Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θαύμα της φύσης: Το πιο σπάνιο λιοντάρι που αν το δείτε θα θέλατε να το έχετε μαζί σας για πάντα!

Αξιολάτρευτο!

9 Νοεμβρίου 2019 08:26
 Θαύμα της φύσης: Το πιο σπάνιο λιοντάρι που αν το δείτε θα θέλατε να το έχετε μαζί σας για πάντα!

Το πιο σπάνιο λιοντάρι που αν το δείτε θα θέλατε να το είχατε μαζί σας για πάντα!

Πριν καιρό έγινε η γέννηση ενός απειλούμενου με εξαφάνιση λευκού λιονταριού.

Το λιονταράκι, στο οποίο δόθηκε το όνομα Nieve (που στα ισπανικά σημαίνει «χιόνι»), αποτελεί τον καρπό του ζευγαρώματος δύο άλλων ενήλικων λευκών λιονταριών που ζουν στο πάρκο, ενώ οι κτηνίατροι που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας. Κυνηγοί σκότωσαν ένα λιοντάρι. Όταν πήγαν να το βγάλουν φωτογραφία, δεν είχαν ιδέα τι τους περίμενε! (video)

Τα λευκά λιοντάρια αποτελούν ένα μοναδικό θαύμα της φύσης, όμως βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης και μόνο 13 από αυτά υπολογίζεται ότι ζουν ελεύθερα στην άγρια φύση.

Περίπου 300 άτομα ζουν σε ολόκληρο τον κόσμο, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν σε προστατευμένο περιβάλλον σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα άγριας ζωής ανά τον κόσμο.

Τα λευκά λιοντάρια δεν είναι ακόμα ξεχωριστό υποείδος, παρ’όλο που κάποιοι το θεωρούν. Τα σημερινά εξημερωμένα λευκά λιοντάρια είναι απόγονοι δύο νεαρών ατόμων που εντοπίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν στο καταφύγιο Τιμμπαβάτι στη Νότια Αφρική το 1975.

Το 2003 η WTL (Global White Lion Protection Trust), πρότεινε για πρώτη φορά τον επαναπάτρισμό των λευκών λιονταριών στο ενδημικό τους περιβάλλον, στο καταφύγιο Τιμμπαβάτι στην Ν.Αφρική. Προγενέστερες έρευνες έχουνε δείξει ότι τα λευκά λιοντάρια κυνηγούνε το ίδιο ή και περισσότερο επιτυχώς με τους «χρωματιστούς» συγγενείς τους. Λιοντάρι ετοιμάζεται να κατασπαράξει αγοράκι! Δευτερόλεπτο αργότερα...

Πιο προσεκτικές μελέτες όμως έδειξαν ότι τα λευκά λιοντάρια έχουνε πολύ λιγότερες επιτυχίες στο κυνήγι σε σχέση με τα φυσιολογικά λιοντάρια, λόγω του χρώματός τους που δεν τους παρέχει αρκετή κάλυψη.

Τελικά η WTL αποφάσισε να αναμείξει φυσιολογικά λευκά και χρωματιστά λιοντάρια στην ενδημική τους περιοχή.Τα λευκά λιοντάρια στην άγρια φύση κυνηγάνε αντιλόπες, γαζέλες, γκνου, ζέβρες, φακόχοιρους και σπάνια καμηλοπαρδάλεις.

Λιοντάρι: Παιδάκι βγαίνει από το παράθυρο του αυτοκινήτου για να το βγάλει φωτογραφία. Λίγο μετά γίνεται κάτι τρομακτικό...

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Παιδάκι αποφασίζει να βγει από το παράθυρο του αυτοκινήτου για να βγάλει φωτογραφία ένα λιοντάρι. Ωστόσο λίγο αργότερα γίνει κάτι... σοκαριστικό.

Μια ομάδα τουριστών, κατάλαβε για τα καλά, πως η αφρικανική φύση είναι πιο επικίνδυνη απ όσο πίστευε...

Συγκεκριμένα, ενώ φωτογράφιζαν τα λιοντάρια που φαίνονταν να ξεκουράζονται σε απόσταση μερικών μέτρων από τα αυτοκίνητά τους, πολλοί επιβάτες κατέβασαν τα παράθυρά τους για να τα βλέπουν καλύτερα. Με την ευκαιρία διαβάστε: 20χρονος προσπάθησε να ταΐσει τον εαυτό του στα λιοντάρια. Λίγα λεπτά αργότερα...

Ξαφνικά το τεράστιο αρσενικό λιοντάρι που ήταν ξαπλωμένο πιο κοντά στα αυτοκίνητα, σηκώθηκε και άφησε ένα βρυχηθμό που τρόμαξε τους τουρίστες. Πιθανόν το αρσενικό λιοντάρι έδειχνε την κυριαρχία του στο εθνικό πάρκο άγριας ζωής.

Οι κανόνες του πάρκου ορίζουν ότι δεν πρέπει να προεξέχει κανένα μέρος του σώματος από ένα όχημα, συμπεριλαμβανομένων του παραθύρου ή της ηλιοροφής, εκτός από καθορισμένες περιοχές. Μια τουριστική εταιρεία, μοιράστηκε στη σελίδα της στο YouTube το παρακάτω βίντεο για να προειδοποιήσει το κοινό.

Αν ένα λιοντάρι έκανε επίθεση σε ένα όχημα όπου το παράθυρο ήταν κατεβασμένο, δεν θα υπήρχε χρόνος για να αντιδράσετε ή να προστατευτείτε. Αυτό είναι κάτι που οι τουρίστες στο παρακάτω βίντεο προφανώς δεν σκέφτονται.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share