Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σας έχει επισκεφθεί στον ύπνο σας ένα αγαπημένο πρόσωπο που χάσατε; Δείτε πώς θα το καταλάβετε!

Ανατριχιαστικό!

27 Οκτωβρίου 2019 09:38
Σας έχει επισκεφθεί στον ύπνο σας ένα αγαπημένο πρόσωπο που χάσατε; Δείτε πώς θα το καταλάβετε!

Έχετε νιώσει ότι σας έχει επισκεφτεί στα όνειρά σας κάποιος αγαπημένος σας που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή; Αν ναι, τότε έχει βιώσει ένα «όνειρο επίσκεψης» και πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας πολύ τυχερό.

Το έχεις σκεφτεί πότε; Γιατί οι νεκροί έρχονται στα όνειρα;

Αν και είναι ένα από πιο συναρπαστικά και πνευματικά όνειρα, αυτού του είδους τα όνειρα τα καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Οι ειδικοί μόλις τώρα ξεκινούν να ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα για αυτό τον εκπληκτικό άλλο κόσμο. Σύμφωνα με ένα άρθρο από τον καθηγητή Πάτρικ Ναμάρα για το περιοδικό Psychology Today, τα όνειρα επίσκεψης έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Ένα περιλαμβάνει τα φυσικά χαρακτηριστικά του αποθανόντος ατόμου κατά τη διάρκεια του ονείρου, π.χ. υγιής ή άρρωστος, και το άλλο περιλαμβάνει τα συναισθήματα που νιώθει αυτός που ονειρεύεται κατά την επίσκεψη (γαλήνη ή φόβο).

Τι σημαίνει αν «έρθει» κάποιος Άγιος στον όνειρό σου;

«Ο αποθανών εμφανίζεται όπως ήταν και στη ζωή, παρά όταν ήταν άρρωστος ή κάτι άλλο,» γράφει ο καθηγητής Ναμάρα. «Στην πραγματικότητα ο αποθανών εμφανίζεται πολύ νεότερος ή πιο υγιής από όσο ήταν όταν πέθανε. Ο αποθανών μεταφέρει μήνυμα διαβεβαίωσης σε αυτόν που ονειρεύεται. “Είμαι καλά και είμαι ακόμα μαζί σου”. Αυτό το μήνυμα τείνει να μεταδίδεται τηλεπαθητικά ή πνευματικά, και όχι μέσω του πνευματικού λόγου. Τα όνειρα επίσκεψης είναι σχεδόν πάντα ξεκάθαρα, ζωντανά, έντονα και βιώνονται σαν πραγματικές επισκέψεις όταν το άτομο ξυπνάει.»

Η Λόρι Μουρ είναι επαγγελματίας μέντιουμ. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα μάθετε περισσότερα για τα όνειρα επίσκεψης και πως θα καταλάβετε όταν θα βιώσετε κάποιο.

Απίστευτο: Γιατί κουνιούνται τα μάτια μας όταν βλέπουμε όνειρα;

Όλοι βλέπουμε όνειρα άλλοι τα θυμούνται λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Οι περισσότεροι όμως έχουμε παρατηρήσει πως τα μάτια και τα βλέφαρα τρεμοπαίζουν όταν κάποιος βλέπει όνειρο.

Είναι το λεγόμενο REM (Rapid Eye Movement). Τώρα, μια μεγάλη διεθνής ομάδα επιστημόνων μπόρεσε να βρει γιατί συμβαίνει αυτό.
Ερευνητές από από το Ισραήλ, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέγραψαν για πρώτη φορά τη δραστηριότητα μεμονωμένων εγκεφαλικών κυττάρων (νευρώνων) στη διάρκεια του ύπνου και της φάσης REM.
Έκαναν για τέσσερα χρόνια πειράματα σε 19 εθελοντές ασθενείς που είχαν ήδη ηλεκτρόδια εμφυτευμένα στον εγκέφαλό τους λόγω επιληψίας.


Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications, οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα πως όταν τα μάτια κινούνται κάτω από τα κλειστά βλέφαρα, αυτό πιθανότατα σχετίζεται με την αλλαγή σκηνής στο όνειρο.

Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλο σε νευρωνικό επίπεδο στη διάρκεια του ονείρου και της κίνησης των ματιών, μοιάζει εντυπωσιακά πολύ με την ανάλογη νευρωνική δραστηριότητα, όταν κανείς είναι ξύπνιος και βλέπει μια νέα εικόνα.
Αυτό οδηγεί τους επιστήμονες στο συμπέρασμα πως η αλλαγή εικόνων ή σκηνών και στα όνειρα σχετίζεται με την κίνηση των ματιών στον ύπνο.

Σύμφωνα με το BBC και το New Scientist, τα πειράματα έδειξαν πως όταν οι άνθρωποι είναι ξύπνιοι και βλέπουν μια νέα εικόνα, μετά από περίπου 3 δέκατα του δευτερολέπτου «πυροδοτούνται» συγκεκριμένοι νευρώνες του εγκεφάλου. Το ίδιο συμβαίνει και όταν οι άνθρωποι κλείνουν τα μάτια τους και φαντάζονται την ίδια εικόνα.

Σύνδρομο της ωραίας κοιμωμένης: Μήπως κοιμάσαι πιο πολύ από το κανονικό;

Το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης ή αλλιώς το σύνδρομο Kleine-Levin syndrome (ή KLS) είναι μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση η οποία δεν απειλεί τη ζωή αλλά ουσιαστικά οι επιπλοκές που έχει στη καθημερινότητα είναι πολλές. Μήπως όμως είστε από αυτούς που τιινάζεται το σώμα σας στον ύπνο; Δείτε γιατί!

Σκέψου να κοιμάσαι για πάνω από 15 ώρες και να μην ξεκουράζεσαι και ταυτόχρονα να έχεις έντονες κυκλοθυμικές τάσεις… αυτό είναι το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης με πολύ απλά λόγια.

Πιο επιστημονικά, σύνδρομο Kleine-Levin (KLS), επίσης γνωστό ως σύνδρομο Sleeping Beauty (το σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης) είναι μια σπάνια διαταραχή του ύπνου που χαρακτηρίζεται από επίμονη επεισοδιακή υπερυπνία και γνωστικές αλλαγές ή αλλαγές στη διάθεση.

Πολλοί ασθενείς εμφανίζουν επίσης υπερφαγία, υπερευαισθησία και άλλα συμπτώματα. Οι ασθενείς εμφανίζουν γενικά επαναλαμβανόμενα επεισόδια της πάθησης για περισσότερο από μια δεκαετία. Τα μεμονωμένα επεισόδια συνήθως διαρκούν περισσότερο από μία εβδομάδα, αλλά λιγότερο από ένα μήνα.

Η πάθηση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή των πασχόντων, αλλά τα συμπτώματα σπάνια προκαλούν μόνιμα ζητήματα.

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων και η πορεία του συνδρόμου ποικίλλουν μεταξύ των πασχόντων. Οι ασθενείς συνήθως έχουν περίπου 20 επεισόδια για περίπου μια δεκαετία. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες μεταξύ των επεισοδίων. Η έναρξη της κατάστασης ακολουθεί συνήθως μια ιογενή λοίμωξη. Έχουν παρατηρηθεί διαφορετικοί ιοί για την ενεργοποίηση του KLS. Γενικά γίνεται διάγνωση μόνο αφού έχουν αποκλειστεί παρόμοιες συνθήκες. Η μαγνητική τομογραφία, οι σαρώσεις CT, η οσφυϊκή παρακέντηση και οι τοξικολογικές εξετάσεις χρησιμοποιούνται για να αποκλείσουν άλλες πιθανότητες.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά άρθρα, όταν το σύνδρομο είναι σε έξαρση, ο πάσχων μπορεί να κοιμάται 15, 20 ή 22 ώρες τη μέρα και αυτή η κατάσταση να διαρκεί περίπου μια εβδομάδα. Συνήθως εμφανίζονται περίπου 20 κρίσεις σε βάθος δεκαετίας ενώ μπορεί να περάσουν αρκετοί μήνες, ακόμη και χρόνος χωρίς να εμφανίσουν επεισόδιο.

Οι πάσχοντες εμφανίζουν (σε ποσοστό 80%) γενικευμένο αίσθημα απάθειας και αποπροσανατολισμό από την πραγματικότητα. Επίσης περίπου το 50% των ασθενών εμφανίζουν ψυχωτικά συμπτώματα ενώ η κατάθλιψη και το άγχος εμφανίζει λιγότερος από 1 στους 4.

Υπάρχει θεραπεία; Γνωστή θεραπεία για το σύνδρομο KLS δεν υπάρχει, δυο έρευνες, όμως, που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι η χορήγηση λιθίου μπορεί να προλάβει τα συμπτώματα της επανεμφάνισης κρίσης στο 20% – 40% των περιπτώσεων.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share