Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ιατρικό θαύμα: Ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια!

Είχε τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι σε ένα τροχαίο!

24 Απριλίου 2019 09:18
Ιατρικό θαύμα: Ξύπνησε από κώμα μετά από 27 χρόνια!

Η Μουνίρα Αμντουλά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν 32 ετών την εποχή που έπεσε σε κώμα, ήταν επιβάτης σε ένα αυτοκίνητο που πήγαινε να πάρει το γιο της από το σχολείο είχε συγκρουστεί με ένα λεωφορείο.

Ο τετράχρονος γιος της Ομάρ, που καθόταν μαζί της στο πίσω κάθισμα, δεν είχε πάθει τίποτε από τη σύγκρουση, καθώς η γυναίκα τον προστάτευσε με το σώμα της, αλλά η ίδια είχε τραυματισθεί πολύ σοβαρά.

Πέρυσι, όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το BBC, ανέκτησε τη συνείδηση της σε ένα γερμανικό νοσοκομείο μετά από πολυετή θεραπεία.

«Ποτέ δεν είχα εγκαταλείψει την ελπίδα γι' αυτήν, επειδή πάντα είχα ένα προαίσθημα ότι μια μέρα θα ξυπνούσε», δήλωσε ο γιoς της, ο οποίος και αποκάλυψε το ξύπνημα της μητέρας του, γιατί, όπως είπε, «θέλω να πω στους ανθρώπους να μην χάνουν την ελπίδα τους για τους αγαπημένους τους. Μην τους θεωρείτε νεκρούς, ακόμη κι αν φαίνονται σε αυτή την κατάσταση».

Το 2017, έπειτα από οικονομική ενίσχυση που πήρε η οικογένεια από την κυβέρνηση στο Αμπού Ντάμπι, μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις και σε φαρμακοθεραπεία.

Τελικά, μετά από ένα χρόνο, άρχισε ξαφνικά να ανταποκρίνεται στην ομιλία του γιου της. Αρχικά έκανε παράξενους ήχους και μετά από τρεις μέρες τον φώναξε με το όνομα του.

«Ήταν αυτή! Έλεγε το όνομα μου, πέταξα από τη χαρά μου. Για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή και το όνομα μου ήταν η πρώτη λέξη που είπε», δήλωσε ο Ομάρ.

Ελάχιστες τέτοιες περιπτώσεις αφύπνισης από κώμα, μετά από τόσα χρόνια, έχουν γίνει γνωστές διεθνώς. Θεωρείται ιατρικώς αδύνατο να προβλεφθεί πόσο πιθανό είναι να βελτιωθεί η κατάσταση κάποιου σε κατάσταση «φυτού».

Μια τέτοια περίπτωση ήταν του 19χρονου Αμερικανού Τέρι Γουόλις, ο οποίος είχε και αυτός μείνει σε κώμα μετά από σοβαρό τροχαίο και ξύπνησε ύστερα από 19 χρόνια.

Απίστευτο: 99χρονη έζησε έχοντας όλα τα όργανα του σώματός της σε λάθος θέση!


Η ηλικιωμένη γυναίκα που πραγματικά η περίπτωσή της αποτελεί ιατρικό θαύμα και ήταν ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος για κατοικίδια ζώα, πέθανε το 2017 και δώρισε το σώμα της για ιατρικές έρευνες στο Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον στο Πόρτλαντ.

Οι φοιτητές σε μάθημα ανατομίας ήταν οι πρώτοι που πρόσεξαν το ιατρικό αυτό θαύμα, δηλαδή ότι τα όργανα της δεν βρίσκονταν εκεί που θα έπρεπε να είναι.

Το ήπαρ, το στομάχι και άλλα όργανα της κοιλιακής χώρας βρίσκονταν σε κατοπτρική θέση και μόνο η καρδιά της βρισκόταν σωστά στα αριστερά.


Το ιατρικό αυτό θαύμα οφειλόταν σε εκ γενετής σπάνια ανωμαλία, που συμβαίνει μόνο σε μια γέννηση στις 22.000.

Πορτέτο της Αμερικανίδας, Ρόουζ Μαρί Μπέντλεϊ σε νεαρή ηλικία.
Οι γιατροί δήλωσαν έκπληκτοι τόσο που το γεγονός είχε περάσει απαρατήρητο όσο ζούσε η γυναίκα, όσο και για το ότι έζησε μια τόσο μακρά και υγιή ζωή, καθώς η αντιστροφή της θέσης των οργάνων συνήθως έχει ως συνέπεια απειλητικά για τη ζωή προβλήματα στην καρδιά και άλλες διαταραχές. Και για αυτό είχαν κάθε λόγο να μιλούν για ιατρικό θαύμα.

Η Ρόουζ μεγάλωσε πέντε παιδιά και έζησε έως τα 99 της, παρόλο που τα περισσότερα όργανα της βρίσκονταν σε λάθος θέσεις στο σώμα της.

Η γυναίκα αυτή της οποία η περίτπωση αποτελεί ιατρικό θαύμα, όπως είπαν τα παιδιά της, δεν είχε κάποια χρόνια πάθηση εκτός από αρθρίτιδα, ενώ είχε κάνει τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς κάποιος γιατρός να αναφέρει ότι είδε κάτι παράξενο, εκτός από έναν που αφαίρεσε τη σκωληκοειδίτιδα και του φάνηκε σε ασυνήθιστη θέση.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share