Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Απίστευτο: Βρέφος γεννήθηκε με μισή καρδιά κι όμως επιβίωσε!

Μαχητής με το που γεννήθηκε!

19 Ιουλίου 2019 18:40
Απίστευτο: Βρέφος γεννήθηκε με μισή καρδιά κι όμως επιβίωσε!

Απίστευτη είναι η ιστορία για τον μικρό μαχητή που γεννήθηκε με μισή καρδιά κι όμως κατάφερε και επιβίωσε!

Η Rikki και ο Greg Myers περίμεναν με αγωνία να ακούσουν αν το πρώτο τους παιδί θα ήταν αγόρι ή κορίτσι και σκόπευαν να ανακοινώσουν τα χαρμόσυνα νέα σε φίλους και συγγενείς την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν, καθώς, όταν επισκέφθηκαν το γιατρό για να μάθουν το φύλο του παιδιού, το μόνο που άκουσαν ήταν ότι «το μωρό σας έχει σχηματίσει μόνο τη μισή του καρδιά».

Βρέφος καρδιά

Οι μετέπειτα έλεγχοι έδειξαν ότι το παιδί έπασχε από σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής κοιλίας (HLHS), μία πάθηση κατά την οποία η αριστερή πλευρά της καρδιάς δεν αναπτύσσεται σωστά όσο βρίσκεται στη μήτρα, καθιστώντας αδύνατη τη σωστή λειτουργία της αριστεράς κοιλίας, που είναι υπεύθυνη για την άντληση φρέσκου, γεμάτου οξυγόνο, αίματος στο υπόλοιπο σώμα. Χωρίς άμεση παρέμβαση, αυτού του είδους η συγγενής καρδιοπάθεια αποβαίνει θανατηφόρος, συνήθως μέσα στις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες της ζωής ενός ανθρώπου.

Μόλις οι δύο γονείς συνειδητοποίησαν την κατάσταση και είδαν τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, αποφάσισαν να χειριστούν αυτή τη δοκιμασία με την οποία έρχονταν αντιμέτωποι με πίστη και προσπάθεια. Έτσι, αποφάσισαν να ονομάσουν το γιο τους Skylar Christian, για να χρησιμοποιούν το «Sky» (ουρανός) ως υποκοριστικό, ενώ το «Christian» (Χριστιανός) θα αποτύπωνε την πίστη του ζευγαριού στο Θεό. «Ξέραμε ότι σε αυτή τη φάση θα χρειαζόμασταν τον Θεό στη ζωή μας περισσότερο από ποτέ», σχολίασε σχετικά η Rikki.

Τα παιδιά που γεννιούνται με HLHS συνήθως περνούν από συνολικά τρεις χειρουργικές επεμβάσεις κατά τις πρώτες ημέρες, μήνες ή χρόνια μετά τη γέννησή τους, προκειμένου να σταθεροποιηθεί και να ανακατασκευαστεί η καρδιά και να μπορεί να αντλεί αίμα μόνο από τη μία κοιλία.

Ο Skylar, λοιπόν, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2008 και εισήχθη απευθείας στη μονάδα εντατικής θεραπείας των νεογνών, όπου συνδέθηκε με μηχανική υποστήριξη για να παραμείνει ζωντανός μέχρι την πρώτη του επέμβαση.

Την τρίτη ημέρα, ωστόσο, οι γιατροί είπαν ότι ο οργανισμός του δεν ήταν αρκετά δυνατός για να αντέξει την επέμβαση. Την τέταρτη ημέρα η κατάσταση του βρέφους παρουσίασε ελαφρά βελτίωση, με τους χειρουργούς να δίνουν, τελικά, το πράσινο φως.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Skylar πέρασε τον πρώτο μήνα της ζωής του στο νοσοκομείο, μέχρι τη στιγμή που, στον τρίτο μήνα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Τότε ήταν που η Rikki και ο Greg έμαθαν ότι αν δεν γινόταν άμεσα μεταμόσχευση καρδιάς, ο Skylar θα είχε μόλις επτά έως 10 ημέρες ζωής.
Η αγωνία των γονιών διήρκησε έξι μέρες, πριν μάθουν ότι βρέθηκε το μόσχευμα για την καρδιά του Skylar. Όταν, τελικά, ο μικρός βγήκε από το χειρουργείο «έμοιαζε με ένα καινούργιο παιδί», είπε χαριτολογώντας η Rikki.

Μετά από μετεγχειρητική περίοδο επτά ημερών, ο Skylar πήγε πια σπίτι του, αλλά μερικούς μήνες αργότερα νοσηλεύτηκε για μια σοβαρή ασθένεια που οι γιατροί δεν μπορούσαν να διαγνώσουν. Ένα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν ότι το πρόσωπό του πρήστηκε, πράγμα που προκλήθηκε από περιφερική πάρεση του προσωπικού νεύρου (παράλυση του Bell).

Η μητέρα ζήτησε βοήθεια από τη Δρ. Yuliya Domnina, ειδικό της παιδιατρικής μονάδας εντατικής θεραπείας που παρακολουθούσε τον Skylar από τη γέννησή του, η οποία αναγνώρισε αμέσως την πηγή του προβλήματος, ως μια κατάσταση που σχετίζεται με τη μεταμόσχευση οργάνων. Έτσι, η Δρ. Domnina μείωσε τη δόση ενός φαρμάκου που χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση της απόρριψης οργάνων και χορήγησε ένα άλλο, βελτιώνοντας έτσι την κατάσταση της υγείας του Skylar.

Έπειτα από εκείνη την τελευταία δοκιμασία, ο Skylar έχει περάσει πλέον σχεδόν μια δεκαετία χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας, με τη μόνη διαφορά στην καθημερινότητά του σε σχέση με τα άλλα παιδιά να είναι οι ετήσιες εξετάσεις και κάποιες μαθησιακές δυσκολίες που παρουσιάζει. Σε όλα τα υπόλοιπα, πάντως, είναι όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του και δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει όσα πέρασε στην αρχή της ζωής του.

To 2002 γεννήθηκαν τα πιο σπάνια δίδυμα σιαμαία. Σήμερα είναι δυο πανέμορφες κοπέλες που ζουν ξεχωριστά τη ζωή τους! (Video)

To 2002 γεννήθηκαν τα πιο σπάνια δίδυμα σιαμαία. Σήμερα είναι δυο πανέμορφες κοπέλες που ζουν ξεχωριστά τη ζωή τους! Παρακάτω θα διαβάσετε μια συγκλονιστική ιστορία για αυτά τα δυο κοριτσάκια που μεγάλωσαν και ζουν μια κανονική ζωή..

Στις 26 Φεβρουαρίου 2002, τα δίδυμα Kendra και Maliyah Herrin γεννήθηκαν έχοντας κοινά το παχύ έντερο, την ουροδόχο κύστη, ήπαρ και ένα μόνο νεφρό. Διαβάστε ακόμα και για μια μανούλα που όταν γέννησε δίδυμα οι νοσοκόμες πάγωσαν!

Οι γονείς τους, η Erin και ο Jake, αντιμετώπισαν μια θλιβερή απόφαση: είτε να χωρίσουν τα κορίτσια, είτε να τα κρατήσουν μαζί. Και οι δύο επιλογές έθεταν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

«Ένας γιατρός μας είχε πει, πως νόμιζε ότι, τα πάντα από το στήθος των δίδυμων και κάτω ήταν διαλυμένα και δεν είχαν τα όργανα που χρειάζονταν, για να επιβιώσουν μόνα τους, έξω από τη μήτρα μου», εξήγησε η Erin.

«Ένας άλλος γιατρός, μας είπε να κάνουμε έκτρωση γιατί ήταν πολύ περίπλοκο. Αλλά είχα δει τα πρόσωπα των κοριτσιών μου, από μαγνητική τομογραφία και ένιωθα ερωτευμένη μαζί τους. Ήμουν αποφασισμένη να κάνω ό,τι χρειαστεί για να τους φέρω στον κόσμο με ασφάλεια, ακόμα κι αν σήμαινε να διακινδυνεύσω τη ζωή μου ».

Οι Erin και Jake αποφάσισαν στο τέλος να χωρίσουν τα δίδυμα όταν ήταν 4 χρονών, πιστεύοντας ότι θα τους έδιναν έτσι, περισσότερες ευκαιρίες για μια κανονική ζωή. Ήταν πραγματικά μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση και μια που μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Δεδομένου ότι η Maliyah και η Kendra ήταν το πρώτο σετ διδύμων που μοιράζονταν ένα νεφρό και επρόκειτο να διαχωριστούν, η επικείμενη χειρουργική επέμβαση έγινε εθνική είδηση. Φυσικά, η Erin ήταν συναισθηματικά φορτισμένη μπροστά στις κάμερες, καθώς η Maliyah και η Kendra υπέστησαν αυτή την πρωτοποριακή διαδικασία.


Παρά το χαμηλό ποσοστό επιβίωσης, οι Kendra και Maliyah ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Χάρη σε μια απίστευτη ομάδα έξι χειρούργων, τα δίδυμα διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από 26 ώρες. Η Kendra διατήρησε το κοινό τους νεφρό, ενώ ο Maliyah υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση, μέχρι να γίνει μεταμόσχευση νεφρού από τη μητέρα της.

Μετά από τέσσερα χρόνια ζωής, η Kendra και η Maliyah είχαν πλέον ως αποστολή τους, να μάθουν να ζουν ως ξεχωριστά άτομα.
«Τα κορίτσια ήταν στην ευχάριστη θέση να είναι πλήρως ανεξάρτητα, αλλά μερικές φορές τις βλέπω να παίζουν και να περπατούν γύρω από το σπίτι με πατερίτσες, ενώ μερικές άλλες φορές, κρατούν το ένα το άλλο όπως γινόταν τη περίοδο που ήταν ενωμένες ακόμα», είπε η Erin.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share