Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Κανένας γιατρός και κανένα μηχάνημα δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που έκανε η μητέρα στο νεκρό παιδί της!

Απίστευτο!

20 Ιουλίου 2019 20:01
Κανένας γιατρός και κανένα μηχάνημα δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που έκανε η μητέρα στο νεκρό παιδί της!

Κανένας γιατρός και κανένα μηχάνημα δεν είναι σαν της μαμάς την αγκαλιά. Περίτρανη απόδειξη μια αυστραλή μητέρα η οποία επανέφερε στη ζωή το «νεκρό» μωρό της, που γεννήθηκε πρόωρα, ύστερα από δύο ώρες που το είχε στην αγκαλιά της. Οι γιατροί, δύσπιστοι στην αρχή, εξεπλάγησαν από το «θαύμα» το οποίο αυτή τη φορά δεν οφειλόταν ούτε στην ιατρική ούτε στις δικές τους ικανότητες.

Ο μικρός Τζέιμι δεν έδινε κανένα σημείο ζωής όταν έπειτα από μόνο 27 εβδομάδες κύησης γεννήθηκε σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ. Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι τον έχασαν και τους τον παρέδωσαν για να τον αποχαιρετήσουν. Η μητέρα του Κέιτ τράβηξε τότε απαλά την κουβερτούλα που ήταν τυλιγμένος και τον ακούμπησε πάνω της. Οπως και ο σύζυγός της Ντέιβιντ, ήταν συντετριμμένη που ο γιος τους δεν τα κατάφερε. Η δίδυμη αδερφή τουΕμιλι ευτυχώς είχε γεννηθεί υγιής.

Δύο ώρες τον είχε στην αγκαλιά της η Κέιτ και μαζί με τον Ντέιβιντ τού μιλούσαν τρυφερά. Τότε ο Τζέιμι ανέπνευσε. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν «αντανακλαστικό», αλλά ο μικρός τούς διέψευσε τελείως αφού άρχισε να αναπνέει κανονικά, ενώ άνοιξε και τα μάτια του.

Με τον Τζέιμι να κοιμάται στην αγκαλιά της, η Κέιτ θυμάται τώρα τις σκέψεις που έκανε:«Θεέ μου, τι συμβαίνει; Εχει γίνει θαύμα. Είπα στη μητέρα μου, που ήταν κι αυτή εκεί, ότι ο γιος μου ήταν ζωντανός και εκείνη την ώρα μού έπιασε το δάχτυλο. Ανοιξε τα μάτια του και κούνησε το κεφάλι του από τη μια πλευρά στην άλλη» λέει συγκλονισμένη. Του έδωσε λίγο μητρικό γάλα στο δάχτυλό της, το οποίο κατάπιε και ξεκίνησε να αναπνέει κανονικά.

undefined

Πέντε μήνες έχουν περάσει από τότε και η οικογένεια εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας με σκοπό να μιλήσει για τη σημασία που έχει η επαφή της μητέρας με το παιδί σώμα με σώμα. Ο υπερήφανος μπαμπάς Ντέιβιντ δήλωσε: «Ευτυχώς,έχω μια πολύ δυνατή και πολύ έξυπνη σύζυγο. Ενστικτωδώς έκανε ό,τι έκανε. Αν δεν ήταν αυτή, το πιθανότερο είναι ο Τζέιμι να μην ήταν κοντά μας».

Οι γιατροί, στη Βρετανία ειδικά, ενθαρρύνουν τις μητέρες να έχουν επαφή σώμα με σώμα με τα μωρά τους, καθώς βοηθάει στον θηλασμό αλλά και στο δέσιμο της μητέρας με το παιδί. Συχνά βέβαια, όταν τα μωρά γεννιούνται πρόωρα, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, καθώς πρέπει να μπουν σε θερμοκοιτίδα. Αλλά, όπως απέδειξε και η Κέιτ, η μητρική στοργή και η αγάπη όλα τα μπορεί.

Μικρό κορίτσι φιλάει το ετοιμοθάνατο αδερφάκι του και το φέρνει πίσω στη ζωή!

Μικρό κορίτσι φιλάει το ετοιμοθάνατο αδερφάκι του και το φέρνει πίσω στη ζωή!

Η παρακάτω ιστορία θα σας συγκλονίσει αφού είναι πάρα πολύ συγκινητική και αποτελεί ένα θαύμα.. Η αδελφική αγάπη όπως γνωρίζουμε όλοι μπορεί να νικήσει τα πάντα και αυτήν την φορά έφερε πίσω στην ζωή ένα μικρό παιδί!

Δεν έχει σημασία πόσο συχνά τσακώνονται μεταξύ τους τ’ αδέρφια ή αν είναι μονίμως μαλωμένοι, στις δύσκολες στιγμές είναι ενωμένα σαν μια γροθιά. Το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσά τους είναι τόσο παράξενο, που αψηφά όλους τους κοινωνικούς κανόνες. Και στην περίπτωση της Poppy Smith και της αδελφής της Macey, η σχέση τους αψηφά όχι μόνο τους κοινωνικούς, αλλά και τους ιατρικούς κανόνες.

Λίγες μέρες πριν από τα δεύτερα γενέθλια της Poppy, η μαμά της, Amy, πήγε να την ξυπνήσει. Όταν εκείνη δεν ξυπνούσε, ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Θαύμα

«Η καρδιά της χτυπούσε αλλά εκείνη δεν αντιδρούσε», λέει ο μπαμπάς της, Stephen. «Καταλάβαμε ότι κάτι πήγαινε στραβά. Η μικρή ανέπνεε, αλλά με δυσκολία.»


Φοβισμένοι για τη ζωή της κόρης τους, ο Stephen και η Amy έσπευσαν την Poppy στο νοσοκομείο. Μετά από αρκετές προσπάθειες, η ιατρική ομάδα της Poppy συμφώνησε ότι το καλύτερο για εκείνη θα ήταν να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο παίδων του Λίβερπουλ. Εκεί, η κατάσταση της Poppy βελτιώθηκε τόσο πολύ που μπόρεσε να αναπνεύσει καλύτερα με τη χρήση αναπνευστήρα.

Στη συνέχεια, όμως, τη δεύτερη ημέρα των γενεθλίων της, η κατάσταση της Poppy χειροτέρεψε.

«Τα μάτια της είχαν αρχίσει να γυρνάνε», δήλωσε ο Stephen. «Μια ακτινογραφία θώρακος έδειξε ότι οι πνεύμονές της ήταν γεμάτοι υγρό και είχε υποστεί ακόμη μια αναπνευστική ανακοπή. Εκείνο το βράδυ άρχισε να κάνει σπασμούς. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα.»

Μια μαγνητική τομογραφία μια-δυο μέρες αργότερα αποκάλυψε ότι η Poppy υπέφερε από υποξική εγκεφαλική βλάβη. Ενώ η οικογένεια της Poppy αρχικά ανησυχούσε ότι η μικρή δεν θα ήταν σε θέση να περπατήσει και να μιλήσει ξανά, οι γιατροί τους είπαν αυτό που κανένας γονιός δεν θα άντεχε ν’ ακούσει: η πιθανότητες της Poppy να κρατηθεί στη ζωή ήταν ελάχιστες.

Αλλά τότε, έγινε το θαύμα.

Η 12χρονη Macey δεν θα άφηνε τη μικρή αδελφή της να πεθάνει.

Θαύμα

“Η Macey της έδωσε ένα φιλί στην κοιλιά και ξαφνικά η Poppy άρχισε να γελάει. Δεν μπορούσα να το πιστέψω,” δήλωσε ο Stephen.

“Τώρα πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Poppy θα περπατήσει και θα μιλήσει και πάλι, αφού είναι μαχήτρια από τη στιγμή που γεννήθηκε.”

undefined

Γεννημένη στις 29 εβδομάδες, η Poppy ζύγιζε μόλις 900 γραμμάρια και έπρεπε να μείνει στην νεογνική πτέρυγα για τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής της. Όταν ήταν τελικά σε θέση να πάει στο σπίτι της, οι γονείς της παρατήρησαν ότι με μεγάλη δυσκολία κατάπινε το φαγητό της. Όταν την πήγαν στο γιατρό, εκείνος τους είπε ότι έπασχε από το σύνδρομο Moebius, πράγμα που σημαίνει ότι οι μύες του προσώπου της δεν λειτουργούν σωστά. Οι γονείς της είχαν προειδοποιηθεί ότι η μικρή κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσε να περπατήσει ή να μιλήσει σωστά. Η Poppy, όμως, απέδειξε πως οι γιατροί έκαναν λάθος.

«Είπαν ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει ή να μιλήσει, αλλά εκείνη άρχισε να περπατά στους 15 μήνες, αρκετά γρήγορα για ένα πρόωρο μωρό,» λέει ο Stephen.

Θαύμα

Οι γιατροί ήταν άφωνοι με την εξέλιξή της.

Μετά το τελευταίο περιστατικό, ολόκληρη η οικογένεια της Poppy φοβήθηκε πως η μικρή δεν θα τα κατάφερνε. Την παραμονή των Χριστουγέννων, η οικογένεια ζήτησε από τους πιστούς της ενορίας τους να προσευχηθούν για την ανάρρωση της Poppy. Φαίνεται ότι οι προσευχές τους εισακούσθησαν. Την ημέρα των Χριστουγέννων, η Poppy μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, και η οικογένειά της ήταν δίπλα της στο δωμάτιο, αφού νόμιζαν πως ήταν τα τελευταία Χριστούγεννα που περνούσαν μαζί της.

Και τότε, έγινε το θαύμα.

Οι γιατροί δεν το πίστευαν στην αρχή. Είπαν στην οικογένεια Smith ότι οι ασθενείς μπορεί να ανταποκριθούν σε συναισθήματα. Στη συνέχεια, υπήρξαν μικρές συσπάσεις στα χέρια και τα πόδια της. Οι γιατροί θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να είναι νωτιαία αντανακλαστικά, αλλά οι γονείς ένιωσαν σαν να ήταν κάτι πολύ περισσότερο.

Και είχαν δίκιο.

«Οι γιατροί ήταν αμήχανοι. Λένε ότι δεν θα πρέπει να κάνει αυτό που κάνει. Είναι τόσο χαρούμενοι που το κάνει, αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε. Η μικρή τους έδειξε ότι έκαναν λάθος.»

Η ιστορία της Poppy είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο θαύμα. Ενώ η Poppy είναι μαχήτρια από μωρό, η αδελφή της, η Macey, είναι ο σωτήρας της. Με ένα μόνο φιλί – την απόλυτη πράξη αγάπης – η Poppy γύρισε πίσω στη ζωή.

Τώρα, η οικογένεια της Poppy προσπαθεί να αποκαταστήσει πλήρως όλες της φυσικές της ικανότητες, και για να μπορέσει να πληρώσει τις φυσιοθεραπείες της, ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου.

«Είναι ακόμα στην αρχή, αλλά νομίζω ότι θα είναι σε θέση να περπατήσει μόνη της κάποια στιγμή. Εμείς απλά θέλουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για τη βοηθήσουμε να τα καταφέρει πιο γρήγορα και να μη χάνει άλλο χρόνο.»

Όταν υπάρχει αγάπη σε μια οικογένεια, γίνονται και θαύματα. Έτσι δεν είναι;

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share