ΑΡΧΙΚΗ VIDEO

Ληστές για κλάματα: Τσακώνονται μεταξύ τους και ζητούν συγγνώμη από την ταμία – «Έκλαψε» όλο το ίντερνετ με το βίντεο

Το «γκαφατζίκο» δίδυμο των ληστών συνελήφθη λίγες ημέρες μετά τη ληστεία, καθώς διέμεναν μόλις πέντε λεπτά μακριά από το κατάστημα.
Το «γκαφατζίκο» δίδυμο των ληστών συνελήφθη λίγες ημέρες μετά τη ληστεία, καθώς διέμεναν μόλις πέντε λεπτά μακριά από το κατάστημα.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα viral περιστατικό με ληστές που μοιάζει βγαλμένο από κωμική ταινία, παρά από πραγματικό αστυνομικό δελτίο, είδε το φως της δημοσιότητας μέσω βρετανικών μέσων ενημέρωσης, προκαλώντας αίσθηση παγκοσμίως. Πρόκειται για μια ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε στο κατάστημα Maddy’s Store, το οποίο βρίσκεται στην κομητεία του Ντέρμπισαϊρ στη Νότια Αγγλία.

Οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης, δύο άνδρες ηλικίας 56 και 48 ετών, επιδόθηκαν σε έναν κωμικοτραγικό καυγά την ώρα που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν προϊόντα από το κατάστημα, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και ένα ψεύτικο πυροβόλο όπλο για να εκφοβίσουν την υπάλληλο. Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που κατέγραψε τη σκηνή, αποκαλύπτει όχι μόνο τη βία της εισβολής, αλλά και την απόλυτη σύγχυση του διδύμου κατά τη διάρκεια της παράνομης ενέργειάς τους.

Αγγλία: Οι πρωταγωνιστές της ληστείας

Οι δράστες, ο 56χρονος Στήβεν Μπράντλεϊ και ο 48χρονος Ντέιβιντ Όουκλι, εισέβαλαν στο κατάστημα στις 26 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, φορώντας μπαλακλάβες και κασκόλ για να αποκρύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Με την απειλή ενός ασημένιου πιστολιού σφαιριδίων, το οποίο η τρομοκρατημένη ταμίας εξέλαβε ως αληθινό, διέταξαν τη γυναίκα να γεμίσει άμεσα μια τσάντα με τσιγάρα. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, οι δράστες χρησιμοποίησαν ψεύτικα ονόματα, με τον έναν να απευθύνεται συνεχώς στον συνεργό του αποκαλώντας τον «Τσαρλς», ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μια ψευδή εικόνα για την καταγωγή τους.

Η ληστεία που δεν πήγε καλά

Το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι της ληστείας δεν ήταν η λεία των 4.000 λιρών σε τσιγάρα, των 200 λιρών σε μετρητά και των εννέα μπουκαλιών ουίσκι Jack Daniel’s, αλλά η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά των δραστών πριν από την αποχώρησή τους. Αντί να διαφύγουν με ταχύτητα, το δίδυμο άρχισε να λογομαχεί έντονα μέσα στο κατάστημα σχετικά με το ποιος από τους δύο θα επωμιστεί το βάρος των κλοπιμαίων, ενώ ο ένας αρνούνταν να τοποθετήσει τα μετρητά στις τσέπες του.

Παράλληλα, ανάγκασαν την υπάλληλο να τους βοηθήσει στη συλλογή των κερμάτων, καθησυχάζοντάς την με έναν παράδοξο τρόπο ότι «δεν πρόκειται να σε πειράξουμε». Κορυφαία στιγμή του παραλογισμού ήταν η στιγμή της εξόδου τους, όπου ο δράστης που φορούσε το κόκκινο ριγέ κασκόλ στράφηκε προς την υπάλληλο και ζήτησε επανειλημμένα συγγνώμη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συγγνώμη αγάπη μου, συγγνώμη – ειλικρινά συγγνώμη. Δεν θα ξαναέρθουμε ποτέ και δεν θα σου κάνουμε κακό».

Η «γκάφα» των δραστών να διαπράξουν ληστεία σε τόσο κοντινή απόσταση από το σπίτι τους οδήγησε στην άμεση ταυτοποίηση και σύλληψή τους λίγες ημέρες αργότερα. Η αστυνομία του Ντέρμπισαϊρ εντόπισε τους Μπράντλεϊ και Όουκλι σε ακίνητο στην οδό New Street, όπου βρέθηκαν μεγάλο μέρος των τσιγάρων, τα μπουκάλια του ουίσκι και το ψεύτικο πιστόλι. Στο δικαστήριο του Manchester Minshull Street, ο Στήβεν Μπράντλεϊ ομολόγησε την ενοχή του για ληστεία και κατοχή απομιμητικού όπλου, ενώ ο Ντέιβιντ Όουκλι παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στη ληστεία και την κατοχή μαχαιριού. Το δικαστήριο επέβαλε και στους δύο ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, δίνοντας τέλος στη δράση του πιο απρόσεκτου διδύμου ληστών των τελευταίων ετών.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου