Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πρωταπριλιά: Οι πιο epic φάρσες!

Δείτε εδώ και πάρτε ιδέες

1 Απριλίου 2019 09:32
Πρωταπριλιά: Οι πιο epic φάρσες!

Πότε και από ποιον ξεκίνησε το έθιμο με τα αθώα ψέματα που λέμε κάθε 1η Απριλίου, αλλά και κάποιες από τις καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες που έχουν γίνει.
Κάθε χρόνο, η 1η Απριλίου είναι η ημέρα των αθώων ψεμάτων. Σκοπός του εθίμου, που έχει παγκόσμια διάσταση, είναι να κοροϊδέψουμε, όσο πιο πειστικά μπορούμε το επίδοξο «θύμα» μας.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές θεωρούν ότι όποιος πει το πιο πετυχημένο ψέμα και καταφέρει τελικά να ξεγελάσει τον συνομιλητή, θα έχει την τύχη στο πλευρό του όλον τον χρόνο. Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Αντίθετα, όποιος την «πατήσει» και ξεγελαστεί με ψέματα εκτιμάται ότι θα έχει γρουσουζιά.

Το έθιμο έχει πιθανότατα έλκει την καταγωγή του από τη Δύση και οι ρίζες του φτάνουν στους αρχαίους Κέλτες, οι οποίοι συνήθιζαν την Πρωταπριλιά να βγαίνουν για ψάρεμα, λόγω της βελτίωσης του καιρού. Τις περισσότερες φορές γύριζαν με άδεια χέρια, ωστόσο οι ψεύτικες ιστορίες για την «απίθανη ψαριά» και τις συναρπαστικές περιπέτειες τους στη θάλασσα έδιναν κι έπαιρναν.

Τον Μεσαίωνα, οι Γάλλοι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου, λόγω του Πάσχα. Το 1560 ή το 1564 ο βασιλιάς Κάρολος Θ’ μετέθεσε την αρχή του έτους από την 1η Απριλίου στην 1η Ιανουαρίου για να συμβαδίζει η χώρα του ημερολογιακά με τις άλλες.

Όσοι από τους υπηκόους του βασιλιά αποδέχτηκαν την ημερολογιακή αλλαγή πείραζαν τους άλλους, που συνέχιζαν να τηρούν την παλιά πρωτοχρονιά, δηλαδή την 1η Απριλίου, λέγοντάς τους περιπαικτικά ψέματα ή κάνοντάς τους ψεύτικα πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Εσείς την πατήσατε από την φάρσα του Athensmagazine;

Από τους Κέλτες και τους Γάλλους το έθιμο «ταξίδεψε» σ’ όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα το έθιμο εκτιμάται ότι έγινε γνωστό από την εποχή των Σταυροφοριών. Η συνήθεια να λένε ψέματα αποτελεί, όπως υποστηρίζει ο λαογράφος Γεώργιος Μέγας, συνήθη μηχανισμό στην προσπάθεια εξασφάλισης της επιτυχίας μιας μαγικής ενέργειας ή ενός δύσκολου έργου, βάσει της αντίληψης ότι η ψευδολογία ξεγελά και εμποδίζει τις βλαπτικές δυνάμεις.

Και το ψέμα της Πρωταπριλιάς είναι «ένα σκόπιμο ξεγέλασμα των βλαπτικών δυνάμεων που θα εμπόδιζαν την αγροτική παραγωγή», σύμφωνα με το λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο.

Στο πέρασμα των χρόνων ειπώθηκαν ή γράφτηκαν ψέματα που έμειναν στην ιστορία, καθώς η πλειοψηφία του κόσμου τα πίστεψε.

Επικές φάρσες
Τον προηγούμενο αιώνα, η τεχνολογία βοήθησε κάποιους να δημιουργήσουν εξαιρετικές πρωταπριλιάτικες φάρσες.

Για παράδειγμα μια Αμερικάνικη εφημερίδα δημοσίευσε ένα άρθρο (στις αρχές του 20ού αιώνα), στο οποίο αναφερόταν ότι ο Τόμας Έντισον είχε εφεύρει μια μηχανή, η οποία μετέτρεπε το νερό σε κρασί. Οι μετοχές των εταιριών παρασκευής και διακίνησης οίνου, σημείωσαν κατακόρυφη πτώση στο χρηματιστήριο.

Κάποιες από τις πιο πετυχημένες πρωταπριλιάτικες φάρσες ανά τον κόσμο:

-Το 1957 ο παρουσιαστής ειδήσεων του BBC Ρίτσαρντ Ντίμπλεμπι παρουσιάζει οπτικοποιημένο ρεπορτάζ για την ανοιξιάτική συγκομιδή σπαγγέτι στην Ιταλία και γίνεται πιστευτός. Το ρεπορτάζ έδειχνε βρασμένα μακαρόνια κρεμασμένα σε δέντρα και ανθρώπους να τα μαζεύουν.

-Το 1940 το Ινστιτούτο «Franklin» ενημέρωσε ότι την επόμενη μέρα θα έρχονταν το τέλος του κόσμου. Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε πανικός.

-Tο 1955 το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως βρήκε τον τάφο του Σωκράτη, μαζί με το κώνειο, στην Ακρόπολη.

-Το 1962 στη Σουηδία οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να βλέπουν τηλεόραση έγχρωμα, απλώς τοποθετώντας ένα κομμάτι καλσόν μπροστά στην οθόνη.

-Το 1992 ένας μίμος υποδυόμενος τον 79χρονο Ρίτσαρντ Νίξον είπε σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ότι ο 79χρονος τότε Νίξον θα είναι υποψήφιος για την προεδρία την ΗΠΑ.

Αν θες τώρα, να πάρεις ιδέες για να πειράξεις τους φίλους εμείς σου βρήκαμε τις 22 πιο epic φάρσες για απίστευτο γέλιο.

Μάντεψε την γεύση


Ανακατέψτε τα Scittles και τα M&M’s. Αυτή η «φάρσα» εκτός από το γεγονός πως είναι κατάλληλη για την Πρωταπριλιά είναι επίσης κατάλληλη για τα παιδικά πάρτυ.


Λεκές στο πληκτρολόγιο


Ρίξτε λευκή κόλλα πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια και αφήστε την να στεγνώσει. Είναι έτοιμο!


Χρωματιστό νερό


Μπορείτε εύκολα να χρωματίσετε το νερό του νιπτήρα με χρώματα ζαχαροπλαστικής, αν τοποθετήσετε τη χρωστική ουσία στο άνοιγμα το θύμα σας δεν θα υποψιαστεί τίποτα μέχρι να ανοίξει την βρύση.


Αυτοκόλλητα σε αυτοκίνητο


Θα χρειαστείτε πάρα πολλά αυτοκόλλητα και αρκετή υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανατεμείψει! Καλό είναι να διαλέξετε διαφορετικά χρώματα για κάθε μέρος του αυτοκινήτου.


Μπανάνα ή κέικ;


Αυτή η φάρσα είναι ότι πρέπει για τους λάτρεις των γλυκών. Είναι ένα συνηθισμένο κέικ σε σχήμα μπανάνας καλυμμένο με κρέμα. Κεράστε τους φίλους και γνωστούς σας με αυτές τις ασυνήθιστες μπανάνες.


Μπλε οθόνη υπολογιστή


Κάντε την εικόνα πλήρη προβολή και δείτε τους συναδέλφους και τους συμφοιτητές σας να πανικοβάλλονται.


Αναψυκτικό μαϊμού


Αντικαταστήστε την κόκα κόλα με σος σόγιας και κεράστε τους φίλους σας. Συμβουλή: είναι πιο βολικό να το κάνετε με μικρά πλαστικά μπουκάλια. Σιγουρευτείτε να μην έχει κανένας αλλεργία στην σόγια.


Κέικ-καρότο .

Αυτό το κέικ σε μορφή καρότου θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.


Κολλημένο κέρμα


Κολλήστε ένα κέρμα στο πάτωμα με κόλα στο πάτωμα και δείτε ανυποψίαστα θύματα να προσπαθούν να το πάρουν από το πάτωμα.


Που είναι το φίδι;


Ένα άδειο κλουβί με ένα σημείωμα: «Μην αγγίζετε το φίδι» θα προκαλέσει πανικό στα θύματά σας και όλοι αρχίσουν να ψάχνουν το φίδι!


Κόρνα κάτω από την καρέκλα


Έχετε δει ποτέ κάποιον να πηδάει από έκπληξη; Συμβουλή: Βεβαιωθείτε πως το θύμα σας δεν κρατάει κάτι που μπορεί να σπάσει στα χέρια του.


Ένα ύπουλο ποντίκι


Μπορείτε να γράψετε κάποιο σημείωμα ή να εκτυπώσετε κάποια αστεία εικόνα και να την κολλήσετε στο κάτω μέρος του ποντικιού. Τα θύματά σας θα αναρωτιούνται γιατί δεν δουλεύει το ποντίκι τους μέχρι που θα το σηκώσουν στον αέρα


Ποντίκι το σπίτι


Το να κοροϊδέψετε τους φίλους σας πως υπάρχει ποντίκι στο σπίτι είναι πάρα πολύ εύκολο αρκεί να πάρετε ένα άδειο κουτί και ένα παντζάρι με την κατάλληλη «ουρά».


Έτσι ξεκινάνε οι πόλεμοι στο γραφείο


Αντικαταστήστε το φαγητό κάποιου συναδέλφου σας με μπρόκολα και μην ξεχάσετε να του αφήσετε ένα σημείωμα!


Σου άφησα λίγο καρπούζι…


Τώρα θα μας πείτε που θα βρείτε καρπούζι αλλά μπορείτε να το κάνετε με κάποιο άλλο φρούτο ή φαγητό…


Ποιος από τους φίλους σας φοβάται τις αράχνες;


Για αυτήν την φάρσα θα χρειαστείτε μερικά μικρά πλαστικά έντομα και λίγο τύχη, για να αποσπάσετε την προσοχή του θύματος σας για να σαμποτάρετε το φαγητό τους.


Θέλει κανένας γλυκό;


Ξαφνιάστε τους φίλους σας με αυτό το υπέροχο «γλυκό» από πουρέ πατάτας και αλλαντικά. Δεν θα το περιμένει κανένας!


Χυμός-ζελέ


Στην πραγματικότητα αυτός ο «χυμός» είναι ζελέ, το να πιείτε αυτόν τον χυμό θα είναι λίγο δύσκολο, όμως θα μπορείτε να γελάσετε βλέποντας τις αντιδράσεις των ανυποψίαστων θυμάτων σας που προσπαθούν να πιουν τον χυμό.


«Μόλις αγοράσαμε νέο χαλί!»


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον λεκέ σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε στο μανό άσπρη κόλλα, σιγουρέψτε πως το μανό έχει στεγνώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την φάρσα σας.


Η κλασική φάρσα που ποτέ δεν παλιώνει


Καλύψτε μια μπάρα σαπουνιού με διάφανο βερνίκι και δείτε τα ανυποψίαστα θύματά σας να παραπονιούνται πως το σαπούνι δεν βγάζει αφρό.


Φούστα στις τουαλέτες

Όπου κι αν δουλεύετε σε γραφείο ή σε μαγαζί ή ακόμη και σε εμπορικό κέντρο φανταστείτε τι χάος θα προκαλούσε αυτή η φάρσα που κανενός δεν θα περνούσε από το μυαλό.


Μπισκότα «Oreo»

Για τέλος αφήνουμε μια από τις πιο διαδεδομένες φάρσες των τελευταίων ετών: γεμιστά μπισκότα με γέμιση οδοντόκρεμα. Αφαιρέστε την γέμιση και γεμίστε τα με άσπρη οδοντόκρεμα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι προφανές και κεράστε τα θύματά σας!


Διαβάστε περισσότερες αστείες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share