Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καρχαρίας εμφανίζεται πίσω από ανυποψίαστο σέρφερ σε ζωντανή μετάδοση διαγωνισμού - Η συνέχεια θα σας καθηλώσει

Απίστευτο!

10 Αυγούστου 2020 18:31
Καρχαρίας εμφανίζεται πίσω από ανυποψίαστο σέρφερ σε ζωντανή μετάδοση διαγωνισμού - Η συνέχεια θα σας καθηλώσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτο είναι αυτό, που συνέβη σε διαγωνισμό στην Νότια Αφρική, με έναν σέρφερ να έχει μόλις ολοκληρώσει την προσπάθειά του κι έναν καρχαρία να εμφανίζεται ξαφνικά πίσω του.

Η συνέχεια είναι καθηλωτική, καθώς φυσικά το άγριο θαλάσσιο ζώο δε σταμάτησε στην απλή παρουσία του, όπως διαπιστώνεται στο πλάνο, αλλά επιτίθεται κιόλας στον σέρφερ, που βρέθηκε σε κίνδυνο ακόμη και για απώλεια της ζωής του, ενώ καρχαρίας κάνει μανιασμένη επίθεση σε δύτες σε άλλο σοκαριστικό βίντεο.

Ο ίδιος κατάλαβε αρκετά γρήγορα, όπως δήλωσε αργότερα με δάκρυα στην κάμερα, ότι κάτι κινείτο προς τα πάνω του, με αποτέλεσμα να αντιδράσει άμεσα και να καταφέρει τελικά να σώσει τη ζωή του.

Ο σέρφερ άρχισε να κλωτσά τον καρχαρία και, παράλληλα, προσπαθούσε να μείνει στη σανίδα του και στο τέλος κατάφερε να τον διώξει, με τα βοηθητικά σκάφη να τον παραλαμβάνουν και να γλιτώνει τα χειρότερα.

Δείτε το βίντεο:

Ο απίστευτος λόγος που ο λευκός καρχαρίας δεν υπάρχει σε κανένα ενυδρείο στον κόσμο

Ο λευκός καρχαρίας, γνωστός και ως μεγάλος λευκός ή λευκός θάνατος, είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό ψάρι της θάλασσας, το οποίο κολυμπά στα παράκτια νερά των σημαντικών ωκεανών και φτάνει μέχρι τα 6 μέτρα σε μήκος.

Η όψη και το μέγεθός του προκαλούν δέος τόσα στα μικρά ψάρια όσο και σε εμάς. Παρόλα αυτά, έχεις προσέξει ποτέ ότι ο λευκός καρχαρίας δεν συναντάται σε κανέναν ενυδρείο του κόσμου;

Ποιες είναι άραγε οι αιτίες; Φυσικά και άλλα είδη καρχαριών υπάρχουν σε ζωολογικά πάρκα παρ' όλο που δεν είναι και τόσο ασφαλές.

1. Χρειάζεται πολύ χώρο

2. Η αιχμαλωσία του προκαλεί κατάθλιψη, σύμφωνα με θαλάσσιους βιολόγους

3. Μέσα στο γυαλί του ενυδρείου ένας λευκός καρχαρίας μπορεί να αυτοτραυμαυτιστεί

4. Είναι υπερβολικά κοστοβόρα η μετακίνησή τους σε ενυδρείο

5. Η αντίληψη του κόσμου για τα δικαιώματα των ζώων εξελίσσεται

6. Είναι δύσκολο έως και αδύνατο να επιβιώσει ένας λευκός καρχαρίας στο ενυδρείο, είτε γιατί θα αυτοτραυματιστεί, λόγω μεγέθους, είτε γιατί θα αρνείται να φάει.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share