Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Παίρνει το αλουμινόχαρτο και τυλίγει το Wifi! Απίθανο κόλπο!

Το γνωρίζατε;

4 Δεκεμβρίου 2019 20:11
Παίρνει το αλουμινόχαρτο και τυλίγει το Wifi! Απίθανο κόλπο!

Παίρνει το αλουμινόχαρτο και τυλίγει το Wifi! Απίθανο κόλπο! «Ξέμεινες» από ίνετερνετ; Το κόλπο για να «σπάσεις» τον κωδικό από το Wifi του γείτονα! (Video)

Αν κάνεις ένα γρήγορο search στο Internet θα βρεις άπειρες περίεργες φωτογραφίες με το αλουμινόχαρτο και το router. Για χρόνια, συγκεκριμένοι άνθρωποι ορκίζονταν πως μπορεί να ενισχύσει το σήμα του Wi-Fi και την ταχύτητά του, κάποιο μεταλλικό αντικείμενο.

Κι έτσι δημιουργούσαν ένα είδος δορυφορικού πιάτου τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο ή τοποθετούσαν ένα κουτάκι σόδα πίσω από το router. Τα αποτελέσματα ήταν… μεικτά. Ορισμένοι άνθρωποι θεωρούσαν πως ενίσχυε σημαντικά το σήμα κι άλλοι πως δεν παρατήρησαν κάποια αλλαγή.

Το σήμα του Wi-Fi είναι ένας συγκεκριμένος τύπος από ραδιοκύματα που κωδικοποιεί και το 1 και το 0 που ο υπολογιστής σου διαβάζει ως περιεχόμενο στο Internet. Το σήμα μεταδίδεται από τον δρομολογητή Wi-Fi προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά έχει τους περιορισμούς του: Δεν μπορεί να υπερβεί τα 46 μέτρα και μπλοκάρεται εύκολα ή απορροφάται από οικοδομικά υλικά, όπως το μέταλλο και το σκυρόδεμα.

Ωστόσο, αυτό ίσως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου, τοποθετώντας αλουμινόχαρτο ή κουτιά από σόδα ώστε να αντανακλάται το σήμα προς την κατεύθυνση που θέλεις να πάει.

Μια ομάδα ερευνητών απ’ το Πανεπιστήμιο του Dartmouth δοκίμασε το trick με το αλουμίνιο αλλά θέλησε να δει αν θα μπορούσαν να βελτιώσουν την DIY «κατασκευή» τους. Έτσι, έγραψαν έναν αλγόριθμο και τροφοδότησαν δεδομένα σχετικά με το κτίριο , τη διάταξη του καθώς και σε ποιους χώρους στόχευαν να φτάσει το σήμα του Wi-Fi.

Αυτό τους βοήθησε να φτιάξουν ένα ένα προσαρμοσμένο 3D-τυπωμένο ανακλαστήρα «που αποτελείται μόνο από πλαστικό και ένα λεπτό στρώμα από μέταλλο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Κάλυψαν δηλαδή, το πλαστικό με αλουμινόχαρτο.

Το wi-fi κάνει κακό στο σπέρμα!

Την ανδρική γονιμότητα επηρεάζουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, όπως υποστηρίζει νέα μελέτη. Αργεντινοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η υπερβολική χρήση λάπτοπ συνδεδεμένου με ασύρματο δίκτυο Ίντερνετ (Wi-Fi) «σκοτώνει» το σπέρμα. Wi-Fi: Ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει αργά και χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Στη μελέτη των ειδικών της Κλινικής Αναπαραγωγικής Ιατρικής Nascentis, στην Κόρντομπα, έλαβαν μέρος 29 υγιείς άνδρες, από τους οποίους ελήφθη δείγμα σπέρματος.

Κάποια δείγματα εκτέθηκαν στη θερμότητα που παραγόταν από το κάτω μέρος ενός λάπτοπ ενώ αυτό βρισκόταν συνδεδεμένο με δίκτυο Wi-Fi. Τα υπόλοιπα δείγματα, εκτέθηκαν στην ίδια θερμοκρασία - ήταν όμως τοποθετημένα μακριά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τέσσερις ώρες αργότερα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το 25% των σπερματοζωάριων που είχαν εκτεθεί στις ψηφιακές τεχνολογίες δεν κολυμπούσε πια, συγκριτικά με το 14% των σπερματοζωάριων που δεν είχαν τοποθετηθεί κοντά σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ακόμα, το 9% των «hi-tech» σπερματοζωάριων εμφάνισε βλάβες στο γενετικό υλικό - τριπλάσιο δηλαδή ποσοστό από αυτό που καταγραφόταν στα υπόλοιπα σπερματοζωάρια.

Το wi-fi κάνει κακό στο σπέρμα!

Κύριος ένοχος για τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι ειδικοί στο επιστημονικό έντυπο «Fertility and Sterility», είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που διαχέεται στον χώρο μέσω του ασύρματου δικτύου.

«Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η χρήση ενός λάπτοπ που είναι συνδεδεμένο με δίκτυο Wi-Fiκαι τοποθετείται κοντά στα ανδρικά γεννητικά όργανα μπορεί να μειώσει την ποιότητα του σπέρματος» εξηγούν οι επιστήμονες.

«Για την ώρα, δεν γνωρίζουμε εάν κάτι τέτοιο ισχύει για όλα τα λάπτοπ που είναι συνδεδεμένα με Wi-Fi, ή ποιες άλλες συνθήκες κατά τη χρήση τους μπορούν ενδεχομένως να ενισχύσουν την συγκεκριμένη επίδραση στην ανδρική γονιμότητα» προσθέτουν.

Τέλος, οι ειδικοί πραγματοποίησαν μια ανεξάρτητη δοκιμή κατά την οποία χρησιμοποίησαν φορητό υπολογιστή που όμως δεν ήταν συνδεδεμένος με Wi-Fi. Είδαν λοιπόν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εξέπεμπε η συσκευή από μόνη της, ήταν αμελητέα.

Παλαιότερα ευρήματα:

Η τελευταία μελέτη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, που υποστηρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές «ρίχνουν» την ανδρική γονιμότητα.

Κάποιες από αυτές είχαν δείξει ότι σε συνθήκες εργαστηρίου, ακόμη και η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων ήταν ικανή να μειώσει την κινητικότητα των σπερματοζωάριων. Πριν από περίπου έναν χρόνο, ουρολόγοι είχαν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για τους άνδρες που κάθονται έχοντας το λάπτοπ στα πόδια τους, καθώς η θερμοκρασία της ευαίσθητης περιοχής άγγιζε απαγορευτικά για το σπέρμα επίπεδα.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share