Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

"Δεν εμβολιάζομαι γιατί σε κάνουν ζόμπι, σαπίζεις και πεθαίνεις σε 2 μέρες"

Οι "αλήθειες" πονάνε!

11 Ιουλίου 2021 15:23
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Viral έχει γίνει ένας άνδρας που εξηγεί τους... απίθανους λόγους για τους οποίους δεν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλά για τα εμβόλια από ανθρώπους που δηλώνουν εμφανίζονται ως αρνητές. Το βραβείο ωστόσο παίρνει δίχως αντίπαλο ένας άνδρας που με άκρως... επιστημονικό τρόπο εξηγεί για ποιο λόγο είναι ενάντια στους εμβολιασμούς, θεωρώντας ότι μπορεί να σε κάνει ζόμπι!

Δείτε το βίντεο και κλάψτε:

Πανεπιστήμιο. https://www.youtube.com/watch?v=AA8-O1K2_Ig

Posted by Stelios Papadopoulos on Friday, July 9, 2021

Πρωτιά της Ελλάδας στους αρνητές των εμβολίων

Θετικοί απέναντι στο εμβόλιο του κορωνοϊού εμφανίζονται 7 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα των Focus Bari|YouGov, ένα ποσοστό ωστόσο που είναι χαμηλό σε σχέση με άλλες χώρες.

Όπως δείχνει η έρευνα, το 68% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν ή θα το κάνουν οπωσδήποτε.

Η έρευνα έγινε συνολικά σε 21 χώρες τον Ιούνιο του 2021, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, και κατατάσσεται στην τελευταία θέση.

Στο ερώτημα εάν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ακόμη ένα 20% στην Ελλάδα απάντησε «μπορεί ναι/μπορεί και όχι», ενώ το 12% απάντησε «μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν».

έρευνα εμβολιασμού για τους έλληνες

Μεγαλύτερο ποσοστό άρνησης στους νέους

Η αναλογία των «αρνητών» στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες (14% στους 18-24 ετών και 15% στους 25-34 ετών, έναντι 10% στις ηλικίες 35-44, 12% στους 45-54% ετών και 10% στους άνω των 55 ετών). Συνεπώς, υπάρχει μία σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες, με το ποσοστό να είναι ίδιο σε άνδρες και γυναίκες.

Στην Αττική, οι «αρνητές» είναι γύρω στο 12%, στη Θεσσαλονίκη 11% και στην περιφέρεια 13%.

μειωμένη διάθεση για εμβολιασμό οι Έλληνες νέοι

Μειωμένη διάθεση για εμβολιασμό

Σε σύγκριση, πάντως, με τις άλλες 20 χώρες που περιλήφθηκαν στην έρευνα, που έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 ατόμων στην Ελλάδα, η χώρα μας εμφανίζεται με τη συγκριτικά μικρότερη αναλογία εμβολιασμένων/θετικών προς το εμβόλιο (68%).

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται στην κορυφή, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 93%, ενώ σε Βρετανία και Ισπανία από 91%.

Είναι, όμως, ενθαρρυντικό ότι μετά τον Απρίλιο το ποσοστό των «αμφίβολων» ή «αρνητών» στην Ελλάδα βαίνει μειούμενο, αφού φέτος τον Μάρτιο το 42% απαντούσε «μπορεί να κάνουν το εμβόλιο, μπορεί και όχι», ποσοστό που είχε μειωθεί στο 31% τον Απρίλιο και στο 20% τον Ιούνιο.

τελευταίοι οι Έλληνες στη διάθεση για εμβολιασμό

Αντίστοιχα, οι «αρνητές» («μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνω»), από 20% στο πρώτο δίμηνο του 2021, έπεσαν στο 15% τον Απρίλιο και στο 12% έως 13% τον Ιούνιο.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share