Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νηστίσιμα pancakes με ταχίνι!

Σαρακοστιανά!

27 Μαρτίου 2019 17:59
Νηστίσιμα pancakes με ταχίνι!

Λατρεύετε τα pancakes αλλά νηστεύετε; Εμείς, σας έχουμε pancakes με ταχίνι, τα οποία και θα λατρέψετε! Δείτε μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

Αν θέλετε να τα ετοιμάσετε μόλις ξυπνήσετε το επόμενο πρωί, σιγουρευτείτε αποβραδίς πως έχετε τα παρακάτω υλικά στην κουζίνα σας:

½ φλυτζ. ταχίνι με μέλι

1 ½ φλυτζ. αλεύρι

1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.σ. μπέικιν σόδα

1 κ.γ. αλάτι

1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο)

¾ φλυτζ. γάλα

βούτυρο

μέλι

σιρόπι

μαρμελάδα

φρούτα

Βέβαια, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι και δεν νηστεύουν. Έτσι κι εμείς σας έχουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή: Pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού!

Για αρχή θα χρειαστεί να προετοιμάσουμε τη ζύμη για τα pancakes, ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λαχταριστό ταχίνι Όλυμπος με μέλι και το αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει ελαφρά. Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αναμειγνύουμε καλά το μείγμα μας.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τις δύο κουταλιές από βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει καλά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε προσεκτικά λίγο από το αρχικό μας μείγμα στο τηγάνι. Περιμένουμε να φουσκώσει και να ροδίσει η μία πλευρά για να γυρίσουμε το pancake μας από την ανάποδη. Αφαιρούμε κάθε κομμάτι όταν έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και από τις δύο πλευρές.

Για να σερβίρουμε ή να… σερβιριστούμε τα pancakes, τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, προσθέτοντας ενδιάμεσα τους λίγο βούτυρο και δημιουργώντας μία «στοίβα». Τέλος, γαρνίρουμε το πιάτο μας με φρούτα εποχής, μαρμελάδα, μέλι ή κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας.

Η πιο εύκολη συνταγή για pancakes!

Όλοι αγαπάμε τα pancakes. Από Σαββατιάτικο πρωινό μέχρι brunch μετά από hangover, είναι η καλύτερη λύση. Πολλές εναλλακτικές συνταγές κυκλοφορούν εκεί έξω – από pancake τριών υλικών μέχρι pancakes εμπλουτισμένα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς – αλλά εμείς σήμερα θα σου παρουσιάσουμε την κλασική, πατροπαράδοτη συνταγή τους, με υλικά που σχεδόν όλοι έχουμε στο ψυγείο μας. Ελπίζω να παρακολουθείς και να κρατάς σημειώσεις.

Υλικά
75γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

200ml γάλα

2 αυγά

Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Προετοιμασία
Τοποθέτησε το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι και τη μισή ποσότητα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο, χωρίς μικρές μάζες. Μετά πρόσθεσε το υπόλοιπο γάλα μέχρι να να γίνει εντελώς απαλό.
Τοποθέτησε στο μάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλε λίγο λάδι στο κέντρο και με μια χαρτοπετσέτα άπλωσε το σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

Τοποθέτησε μια ποσότητα του μίγματος στο τηγάνι και αμέσως γύρε το δεξιά και αριστερά ώστε να απλωθεί σε όλο την επιφάνεια. Τηγάνισε το για 2 λεπτά και μόλις αρχίσει να κάνει τρύπες το μίγμα αναποδογύρισε το ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Μαγείρεψε το για άλλα δύο λεπτά και μόλις είναι έτοιμο βάλε το σε ένα πιάτο. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο μίγμα.
Μπορείς να τα συνοδεύσεις.

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share