Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Και όμως είναι αλήθεια! Παγωτό με χοιρινό είναι η νέα μόδα!

Θα το δοκίμαζες;

31 Ιουλίου 2019 17:25
Και όμως είναι αλήθεια! Παγωτό με χοιρινό είναι η νέα μόδα!

Αν νομίζεις ότι το μαύρο παγωτό που μονοπώλησε τα social media το περσινό καλοκαίρι ήταν ό,τι πιο παράξενο έχεις δει, κάνεις λάθος. Η φετινή ιδιαίτερη γεύση, μπλέκει φαγητό με γλυκό και πραγματικά θα σε ξαφνιάσει.

Η φάρμα Windy Brow στο New Jersey μόλις κυκλοφόρησε τη νέα γεύση παγωτού της, με καραμελωμένο χοιρινό ζαμπόν, αβγοφέτες από τσουρέκι challah και σιρόπι σφενδάμου! Ναι σωστά διάβασες, όλα αυτά αναμειγνύονται μέσα στο παγωτό, δίνοντας ένα συνδυασμό που δύσκολα μπορείς να ξεπεράσεις, είτε το δοκιμάσεις όντως είτε όχι.

Αν πάλι σου αρέσουν πιο κλασσικές γεύσεις σε παγωτό να σου πούμε τότε μια φοβερή συνταγή: Το πιο νόστιμο και δροσερό παγωτό παρφέ με γεύση καραμέλα!

Η νέα αυτή γεύση εντάσσεται σε μία σειρά παγωτών, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν αυτό το καλοκαίρι στο New Jersey (Only in Jersey collection) και η οποία περιλαμβάνει και άλλες αναλόγως περίεργες γεύσεις, όπως καλαμπόκι. Το φετινό καλοκαίρι στο New Jersey σίγουρα δεν θα είναι βαρετό!

Έρχεται το παγωτό που… δεν λιώνει

Μια φυσική πρωτεΐνη που κάνει το παγωτό να μην λιώνει, ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Τα 10 πιο περίεργα παγωτά που έχουμε δει ποτέ!

Η πρωτεΐνη κάνει το παγωτό πιο ανθεκτικό στην τήξη δεσμεύοντας τον αέρα, το λίπος και το νερό, και δημιουργώντας μια εξαιρετικά ομαλή συνοχή, που επιτρέπει στα παγωτά να παραμένουν παγωμένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμη και σε ζεστές θερμοκρασίες.

Η πρωτεΐνη που ανακάλυψαν οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Dundee, ονομάζεται BsIA και συνδέεται με το λίπος και τον αέρα για να σταματήσει το λιώσιμο (υγροποίηση) του παγωτού καθώς θα αυξάνεται η θερμοκρασία. Η BsIA είναι μια πρωτεΐνη υδατο-απώθησης, η οποία κρατά το παγωτό σαν ένα ωραίο παγωμένο κρεμώδες τζελ.

Οπως σημειώνουν, ένα σπιτικό παγωτό ή του εμπορίου περιέχει λίπος και νερό (σε κρέμα ή γάλα) ζάχαρη και ίσως μερικά αυγά. Η περιεκτικότητα σε νερό επηρεάζει τον ρυθμό της τήξης (περισσότερο νερό σημαίνει πιο αργή τήξη).

Οσο για τις θερμίδες, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, το παγωτό θα μπορούσε να κατασκευάζεται με χαμηλότερα επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και λιγότερες θερμίδες απ’ότι σήμερα.

Μάλιστα, οι επιστήμονες εικάζουν ότι το παγωτό με αυτό το συστατικό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου η εισηγητής της μελέτης, Cait MacPhee από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας) δηλώνει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες του νέου συστατικού για τη βελτίωση του παγωτού, τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους κατασκευαστές».

Ο Dr Nicola Stanley-Wall από το Πανεπιστήμιο του Dundee δήλωσε με τη σειρά του: «Ήταν διασκεδαστικό που εργαζόμασταν για την εφαρμοσμένη χρήση μιας πρωτεΐνης που εντοπίστηκε αρχικά για πρακτικούς σκοπούς σε βακτήρια».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share