Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Wi-Fi: Ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει αργά και χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Δείτε τι μας κάνει....

20 Ιουνίου 2019 09:10
Wi-Fi: Ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει αργά και χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

Στη σύγχρονη κοινωνία, όλοι σχεδόν κατα κάποιο τρόπο είναι εθισμένοι στο Internet, πράγμα που έγινε ακόμα πιο εμφανές με την επανάσταση του Wi-Fi.
Πλέον είμαστε σε θέση να «σερφάρουμε» στο διαδίκτυο όποτε το θελήσουμε, ανεξάρτητα από το που βρισκόμαστε ή που πάμε.

Όταν πρόκειται για την ασφάλειά μας, οι εταιρείες που παράγουν Wi-Fi routers πρέπει να ακολουθούν μερικές αυστηρές προδιαγραφές ώστε να κάνουν αυτές τις συσκευές ασφαλείς για την υγεία μας. Ωστόσο, θα σας αποκαλύψουμε μερικά γεγονότα σχετικά με την ασφάλεια των ασύρματων συσκευών και τα Wi-Fi routers:Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι ο τρόπος που μια συσκευή συνδέεται με το router χωρίς καλώδια. Οι ασύρματες συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και οι φορητοί υπολογιστές, εκπέμπουν WLAN σήματα (ηλεκτρομαγνητικά κύματα), για να συνδεθούν στο δρομολογητή.

Ωστόσο, ο βρόχος αυτών των σημάτων βλάπτει την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Υγείας πραγματοποίησε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι οι δρομολογητές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας και την ανάπτυξη, τόσο των ανθρώπων, όσο και των φυτών.

 Ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει αργά
Μερικές από τις συνέπειες της έκθεσης σε αυτά τα σήματα είναι:

Δυσκολία στη συγκέντρωση
Ωταλγία
Συχνοί, έντονοι πονοκεφάλοι
Χρόνια κόπωση
Προβλήματα ύπνου


Όμως, είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς τη χρήση των νέων τεχνολογιών και ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε να σταματήσετε τη χρήση των ασύρματων συσκευών και των Wi-Fi routers, αλλά μπορούμε να σας προτείνουμε πολλές χρήσιμες συμβουλές για το πως να περιορίσετε την επιβλαβή επιρροή τους και να μειώσετε τις παρενέργειες τους:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει τα προγράμματα Wi-Fi πριν πάτε για ύπνο.

Δεν θα πρέπει να τοποθετείτε το router στην κουζίνα ή την κρεβατοκάμαρά σας.

Χρησιμοποιήστε ενσύρματο τηλέφωνο στο σπίτι, προκειμένου να μειωθούν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Απενεργοποιήστε το Wi-Fi όταν δεν το χρησιμοποιείτε, για να ελαχιστοποιήσετε τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που βλάπτουν την ανάπτυξη των παιδιών σας.

6 σημάδια - καμπανάκια που δείχνουν ότι έχετε θρόμβους στο αίμα σας!

6 σημάδια - καμπανάκια που δείχνουν ότι έχετε θρόμβους στο αίμα σας!

Κανονικά, το αίμα πρέπει να πήζει. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σταματά την αιμορραγία. Όλοι έχουμε δει έναν σχηματισμένο θρόμβο αίματος μετά από χτύπημα, το οποίο έχει τη μορφή κακαδιού ή μελανιάς.

Όταν όμως σχηματίζονται στο σώμα θρόμβοι αίματος χωρίς λόγο, είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να συνεπάγεται καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, και άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα.

Δείτε τα συμπτώματα που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε κάποιο επικίνδυνο θρόμβο αίματος:

  1. Διόγκωση ενός άκρου

Αυτό το σύμπτωμα προειδοποιεί ότι μπορεί να έχετε ένα συγκεκριμένο θρόμβο αίματος, γνωστό ως βαθιά φλεβική θρόμβωση (DVT), ο οποίος αποτρέπει τη ροή του αίματος στο κυκλοφοριακό σύστημα. Η DVT είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, γιατί εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει στα ζωτικά όργανα.

θρόμβοι στο αίμα

2. Πόνος και ευαισθησία στο πόδι

Είναι κοινό σύμπτωμα με τη DVT. Αυτός ο πόνος πολλές φορές περιγράφεται και ως κράμπα.

3. Κόκκινες κηλίδες στο δέρμα

Αν δείτε κόκκινες κηλίδες, να υπάρχουν κατά μήκος των φλεβών σας, να ξέρετε ότι δεν πρόκειται για κάποια φυσιολογική μελανιά. Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

4. Πόνος στο στήθος και βαθιά αναπνοή

Εάν εμφανίζετε και τα δυο συμπτώματα μαζί, μπορεί να έχετε θρόμβο αίματος στους πνεύμονες. Αν έχετε ένα από αυτά τα συμπτώματα, αναζητήστε άμεσα ιατρική φροντίδα, καθώς αυτός θρόμβος μπορεί γρήγορα να αποβεί μοιραίος.

θρόμβοι στο αίμα

5. Δύσπνοια

Είτε έχετε δύσπνοια, είτε αισθάνεστε ένα φτερούγισμα στο στήθος, έντονους παλμούς, ή ζάλη, υπάρχει περίπτωση να έχετε θρόμβο αίματος στους πνεύμονες. Εάν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, τρέξτε αμέσως στο γιατρό σας.

6. Ανεξήγητος βήχας

Εάν έχετε βήχα χωρίς λόγο, δώστε προσοχή στο ρυθμό της καρδιάς σας, το στήθος και την αναπνοή σας. Εάν έχετε ανεξήγητο βήχα και οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα, καλέστε αμέσως τον γιατρό σας.

Αν νομίζετε ότι εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο έχει κάποιο θρόμβο αίματος, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Ένας θρόμβος αίματος μπορεί να αποβεί μοιραίος. Μην το αμελήσετε!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share