Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Έβαλαν κάμερες σε σχολικό κυλικείο για να δουν πως φτιάχνονται τα φαγητά - Τα παιδιά μας τρώνε...

Δεν θα το πιστεύετε

18 Ιουλίου 2020 13:08
Έβαλαν κάμερες σε σχολικό κυλικείο για να δουν πως φτιάχνονται τα φαγητά - Τα παιδιά μας τρώνε...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έβαλαν κάμερα στο κυλικείο ενός σχολείου, για να δουν πως φτιάχνονται τα φαγητά. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύφθηκε τι πραγματικά τρώνε τα παιδιά μας.

Εάν έχετε φοιτήσει σε ένα δημόσιο σχολείο τις τελευταίες δεκαετίες, πιθανώς μόνο και μόνο η σκέψη του μεσημεριανού στις εγκαταστάσεις του να σας κάνει να ανατριχιάζετε. Μπαγιάτικες κοτομπουκιές, νερωμένος πουρές και παράξενες μάζες που μάλλον είναι φαγητό. Σοκαριστικές είναι και οι εικόνες που κατέγραψε μια κάμερα σε γνωστό εστιατόριο, για αυτό ποτέ δεν πρέπει να είστε σίγουροι για το τι τρώτε.

Όπως έχουμε δει στην Ιαπωνία και τη Γαλλία, άλλες χώρες έχουν διαφορετική προσέγγιση στο σχολικό φαγητό από ότι στην Ελλάδα. Η μόνη ανησυχία εδώ φαίνεται να είναι το κόστος, ενώ στην Σουηδία, τα σχολεία καταφέρνουν να ισορροπήσουν το κόστος με την ποιότητα.

Η Ανελί Λίντεμπεργκ δουλεύει σε σχολική κουζίνα στη Σουηδία. Ξέρει τα ονόματα όλων των μαθητών. Παίρνει ακόμα και μικρές ομάδες παιδιών για να τους δείξει από που προέρχεται το φαγητό τους. Συνοδεύει παιδιά ακόμα για να γνωρίσουν τον ψαρά που φέρνει τα φρέσκα ψάρια.

Αυτό κάνει τους μαθητές να είναι ευγνώμονες για την σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να γεμίσουν τα στομάχια τους. Φανταστείτε κάθε Έλληνας μαθητής να έπρεπε να γνωρίσει τον αγρότη που παρήγαγε τα λαχανικά που θα φάει.

Εκεί κάθε γεύμα γίνεται από την αρχή, όχι ξεπαγωμένο από μία παγωμένη σακούλα η ζεσταμένο από μία κονσέρβα. Οι υπάλληλοι στις σχολικές αυτές εγκαταστάσεις είναι αφοσιωμένοι στην δουλειά τους και στόχο έχουν να δείξουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της προέλευσής της!

Πιστεύετε πως το σύστημα στα ελληνικά σχολεία θα πρέπει να αλλάξει;

Κάμερα έκανε ζουμ σ΄αυτό το ζευγάρι: Τότε ο άνδρας άνοιξε το μπουφάν και... (video)

Σε αθλητικούς αγώνες είναι συχνό φαινόμενο, οι σκηνοθέτες να κάνουν λήψεις από την κερκίδα.

Πολλοί θεατές, γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι η κάμερα του αγώνα έχει στραφεί πάνω τους, άλλοι αργούν να το καταλάβουν, ενώ ορισμένοι άλλοι αρπάζουν την ευκαιρία για να κάνουν κάτι και να ξεχωρίσουν.

Έτσι και σε αυτό το βίντεο, αυτός ο άνδρας ενώ η κάμερα ήταν στραμμένη πάνω του και πάνω στην όμορφη κοπέλα που βρίσκεται δίπλα του, αυτός είπε να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει!

Τα υπόλοιπα στο βίντεο που ακολουθεί στο Athensmagazine.gr:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share