πατατάκια!

Απίστευτο..

7 Μαΐου 2019 16:43
Δεν θα το πιστεύετε: Έτσι ανακαλύφθηκαν τα πατατάκια!

Άραγε πως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα πατατάκια; Σνακ; τρόφιμο;

Όπως και να έχει ό,τι και να είναι τα αγαπάμε! Αλλά πραγματικά έχεις αναρωτηθεί ποτέ... πως "ανακαλύφθηκαν";

Να σου πούμε ότι πίσω από τα γευστικά πατατάκια κρύβεται μια αληθινή ιστορία, η οποία δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Πρώτα από όλα να σου πούμε ότι ο λόγος που κατασκευάστηκαν είναι για να είναι απαίσια!

Το 1853 ο George Crum, σεφ σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης, εξοργισμένος κυριολεκτικά με έναν πελάτη του δημιούργησε τα πρώτα πατατάκια για να τον τιμωρήσει. Ο πελάτης είχε διαμαρτυρηθεί στην διεύθυνση πως οι πατάτες του ήταν μαλακές και υγρές και ο Crum αποφάσισε να τον τιμωρήσει. Τεμάχισε λοιπόν τις πατάτες όσο πιο λεπτά μπορούσε και τις τηγάνισε σε καυτό λίπος. Τέλος τις γαρνίρισε με πολύ πολύ αλάτι.

Αφού σέρβιρε το πιάτο φόρεσε το παλτό του, βέβαιος πως το επόμενο λεπτό ο πελάτης θα αρχίσει να ουρλιάζει κι εκείνος θα απολυθεί. Περπατώντας προς την έξοδο όμως άκουσε τον πελάτη να φωνάζει αλλά δεν έλεγε ακριβώς ότι περίμενε! Υπέροχο!!!! Μοναδικό!!!! Ότι καλύτερο δοκίμασα ποτέ, ούρλιαζε ο πελάτης.

Τα “Saratoga Chips” έγιναν γρήγορα ένα δημοφιλές φαγητό στην περιοχή και σε ολόκληρη της Νέα Αγγλία.

Τελικά τα πατατάκια παράχθηκαν μαζικά προς οικιακή κατανάλωση, αλλά μέχρι κάποια μεγάλη περίοδο αποθηκεύονταν σε βαρέλια ή τενεκεδάκια και γρήγορα μπαγιάτευαν.

Στα μέσα όμως της δεκαετίας του 1920, η Laura Scudder εφήυρε το αεροστεγές σακουλάκι σιδερώνοντας μαζί δύο κομμάτια από κερωμένο χαρτί η οποία σακούλα κρατούσε τα πατατάκια περισσότερο χρόνο φρέσκα.

Αδιανόητο: Προσπάθησε να πνίξει ταμία γιατί κακομεταχειρίστηκε τα πατατάκια του!

Μία εργαζόμενη σε ένα σούπερ μάρκετ της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ κάνοντας την καθημερινή της βάρδια έζησε μία τις πιο τραγικές μέρες της ζωής.

Ένας άνδρας θεώρησε ότι το πακέτο με τα πατατάκια που ήθελε τόσο πολύ, έλαβε κακή μεταχείριση και σαν μην έφτανε ότι εξοργίστηκε γιατί του τα «τσαλάκωσε»προσπάθησε να πνίξει την υπάλληλο!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share