Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Κόβει την ανάσα: Η σπάνια στιγμή που λέαινες προσπαθούν να σκοτώσουν αρσενικό λιοντάρι

Ανατριχιαστικό!

25 Σεπτεμβρίου 2020 14:59
Κόβει την ανάσα: Η σπάνια στιγμή που λέαινες προσπαθούν να σκοτώσουν αρσενικό λιοντάρι
Από Πάνος Παπανικολάου

Η σπάνια και τρομακτική στιγμή που λέαινες εξαπολύουν φονική επίθεση εναντίον ενός αρσενικού λιονταριού κατεγράφη από επισκέπτες σε πάρκο σαφάρι στη Βρετανία.

Το αρσενικό δείχνει εξαντλημένο καθώς δέχεται τις ομαδικές επιθέσεις των θηλυκών ενώ πιστεύεται πως είναι ο αρχηγός της αγέλης. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που σας παρουσιάζουμε κάτι ανάλογο, με επίθεση σε λιοντάρι από λέαινες.

Τη σκηνή κατέγραψε η ερασιτέχνης φωτογράφος Mya Beverstock, 19 ετών, την Τετάρτη.

Οι εικόνες δείχνουν ότι το αρσενικό βρυχάται καθώς τουλάχιστον εννέα θηλυκά το έχουν ακινητοποιήσει και το δαγκώνουν. Φύλακες του πάρκου καλούνται στο σημείο και προσπαθούν να επέμβουν.

Τελικά καταφέρνουν να διώξουν τις λέαινες με τη χρήση πυροσβεστήρα.

Η σπάνια στιγμή που λέαινες προσπαθούν να σκοτώσουν αρσενικό λιοντάρι

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα ζώα επιτέθηκαν στο αρσενικό, αλλά πιστεύεται πως τα θηλυκά συχνά σκοτώνουν ένα ηλικιωμένο ή άρρωστο αρσενικό όταν πιστεύουν ότι πλέον είναι ανίκανος για αρχηγός και θέλουν να τον αντικαταστήσουν.

Αν και η καταγραφή είναι σπάνια, αυτή η συμπεριφορά είναι αρκετά συχνή μεταξύ λιονταριών. Το λιοντάρι ονομάζεται Jiliani, επέζησε και δέχτηκε φροντίδα από το κτηνιατρικό προσωπικό του πάρκου. Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος στο BBC, το αρσενικό λιοντάρι εισήχθη στην αγέλη τον περασμένο χρόνο και από τότε υπάρχει ένταση για ζητήματα κυριαρχίας.

Ωστόσο θα ενταχθεί ξανά στην ομάδα αργότερα με την ελπίδα να γίνει αποδεκτός από τις λέαινες.

Αγέλη λιονταριών κατασπάραξε 3 λαθροκυνηγούς - Λουτρό αίματος στο σημείο

Κάποιοι λαθροκυνηγοί που εισήλθαν παράνομα σε ένα πάρκο άγριας ζωής της Νότιας Αφρικής για να κυνηγήσουν ρινόκερους, έγιναν χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι θήραμα, καθώς μια αγέλη λιονταριών τους έβαλε στο στόχο της. Πρόκειται για μια είδηση που σοκάρει, όπως έγινε και με το λιοντάρι που τα έβαλε με 20 ύαινες.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον τρεις κυνηγοί πιστεύεται και μεταδίδεται, ότι κατασπαράχθηκαν από τα άγρια ζώα τα οποία φαίνεται πως έστησαν ενέδρα στους ανθρώπους. Το θέαμα στο σημείο όπου δέχτηκαν την επίθεση μαρτυρούσε πως ακολούθησε ένα λουτρό αίματος. Οι πληροφορίες λένε πως βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, ματωμένα ρούχα και παπούτσια, ένα κεφάλι και μερικά οστά.

Το προσωπικό του πάρκου βρήκε, επίσης, κυνηγετικά τουφέκια με σιγαστήρες, κοπτήρες σύρματος και ένα τσεκούρι που θα χρησιμοποιούσαν οι λαθροκυνηγοί για να κόψουν τα κέρατα των ρινόκερων. Ένα ελικόπτερο κλήθηκε για να εντοπίσει αν υπήρχαν άλλοι επιζώντες από τους παράνομους λαθροκυνηγούς στο πάρκο, αλλά δεν εντοπίστηκε τίποτα.

Λιοντάρια κατασπάραξαν λαθροκυνηγούς

"Βρήκαμε αρκετά μέλη και τρία ζευγάρια άδειων παπουτσιών που μας δείχνουν ότι τα λιοντάρια έφαγαν τουλάχιστον τρεις από αυτούς αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα θύματα", φέρεται να λέει ο επικεφαλής προστασίας του πάρκου.

Το 2016, το πάρκο έχασε τρεις ρινόκερους όταν οι λαθροθήρες μπήκαν στο πάρκο και τους πυροβόλησαν για να αποσπάσουν τα κέρατα τους. Τα απομεινάρια των ανθρώπων εντοπίστηκαν αρχικά στις 3 Ιουλίου, αλλά οι φύλακες έπρεπε να περιμένουν μέχρι το φως της ημέρας στις 4 Ιουλίου, όταν η περιοχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ασφαλής ώστε να εισέλθουν και να ανακτήσουν ό, τι έμεινε.

Κτηνίατροι νάρκωσαν τα λιοντάρια, ώστε να πλησιάσουν στο σημείο όπου είχε φιλοξενηθεί το γεύμα τους και να μαζέψουν ότι στοιχεία είχαν μείνει. Η αστυνομία έχει πλέον αναλάβει την έρευνα για να διαπιστώσει περισσότερα για την ομάδα των λαθροκυνηγών και το πώς έπεσαν στη θανάσιμη παγίδα των λιονταριών.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι λαθροκυνηγοί εισήλθαν στο πάρκο τη νύχτα και μετά από λίγο εικάζεται πως βρέθηκαν στην περιοχή όπου ζει και κυνηγά η αγέλη των λιονταριών. Δεν είναι σαφές το γιατί δε μπόρεσαν να αντιδράσουν αν και φέρονται βαριά οπλισμένοι. Το πάρκο εξέφρασε από τη μία τη λύπη του για τις απώλειες τριών ανθρώπινων ζωών, αλλά τόνισε πως ό,τι έγινε αποτελεί ένα σαφές μήνυμα πως ο κυνηγός μπορεί την ίδια ώρα να είναι και θήραμα.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share