Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα! - Μία φανταστική συνταγή!

Ένα τέλειο κέικ σοκολάτας!

28 Μαρτίου 2019 12:25
Υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα! - Μία φανταστική συνταγή!

Φτιάξτε ένα φανταστικό νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα, μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Μιλάμε για ένα ζουμερό, αφράτο κέικ σοκολάτας με αρώματα πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας. Και το καλύτερο δεν σας το είπα…είναι νηστίσιμο!

Και φυσικά κανείς δεν θα το πιστεύει!

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει καμιά ιδιαίτερη εκτέλεση!

Μπορούμε να την κάνουμε στο μίξερ ή με το χέρι.

Το περίεργο με αυτό το κέικ σοκολάτας είναι ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο ζουμερό γίνεται αρκεί να μην το έχουμε εκτεθειμένο στον αέρα.

Αν θέλουμε για έξτρα γεύση γλασάρουμε το κέικ με ένα γλάσο της επιλογής μας. Για να σας διευκολύνω μπορείτε να κάνετε το εξής.

Λιώστε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στο τέλος προσθέστε λίγο σπορέλαιο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί το λάδι στη σοκολάτα.Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κέικ μας!

Όπως είδαμε στο evicita.gr η συνταγή αυτή θα σας ξετρελάνει!

Όπως και να το κάνετε σίγουρα θα σας αρέσει! Ωστόσο, αν δεν είστε τόσο πολύ λάτρης της σοκολάτας, μπορείτε να δοκιμάσετε το καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ με ταχίνι που υπάρχει σε παλαιότερη ανάρτηση.

ΥΛΙΚΑ:

150 γρ. σπορέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
340 γρ.νερό
2 κ.σ. ξύδι
60 γρ. κακάο
μια τσιμπιά αλάτι
1 βανίλια
380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας.Ανακατεύουμε καλά.

Κατόπιν ,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Τέλος,ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα σικλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ σοκολάτας σε σχάρα μέχρι να κρυώσει.Περιχύνουμε με γλάσο (προαιρετικά)…

Επειδή όμως βρισκόμαστε σε περίοδο Σαρακοστής και νηστείας σου έχουμε δύο υπέροχες συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε η συνταγή από το Άγιο Όρος για Νηστίσιμο Εκμέκ και νηστίσιμα pancakes με ταχίνι!

Κέικ πορτοκάλι με καρύδια και μπαχαρικά νηστίσιμο!

Θέλετε να φτιάξετε νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με καρύδια και μπαχαρικά αλλά δεν έχετε την κατάλληλη συνταγή; Εμείς σας έχουμε τη συνταγή που θα λατρέψετε!

Ένα υγιεινό, νηστίσιμο, μαλακό και υγρό κέικ που με τη προσθήκη των μπαχαρικών, των αποξηραμένων φρούτων, της σταφίδας, και τους ξηρούς καρπούς, των καρυδιών, απογειώνει τη γεύση του και γίνεται ανάρπαστο.

Υλικά συνταγής
4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κοφτά κ.γ. κανέλα σκόνη
½ γεμάτο ή 1 κοφτό κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
1 ½ φλ. τσαγιού φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
1 πορτοκαλιού το ξύσμα
1 ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (+ επιπλέον για άλειμμα ταψιού)
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι για τις σταφίδες και τα καρύδια
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Είστε κι εσείς που προτιμάτε τη σοκολάτα; Σας έχουμε κέϊκ Πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο!

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ. περίπου ή στρογγυλό πυρέξ αντίστοιχης χωρητικότητας ή εναλλακτικά 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ. Το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, προσθέτετε και τη σόδα και ανακατεύετε καλά. Το μείγμα θα φουσκώσει και θα αυξήσει τον όγκο του. Το αφήνετε και αυτό στην άκρη.
Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα μεταφέρετε σε μπολ. Ρίχνετε και τις σταφίδες και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας τα οποία έχει βρέξει ελαφρώς. Προσθέτετε τη 1 κ.σ. αλεύρι και τα ανακατεύετε με κουτάλι να καλυφθούν και τα καρύδια και οι σταφίδες με το αλεύρι. Τα αφήνετε στην άκρη.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μείγμα με το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε να αναμιχθούν καλά και διαλυθεί η ζάχαρη. Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, 1 φλ. τη φορά, το μείγμα αλευριού-μπαχαρικών, συνεχίζοντας το χτύπημα και φροντίζοντας να ενσωματώνεται πλήρως κάθε 1 φλ. μείγματος μετά από κάθε προσθήκη.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε στο κάδο με το μείγμα κέικ το μείγμα καρυδιού-σταφίδες και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα στο λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ και ισιώνετε την επιφάνειά του.
Ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά του ένα χρυσό-καφέ χρώμα και μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή. Σημειώνουμε ότι ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος και το τύπο ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε και πάντα από το φούρνο σας.
Το βγάζετε από το φούρνο και το μεταφέρετε σε σχάρα όπου το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και προαιρετικά λίγη επιπλέον σκόνη κανέλας, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Διατηρείται, καλυμμένο, σε θερμοκρασία δωματίου για 4-5 ημέρες.

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share