Απίστευτο σκηνικό στη Ζάκυνθο: Κλαρκ μετέφερε πιάτα και κατέληξαν σπασμένα στην πίστα (+photo)

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν το βράδυ της Κυριακής 16 Αυγούστου στη Ζάκυνθο, κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της Τζένης Κατσιγιάννη, με το σκηνικό που εκτυλίχθηκε μπροστά από την πίστα να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα δεδομένα ενός ελληνικού πανηγυριού. Την ώρα που η τραγουδίστρια βρισκόταν στη σκηνή και το γλέντι είχε κορυφωθεί, ένα… κλαρκ έκανε την εμφάνισή του στον χώρο.
Το απρόσμενο όχημα και οι παλέτες με τα πιάτα
Το περονοφόρο όχημα δεν έφτασε στο σημείο για να μεταφέρει κάποιον εξοπλισμό, αλλά ολόκληρες παλέτες με καφάσια που ήταν γεμάτα εκατοντάδες πιάτα. Το κλαρκ κινήθηκε μέχρι πολύ κοντά στην πίστα, προκειμένου να μεταφερθούν οι μεγάλες ποσότητες πιάτων που είχαν προοριστεί για το παραδοσιακό σπάσιμο κατά τη διάρκεια του πανηγυριού.
Ένα… βουνό από σπασμένα πιάτα
Μέσα σε λίγη ώρα, το έδαφος μπροστά από την πίστα άρχισε να γεμίζει με κομμάτια από σπασμένα πιάτα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα ασυνήθιστο θέαμα. Στις εικόνες από το πανηγύρι στη Ζάκυνθο φαίνεται ξεκάθαρα ότι σχηματίστηκαν κυριολεκτικά «βουνά» από θραύσματα, ενώ στον ίδιο χώρο παρέμεναν κούτες και παλέτες με τα πιάτα.
Το γλέντι συνεχίστηκε κανονικά
Παρά το πρωτόγνωρο σκηνικό που είχε δημιουργηθεί μπροστά από τη σκηνή, το γλέντι δεν σταμάτησε και η μουσική συνέχισε να ακούγεται, με τον κόσμο να συμμετέχει στη βραδιά. Οι τεράστιες ποσότητες πιάτων που είχαν μεταφερθεί με το κλαρκ έδωσαν μια διαφορετική διάσταση στο παραδοσιακό έθιμο, προκαλώντας εντυπωσιασμό στους παρευρισκόμενους.
Χαμός στην πίστα της Ζακύνθου
Οι μεγάλες ποσότητες πορσελάνης που κατέληξαν σπασμένες στο έδαφος δημιούργησαν ένα σχεδόν σουρεαλιστικό σκηνικό, με την εικόνα της πίστας να ξεχωρίζει από όσα συνηθίζεται να βλέπουμε σε ένα πανηγύρι. Το κλαρκ, οι παλέτες, οι εκατοντάδες πιατέλες και το «βουνό» από σπασμένα πιάτα συνέθεσαν ένα ασυνήθιστο θέαμα, το οποίο δύσκολα θα περνούσε απαρατήρητο από όσους βρίσκονταν εκεί.
Το παραδοσιακό έθιμο και το θέαμα
Το σπάσιμο των πιάτων αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που συναντώνται σε ορισμένα ελληνικά γλέντια και πανηγύρια, συνδέοντας τη διασκέδαση με μια παράδοση που έχει παραμείνει ζωντανή σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, η ποσότητα των πιάτων που μεταφέρθηκε στον χώρο ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, με αποτέλεσμα το θέαμα να αποκτήσει διαφορετικές διαστάσεις.
Η εικόνα του περονοφόρου οχήματος να κινείται ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, μεταφέροντας παλέτες με καφάσια γεμάτα πιάτα, ήταν από μόνη της αρκετή για να τραβήξει τα βλέμματα. Λίγο αργότερα, τα πιάτα άρχισαν να σπάνε μπροστά από την πίστα, με τα θραύσματα να συγκεντρώνονται στο έδαφος και να δημιουργούν μια ιδιαίτερη εικόνα.
Το περιστατικό δεν άργησε να σχολιαστεί, καθώς οι εικόνες από το πανηγύρι αποτυπώνουν το μέγεθος της ποσότητας των πιάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Η παρουσία του κλαρκ, αλλά και οι μεγάλες παλέτες που μεταφέρθηκαν στο σημείο, έκαναν το συγκεκριμένο στιγμιότυπο ακόμη πιο ασυνήθιστο. Την ίδια ώρα, η μουσική και το γλέντι συνεχίζονταν, ενώ η πίστα είχε πλέον καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από τα σπασμένα πιάτα.
Διαβάστε επίσης
Έτσι, το πανηγύρι στη Ζάκυνθο απέκτησε μια εικόνα που ξεχώρισε και για τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε το συγκεκριμένο έθιμο. Από την άφιξη των παλετών μέχρι το τελικό αποτέλεσμα στην πίστα, η βραδιά προσέφερε ένα σκηνικό που δύσκολα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και αναμένεται να μείνει ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του φετινού καλοκαιριού.






0 ΣΧΟΛΙΑ