Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Το πιο νόστιμο και δροσερό παγωτό παρφέ με γεύση καραμέλα!

Λαχταριστό!

30 Ιουλίου 2019 18:05
Το πιο νόστιμο και δροσερό παγωτό παρφέ με γεύση καραμέλα!

Ένα απίστευτα λαχταριστό παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για να το ετοιμάσετε και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας καλοκαιρινή συνήθεια. Να σας θυμίσουμε άλλη μια συνταγή το παγωτό σε σάντουιτς με pretzel!

Υλικά

200γρ. ζάχαρη + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
160γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
10-15 κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
4 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
6 κουτ. σούπας μέλι*
50γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 σφηνάκι λικέρ Amaretto

Το πιο νόστιμο και δροσερό παγωτό παρφέ με γεύση καραμέλα!

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρόλα τα 200γρ. ζάχαρη με έξι κουταλιές της σούπας νερό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου με κουτάλι, ανακινώντας ελαφρά την κατσαρόλα, την αφήνετε μέχρι να γίνει καραμέλα στο χρώμα του μελιού. Απομακρύνετε την καραμέλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνετε στην καραμέλα 200ml κρέμα γάλακτος και την ξαναβάζετε πάνω σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα κομματάκια της κουβερτούρας, ανακατεύετε να διαλυθεί και αφήνετε το μίγμα να περιμένει.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε δυνατά με μίξερ ή αβγοδάρτη τους κρόκους με το μέλι, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε τη χλιαρή κρέμα με τα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά με πλαστική σπάτουλα.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και, πριν σφίξει εντελώς, δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Η μαρέγκα θα είναι λεία και γυαλιστερή. Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μίγμα της καραμέλας με απαλές κινήσεις κυκλικά, από πάνω προς τα κάτω, εναλλάξ με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί, καθώς και με το λικέρ.

Τέλος, ανακατεύετε στο μίγμα τα ψιλοκομμένα κερασάκια και το ρίχνετε μέσα σε βαθύ μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος με καπάκι, το οποίο έχετε βάλει προηγουμένως στην κατάψυξη να παγώσει.

Αφήνετε το μίγμα του παγωτού για 2 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου να κρυώσει και ύστερα το μεταφέρετε στην κατάψυξη. Μετά από 45 λεπτά, όταν αρχίσει να πήζει στις άκρες, το βγάζετε και το ανακατεύετε δυνατά με σπάτουλα ή αβγοδάρτη, ακόμη και με μίξερ χειρός. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.

Συνεχίζετε να ελέγχετε το παγωτό ανά 30 λεπτά, ανακατεύοντας ζωηρά κάθε φορά όπως πριν, καθώς αρχίζει να παγώνει. Με τη διαδικασία αυτή, που θα κρατήσει για 2-3 ώρες περίπου, το παγωτό δεν θα κάνει κρυστάλλους και θα αποκτήσει βελούδινη υφή.

Απίστευτα τρουφάκια σοκολάτας με μόνο τρία υλικά!

Απίθανα τρουφάκια από σοκολάτα με απλά μπισκότα βουτύρου, χωρίς ψήσιμο και μόνο με 3 υλικά! Φοβερή συνταγή.

Πρόκειται για ένα γλυκό που θα το απολαύσεις και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για το φτιάξεις.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
για 12 περίπου τρουφάκια

100 gr τυρί κρέμα -να το έχετε πρώτα μαλακώσει
2 κούπες μαύρη σοκολάτα λιωμένη

Τρόπος Εκτέλεσης

Τοποθετήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ και θρυμματίστε τα ομοιόμορφα. Κρατήστε 2 κ.σ. θρυμματισμένο μπισκότο και βάλτε τα υπόλοιπα σε ένα μπωλ. Εκεί ρίξτε το τυρί κρέμα και αναμείξτε καλά. Φτιάξτε μπαλάκια με τα χέρια σας και βάλτε τα σε ένα δίσκο πάνω σε χαρτί ψησιματος.

πανεύκολα τρουφάκια σοκολάτας

Βάλτε τον δίσκο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βουτήξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα και αφήστε να στάξει καλά όσο περισσεύει. Βάλτε τα πάλι στο χαρτί ψησίματος μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. Για να καλυφθούν ομοιόμορφα με σοκολάτα βουτήξτε τα για δευτερη φορά και αφήστε πάλι να κρυώσουν. Λίγο πριν σκληρύνει τελείως η σοκολάτα ρίξτε από πάνω τα μπισκότα που είχατε φυλάξει και αφήστε να κρυώσουν τελείως για να σερβίρετε.

Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Υγιεινά brownies με επικάλυψη χαλβά! Ένα γλυκό - κόλαση...
Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:

Υλικά για 1 ταψί 20Χ20

200 γρ. βιολογικό χαλβά με μέλι
1 + 1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1/4 κούπας + 2 κτσ. ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κτγ. εσάνς βανίλιας
1/2 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. μπέικιν σόδα
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
3/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι)
Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την 1 κούπα σοκολάτα και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα αλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την βρώμη, την ζάχαρη, το μπείκιν σόδα, το αλάτι, το εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί 20 επί 20 εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος.
Ψήνουμε για 30 – 32 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά.
Για την επικάλυψη Χαλβά

Σε ένα «μπεν μαρί» θρυμματίζουμε τον χαλβά. Προσθέτουμε 2 κτσ. βραστό νερό (από το νερό που βράζει στην κατσαρόλα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτος προσθέτουμε επιπλέον 1 κτσ. βραστό νερό.
Απλώνουμε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies.
Τέλος λιώνουμε 2 κτσ. σοκολάτα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε στην επιφάνεια του χαλβά δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Πανεύκολο παγωτό τιραμισού! 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share