Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Έβαλαν 40 ευρώ βενζίνη και τον πλήρωσαν με πεντάλεπτα! (Video)

Πόση ώρα μετρούσαν;

16 Σεπτεμβρίου 2019 08:16
Έβαλαν 40 ευρώ βενζίνη και τον πλήρωσαν με πεντάλεπτα! (Video)

Δυο – τρεις τέτοιους πελάτες να έχει κάθε μέρα ο εν λόγω πρατηριούχος και θα περνούσε όλη μέρα να μετράει κέρματα!

Όπως αναφέρει τοπικό μέσο του Αγρινίου, πελάτης έφθασε στο πρατήριο καυσίμων και ζήτησε από τον πρατηριούχο να του βάλει 40 ευρώ. Μέχρι στιγμής όλα… καλά. Με αυτό το κόλπο το αμάξι καίει τη μισή βενζίνη!

Όταν όμως ήρθε η στιγμή να λάβει το αντίστοιχο αντίτιμο της βενζίνης σε χρήματα τον περίμενε μία έκπληξη που σίγουρα θα κάνει καιρό να ξεχάσει! Ο πελάτης για δικούς του λόγους, τον πλήρωσε με… 800 κέρματα των 5 λεπτών.

Έβαλαν 40 ευρώ βενζίνη και τον πλήρωσαν με πεντάλεπτα!

Γιατί τα κέρματα είναι στρογγυλά; Το γνωρίζατε;

Γιατί τα κέρματα είναι στρογγυλά; Το γνωρίζατε;

Γιατί άραγε τα περισσότερα κέρματα είναι στρογγυλά;Θα μας πείτε υπάρχουν τριγωνικά, οβάλ, πολυγωνικά ή ακόμη και τετράγωνου σχήματος κέρματα, αλλά τα πιο πολλά έχουν αναμφισβήτητα στρογγυλό σχήμα.Αυτό το χαρακτηριστικό έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα… Εντυπωσιακό: Πυραμίδα από 1.000.000 κέρματα! (Video)

Από τα πρώτα νομίσματα που φτιάχτηκαν στη Μ. Ασία. Τα πρώτα νομίσματα της ιστορίας που κατασκευάστηκαν στη Λυδία της Μικράς Ασίας, και στην Αίγινα της Αρχαίας Ελλάδας ήταν στρογγυλά.

Σίγουρα δεν ήταν και ο τέλειος κύκλος, αλλά ήταν εμφανώς στρογγυλά.

Ο λόγος εντοπίζεται στη διαδικασία κατασκευής. Πιο συγκεκριμένα, για να κατασκευαστεί το νόμισμα έπαιρναν ισοβαρή μπαλάκια ζεστού μετάλλου (π.χ. χαλκό ή ασήμι) και τα πίεζαν για να γίνουν επίπεδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κερματα

Σκεφτείτε σαν να παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και να το πιέζουμε για να γίνει στρογγυλό. Ποιο κέρμα από τις Δραχμές μπορείς να πουλήσεις για 3.000 ευρώ στο διαδίκτυο;

Όπως είναι λογικό, όσο βελτιώνονταν οι διαδικασίες κατεργασίας μετάλλων, τόσο πιο επίπεδα και στρογγυλά έβγαιναν τα νομίσματα.

Στις μέρες μας, τα νομίσματα εξακολουθούν να βγαίνουν κυρίως στρογγυλά, γιατί το σχήμα αυτό ευνοεί την μαζική παραγωγή τους.

Μαζική παραγωγή κερμάτων

Συν τοις άλλοις, τα στρογγυλά κέρματα φθείρονται λιγότερο και εμφανίζουν λιγότερες χαρακιές κατά τη χρήση.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το κυκλικό σχήμα έναντι των άλλων, είναι ότι ευνοεί την κύλιση των νομισμάτων.

Το γεγονός αυτό βοηθάει στην αναγνώριση και στην καταμέτρησή τους από τα αυτόματα μηχανήματα!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share