Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Αυτή η λεοπάρδαλη παρατήρησε δίπλα της ένα λιοντάρι - Αυτό που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο

Το βίντεο κόβει την ανάσα

28 Σεπτεμβρίου 2020 10:41
Αυτή η λεοπάρδαλη παρατήρησε δίπλα της ένα λιοντάρι - Αυτό που ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο

Το λιοντάρι είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας. Τι γίνεται όμως όταν βρεθεί απέναντί του μια θαρραλέα λεοπάρδαλη; Μάχες με πρωταγωνιστή ένα λιοντάρι έχουμε δει πάμπολλες, δείτε εδώ τη σπάνια στιγμή που λέαινες προσπαθούν να κατασπαράξουν ένα λιοντάρι, σίγουρα όμως κάτι αντίστοιχο με αυτό δεν έχουμε ξαναδεί.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε μια λεοπάρδαλη που στην αρχή δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του λιονταριού που βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά της. Μόλις το παρατήρησε η λεοπάρδαλη προσπάθησε με μια έντονη οπτική επαφή να βάλει το αιλουροειδές στη... θέση του και να προστατευτεί. Μάταια όμως καθώς το λιοντάρι άρχισε να τρέχει κατά πάνω της με αποτέλεσμα εκείνη να καταλήξει πάνω σε ένα δέντρο για να σωθεί.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Αγέλη λιονταριών κατασπάραξε 3 λαθροκυνηγούς - Λουτρό αίματος στο σημείο

Κάποιοι λαθροκυνηγοί που εισήλθαν παράνομα σε ένα πάρκο άγριας ζωής της Νότιας Αφρικής για να κυνηγήσουν ρινόκερους, έγιναν χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι θήραμα, καθώς μια αγέλη λιονταριών τους έβαλε στο στόχο της. Πρόκειται για μια είδηση που σοκάρει, όπως έγινε και με το λιοντάρι που τα έβαλε με 20 ύαινες.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον τρεις κυνηγοί πιστεύεται και μεταδίδεται, ότι κατασπαράχθηκαν από τα άγρια ζώα τα οποία φαίνεται πως έστησαν ενέδρα στους ανθρώπους. Το θέαμα στο σημείο όπου δέχτηκαν την επίθεση μαρτυρούσε πως ακολούθησε ένα λουτρό αίματος. Οι πληροφορίες λένε πως βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, ματωμένα ρούχα και παπούτσια, ένα κεφάλι και μερικά οστά.

Το προσωπικό του πάρκου βρήκε, επίσης, κυνηγετικά τουφέκια με σιγαστήρες, κοπτήρες σύρματος και ένα τσεκούρι που θα χρησιμοποιούσαν οι λαθροκυνηγοί για να κόψουν τα κέρατα των ρινόκερων. Ένα ελικόπτερο κλήθηκε για να εντοπίσει αν υπήρχαν άλλοι επιζώντες από τους παράνομους λαθροκυνηγούς στο πάρκο, αλλά δεν εντοπίστηκε τίποτα.

"Βρήκαμε αρκετά μέλη και τρία ζευγάρια άδειων παπουτσιών που μας δείχνουν ότι τα λιοντάρια έφαγαν τουλάχιστον τρεις από αυτούς αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα θύματα", φέρεται να λέει ο επικεφαλής προστασίας του πάρκου.

Το 2016, το πάρκο έχασε τρεις ρινόκερους όταν οι λαθροθήρες μπήκαν στο πάρκο και τους πυροβόλησαν για να αποσπάσουν τα κέρατα τους. Τα απομεινάρια των ανθρώπων εντοπίστηκαν αρχικά στις 3 Ιουλίου, αλλά οι φύλακες έπρεπε να περιμένουν μέχρι το φως της ημέρας στις 4 Ιουλίου, όταν η περιοχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ασφαλής ώστε να εισέλθουν και να ανακτήσουν ό, τι έμεινε.

Κτηνίατροι νάρκωσαν τα λιοντάρια, ώστε να πλησιάσουν στο σημείο όπου είχε φιλοξενηθεί το γεύμα τους και να μαζέψουν ότι στοιχεία είχαν μείνει. Η αστυνομία έχει πλέον αναλάβει την έρευνα για να διαπιστώσει περισσότερα για την ομάδα των λαθροκυνηγών και το πώς έπεσαν στη θανάσιμη παγίδα των λιονταριών.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι λαθροκυνηγοί εισήλθαν στο πάρκο τη νύχτα και μετά από λίγο εικάζεται πως βρέθηκαν στην περιοχή όπου ζει και κυνηγά η αγέλη των λιονταριών. Δεν είναι σαφές το γιατί δε μπόρεσαν να αντιδράσουν αν και φέρονται βαριά οπλισμένοι. Το πάρκο εξέφρασε από τη μία τη λύπη του για τις απώλειες τριών ανθρώπινων ζωών, αλλά τόνισε πως ό,τι έγινε αποτελεί ένα σαφές μήνυμα πως ο κυνηγός μπορεί την ίδια ώρα να είναι και θήραμα.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share