Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αγόρι έφαγε πατάτες τηγανιτές...Όμως δεν περίμενε τι θα του συνέβαινε μετά!

Σοκαριστικό!

2 Νοεμβρίου 2019 10:30
Αγόρι έφαγε πατάτες τηγανιτές...Όμως δεν περίμενε τι θα του συνέβαινε μετά!

Ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους της ανθυγιεινής διατροφής έπειτα από το περιστατικό με έναν 17χρονο, ο οποίος έμεινε τυφλός επειδή ακολουθούσε μια διατροφή βασισμένη σε πατάτες τηγανιτές και τσιπς!

Δείτε επίσης: Εσύ το γνώριζες; Tι κίνδυνος υπάρχει στις πατάτες που πρασινίζουν;

Οφθαλμίατροι στο Μπρίστολ εξέτασαν τον έφηβο, η όραση του οποίου επιδεινώθηκε μέχρι που τυφλώθηκε.

Από τότε που τελείωσε το Δημοτικό σχολείο, ο έφηβος τρεφόταν αποκλειστικά με τηγανιτές πατάτες, τσιπς, λευκό ψωμί και κάποιες φορές μια φέτα ζαμπόν ή ένα λουκάνικο.

Από τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε, φάνηκε ότι έχει σοβαρή αβιταμίνωση και οργανικές βλάβες εξαιτίας του υποσιτισμού.

Ο έφηβος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, είχε επισκεφθεί τον γενικό γιατρό του σε ηλικία 14 ετών επειδή αισθανόταν κόπωση και δεν ένιωθε καλά. Τότε είχε διαγνωστεί με έλλειψη βιταμίνης B12 και του είχαν χορηγηθεί συμπληρώματα, τα οποία ωστόσο δεν πήρε ενώ δεν άλλαξε και διατροφικές συνήθειες.

Τρία χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στην Οφθαλμολογική Κλινική του Μπρίστολ με σταδιακή απώλεια της όρασής του, αναφέρει η επιστημονική επιθεώρηση Annals of Internal Medicine.

Η δρ Ντενίζ Ατάν, η οποία τον εξέτασε στην κλινική, είπε: "Η καθημερινή διατροφή του συνίστατο ουσιαστικά σε μια μερίδα πατάτες τηγανητές, ενώ ως σνακ κατανάλωνε τσιπς και κάποιες φορές φέτες λευκού ψωμιού και σπανιότερα φέτες ζαμπόν και καθόλου φρούτα και λαχανικά. Ο ίδιος το απέδωσε στην αποστροφή του σε συγκεκριμένες υφές τροφίμων, τις οποίες δεν μπορούσε να ανεχτεί και επομένως οι τηγανητές πατάτες και τα πατατάκια ήταν τα μοναδικά είδη τροφίμων που επιθυμούσε και που αισθανόταν ότι μπορεί να φάει".

Η δρ. Ατάν και οι συνεργάτες της επανέλεγξαν τα επίπεδα βιταμινών του και διαπίστωσαν ότι είχε χαμηλά επίπεδα B12, αλλά χαμηλά επίπεδα και σε άλλες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα--χαλκό, σελήνιο και βιταμίνη D.

Δεν ήταν υπέρβαρος ή λιποβαρής, αλλά σοβαρά υποσιτισμένος.

«Είχε χάσει μέταλλα από τα οστά του, πράγμα που ήταν στ΄αλήθεια αρκετά σοκαριστικό για ένα αγόρι της ηλικίας του».

Αναφορικά με την απώλεια όρασής του, πληρούσε τα κριτήρια ώστε να χαρακτηριστεί τυφλός.

"Είχε τυφλά σημεία ακριβώς στο κέντρο της όρασής του. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει και πολύ δύσκολα μπορεί να διαβάσει, να παρακολουθήσει τηλεόραση ή να διακρίνει πρόσωπα", εξηγεί η δρ. Ατάν.

«Μπορεί να περπατάει μόνος του ωστόσο γιατί έχει περιφερειακή όραση».

Τόσα χρόνια καθαρίζαμε τις πατάτες με λάθος τρόπο! Δώστε βάση!

Η διατροφική οπτική νευροπάθεια --η πάθηση την οποία ανέπτυξε ο 17χρονος--είναι ιάσιμη, αν διαγνωστεί εγκαίρως. Αν όμως ο ασθενής παραμείνει επί μακρόν χωρίς θεραπεία οι νευρικές ίνες στο οπτικό νεύρο καταστρέφονται και η βλάβη γίνεται πλέον μη αναστρέψιμη.

Η δρ. Ατάν λέει ότι τέτοιες περιπτώσεις ευτυχώς είναι σπάνιες, αλλά οι γονείς θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την πιθανή βλάβη που μπορεί να προκληθεί από την κακή διατροφή και να ζητήσουν την βοήθεια ενός ειδικού.

Σημειώνει επίσης ότι οι ταμπλέτες πολυβιταμινών μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά, αλλά όχι να αντικαταστήσουν την υγιεινή διατροφή.

«Είναι πολύ προτιμότερο οι βιταμίνες να λαμβάνονται μέσα από μια ισορροπημένη και με ποικιλία διατροφή», τονίζει η ίδια προσθέτοντας ότι η υπερβολική πρόσληψη βιταμινών, περιλαμβανομένης της βιταμίνης Α, μπορεί να είναι τοξική.

Σύμφωνα με την δρα Ατάν, οι vegans αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα όρασης οφειλόμενα σε έλλειψη B12, αν δεν αντικαταστήσουν στην διατροφή τους αυτά που στερούνται με τη μη κατανάλωση κρέατος.

«Οι νιφάδες διατροφικής μαγιάς είναι ένας τρόπος να προσθέσει κάποιος στην διατροφή του B12», λέει.

Γυναίκα έβαλε πατάτα στον κόλπo της και... δείτε τι έγινε!

Εντάξει έχουμε ακούσει τα απίστευτα κατά καιρούς, αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία! Μπορείς να σκεφτείς πολλά για την αντισύλληψη, αλλά πατάτα στον κόλπo;

Δείτε επίσης: Βάλε φλούδες πατάτας στα μαλλιά σου και δες τι θα συμβεί!

Ο λόγος για μια 22χρονη γυναίκα στην Κολομβία η οποία έφτασε στο νοσοκομείο, έχοντας πολύ δυνατούς πόνους στο στομάχι της. Και αφού οι γιατροί της έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, τελικά ανακαλύφθηκε το απίστευτο! Βρέθηκε ότι είχε βάλει μια πατάτα στον κόλπo της, η οποία άρχισε να βγάζει ρίζες μέσα της και γι’ αυτό τον λόγο ένιωθε και αυτή την ενόχληση.

Στην πραγματικότητα, δεν ήταν η πρώτη φορά που μια γυναίκα κολλούσε μια πατάτα εκεί μέσα για τους δικούς της περίεργους λόγους, όπως δήλωσε και ο Μάθιου Ροσσομάντο γιατρός του Νοσοκομείου του Νιου Τζέρσεϊ. Πριν από μερικά χρόνια στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μία μέσης ηλικίας γυναίκα αυτή τη φορά, του παραπονέθηκε ότι ένα δέντρο μεγάλωνε μέσα της. Προφανώς ο γιατρός έπαθε σόκ!

Και όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοούσε, εκείνη σήκωσε το φόρεμα της και εμφανίστηκαν ρίζες από την συγκεκριμένη περιοχή.

Έπειτα, ο γιατρός ξεκίνησε την επέμβαση και έβγαλε από μέσα της μια λευκή πατάτα, κομμένα στη μέση. Τότε ήταν και η στιγμή που θυμήθηκε η γυναίκα ότι είχε βάλει μισή πατάτα στον κόλπo της, ώστε να την βοηθήσει με μια μόλυνση που είχε.

Κατά ειρωνικό τρόπο, μετά την συγκεκριμένη επέμβαση και όταν επανεξετάστηκε η γυναίκα, δεν είχε καμία απολύτως μόλυνση. Περίεργο και όμως αληθινό.

Έτσι όπως καταλαβαίνεις τα τρόφιμα και οι πατάτες δεν είναι και ότι πιο χρήσιμο και φυσιολογικό θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις, ώστε να αποφύγεις μία μόλυνση, σεξοuαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή ακόμη και για λόγους αντισύλληψης.

Μα καλά τόσοι τρόποι υπάρχουν, γιατί είναι ανάγκη να φυτρώσουν ρίζες μέσα σου, από κάτι τόσο ανόητο; Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!Γι’ αυτό σκέψου το καλά πριν αποφασίσεις να το παίξεις γιατρός και να κάνεις τις δικές σου πατέντες.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share