Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Τούρκοι χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη - Απέραντη συγκίνηση

Ανατριχιαστικό

19 Ιουλίου 2020 13:28
Τούρκοι χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη - Απέραντη συγκίνηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα βίντεο με εκατοντάδες Τούρκους να χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη, μας αποδεικνύει ότι το ελληνικό αίμα ακόμα ρέει στις περιοχές αυτές.

Το βίντεο είναι από το Δεκέμβριο του 2019 στο Κορδελιό της Σμύρνης όπου εκατοντάδες τούρκοι χόρεψαν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Μετά από τα πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, έχει ξεσπάσει αναβρασμός και έχθρα με τους γείτονες, όμως αυτό το βίντεο μας υπενθυμίζει ότι δεν ασπάζονται όλοι τις ίδιες απόψεις.

Αυτοί οι Τούρκοι, που έχουν ελληνικές ρίζες σέβονται την παράδοση μας και χορεύουν ένα από τα πιο συγκινητικά ζεϊμπέκικα. Δείτε το στο Athensmagazine:

Λεβέντης παππούς χορεύει το πιο συγκινητικό ζεϊμπέκικο - Έτσι έκλεισε ένας κύκλος...

Έχουμε δει πολλούς νέους να χορεύουν ζεϊμπέκικο και τους έχουμε θαυμάσει, όμως αυτός ο παππούς μας ανατρίχιασε και μας συγκίνησε ταυτόχρονα.

Μέσα από αυτόν μπορεί και εκφράζεται, και από ότι καταλαβαίνουμε πρόκειται για μια θεατρική παράσταση σχολείου, αφού και στη λεζάντα αναγράφεται ότι έτσι κλείνει 26 χρόνιας συνεργασίας με αυτό. Ακόμα ένας χορός ηλικιωμένου που ανατριχιάζει, μετά και από τον πατέρα μιας νύφης σε ένα γάμο.

Δεν υπάρχει καλύτερος χορός από το ζεϊμπέκικο για να κλείσει έναν κύκλο, αφού μέσα από αυτό μπορεί να πει την ιστορία του. Όταν τελείωσε τα χειροκροτήματα έπεσαν βροχή... Δείτε τον και θαυμάστε τις άπταιστες κινήσεις του:

Το ζεϊμπέκικο μιας νύφης σε αμαξίδιο - Από τα ομορφότερα που υπάρχουν

Το καλύτερο ζεϊμπέκικο θέλει να καταθέτεις την ψυχή σου κι αυτό μας το απέδειξε μια νύφη, που παρόλο της δυσκολίας της, χόρεψε ένα από τα πιο όμορφα που χουμε δει.

Ένα ζεϊμπέκικο που έγραψε ιστορία, και έκανε το γάμο της να γίνει viral. Πραγματικά έδωσε την καρδιά της, και το ευχαριστήθηκε. Της αξίζουν πολλά μπράβο, όπως και σε αυτόν εδώ τον άνδρα, που με το ίδιο πρόβλημα χόρεψε το πιο μάγκικο ζεϊμπέκικο.

Θαυμάστε την:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share