Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

12 Μαρτίου 2018 16:50
Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Κορίτσια μου αγαπημένα, σήμερα θα σας δείξω μια αγαπημένη μου γλυκιά συνταγή για μπισκότα βρώμης με μπανάνα. Είναι πολύ αγαπημένη συνταγή για πολλούς λόγους. Είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη, οπότε αν τρέχεις και εσύ όλη μέρα είναι ιδανική. Επίσης, είναι πολύ θρεπτική και υγιεινή και τέλος είναι η τέλεια συνταγή για τη νηστεία, για όσες προσέχουν τη διατροφή τους και για τους χορτοφάγους.

Τα βασικά υλικά είναι μόνο η μπανάνα και η βρώμη. Από εκεί και ύστερα μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις ό,τι θέλεις . Εγώ θα σου δείξω πως τα φτιάχνω εγώ σπίτι. Θα χρειαστείς μόλις 10 λεπτά για να τα ετοιμάσεις και μόλις 15-20 λεπτά για να τα ψήσεις. Πιστεύω ότι είναι πραγματικά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που μπορούμε όλες να φτιάξουμε!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 ώριμες μπανάνες
1 κούπα νιφάδες βρώμης
2κ.σ κανέλα
1 χούφτα σταφίδες
1 χούφτα καρύδια, κοπανισμένα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το Twitter ξεφτιλίζει την Ροδάνθη: " Θα αγωνιστείς;" - "Όχι τραυματίστηκα στην γλώσσα ενώ έκραζα Σπυροπούλου!"

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, πολτοποίησε καλά τις μπανάνες. Έπειτα πρόσθεσε τις νιφάδες βρώμης και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια και ανακάτεψε τα όλα μαζί. Προσοχή μόνο στα καρύδια να είναι καθαρισμένα από τα σκληρά τους κομμάτια. Μόλις γίνει μια ωραία σαν ζύμη, ξεκίνα να πλάθεις τα μπισκότα.

Tip: Αν αναρωτιέσαι τι σταφίδες να βάλεις εγώ βάζω την ξανθιά που μου φαίνεται πιο γλυκιά.

Πριν ξεκινήσεις να πλάθεις τα μπισκότα, προθέρμανε τον φούρνο στους 180. Στρώσε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και ξεκίνα να πλάθεις και να βάζεις τα μπισκότα στο ταψί. Μπορείς είτε να τα κάνεις μπουκίτσες, είτε κλασσικά στρογγυλά μεγαλούτσικα μπισκότα. Προσωπικά αν πρέπει να είμαι πολλές ώρες στο αμάξι και στο πέρα δώθε, τα κάνω σε μπουκίτσες. Αν δουλεύω στο γραφείο τα κάνω στρογγυλά κανονικά. Ψήσε τα μπισκότα σου για 15-20 λεπτά. Βγάλ'τα από τον φούρνο, άφησε τα να κρυώσουν και voila! Μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Extra Tips:

Όπως σου είπα μπορείς να κάνεις τα μπισκότα όπως θέλεις. Μπορείς να τα κάνεις σκέτα με βρώμη και μπανάνα, μπορείς αντί για καρύδια να βάλεις φουντούκια, μπορείς να μην βάλεις καθόλου σταφίδες. Μπορείς ακόμα να βάλεις και σουσάμι. Ακόμα και ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας. Πραγματικά ό,τι σου ταιριάζει σε αυτόν τον συνδυασμό γεύσεων.

πηγή: https://www.ediva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share