Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Νέα μεγάλη απάτη: Έτσι κλέβουν τα PIN από τις κάρτες σας στα ATM - Βίντεο ντοκουμέντο

Προσοχή!

28 Απριλίου 2022 12:09
Νέα μεγάλη απάτη: Έτσι κλέβουν τα PIN από τις κάρτες σας στα ATM - Βίντεο ντοκουμέντο
Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πολύ εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορούν οι επιτήδειοι να κλέβουν τις πιστωτικές κάρτες των ανυποψίαστων πολιτών στα ΑΤΜ, καταδεικνύεται στο χαρακτηριστικό βίντεο που σας παραθέτει το Athensmagazine.gr, το οποίο χτες σας ενημέρωσε για τους 20+ τρόπους που μπορούν να σας κλέψουν.

Βρισκόμενος στο κεντρικότερο σημείο της Βιέννης, ακριβώς δίπλα από τον σταθμό του Μετρό, ένας πολίτης «ξεσκεπάζει» την τακτική που ακολουθούν οι απατεώνες: Τοποθετώντας ένα ειδκά προσαρμοσμένο κέλυφος υποδοχής της πιστωτικής κάρτας σε ένα ΑΤΜ, που φαίνεται ίδιο με το πραγματικό, έχουν τη δυνατότητα να υποκλέψουν τους κωδικούς της.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr και όπως αναφέρεται και από τον πολίτη... να προσέχετε πάντα πριν τοποθετήσετε την πιστωτική σας κάρτα ακόμα και στο πιο "σίγουρο" μηχάνημα και σε περίπτωση που διαπιστώσετε κάτι ύποπτο, να καλείτε πάντα τις Αρχές.

Προσοχή κίνδυνος: Τι θα γίνει αν βάλετε ανάποδα το PIN στο ATM;

Λέγεται, ότι αν κάποιος εισάγει τον κωδικό PIN του ανάποδα στο ATM, τότε ειδοποιείται η αστυνομία, μέσω του σήματος κινδύνου και η μέθοδος αυτή αποτελεί έναν τρόπο υπεράσπισης σε περίπτωση ληστείας.

Κάτι τέτοιο όμως, δεν ισχύει αφού υπάρχει μόνο ως φήμη, η οποία μάλιστα ξεκίνησε από την Αμερική περισσότερο από δέκα χρόνια πριν. Σύμφωνα, μάλιστα, με αναφορές της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου από το 2010, δεν υπήρχαν ποτέ τέτοια συστήματα στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Παράλληλα ένας νέος τρόπος κλοπής υπάρχει στα ΑΤΜ! Εκτός όμως, από τον κωδικό στα atm, προσέξτε τα sms που στέλνετε γιατί μπορούν να σας κλέψουν χρήματα.

Η αναφορά έκανε λόγο για ενίσχυση του κινδύνου του χρήστη, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει το ρίσκο μιας ενδεχόμενης κατάστασης ληστείας. Επίσης, θα αυξάνονταν οι λανθασμένοι συναγερμοί για την αστυνομία. Η συγκεκριμένη ιδέα του ανάποδού PIN όμως έχει μια βάση. Ο Joseph Zingher, ένας επιχειρηματίας από το Σικάγο, είχε εφεύρει ένα SafetyPIN σύστημα, που θα λειτουργούσε κατά αυτόν τον τρόπο.

Στην ουσία, εισάγοντας το PIN ανάποδα θα ενεργοποιούνταν μια κατάσταση "πανικού", που θα έστελνε αθόρυβα το σήμα κινδύνου στην αστυνομία για το ενδεχόμενο έγκλημα. Ο Zingher προσπάθησε ιδιαίτερα να προωθήσει το σύστημα αυτό στις τράπεζες, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Το 2009 είχε προταθεί νομοσχέδιο στην πολιτεία του Ιλινόι, με τον Γερουσιαστή του Los Angeles City, Greig Smith, θα δηλώνει υπέρ της εφαρμογής, όμως το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε ποτέ.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share