Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα της δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ (Video)

Δείτε καρέ-καρέ

1 Ιουνίου 2020 12:17
Τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα της δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι διαδηλώσεις, οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι καταστροφές και οι φωτιές είναι το σκηνικό που χαρακτηρίζει τα τελευταία 24ωρα σε πολλές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ. Επακόλουθο της φρικτής δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στην διαδικασία της σύλληψής του.

Οι New York Times συγκέντρωσαν σε ένα βίντεο αναπαράστασης όλα τα διαθέσιμα στοιχεία της υπόθεσης, από τη στιγμή που ο υπάλληλος του καταστήματος έκανε την καταγγελία για το πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων έως και τη στιγμή που ο 46χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο.

Οι NYT φρόντισαν έτσι να δείξουν σε όλο τον κόσμο το μέγεθος της επιθετικότητας των αστυνομικών σε βάρος του 46χρονου. Τίτλος του βίντεο είναι «8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα: Πώς ο Τζορτζ Φλόιντ σκοτώθηκε ενώ ήταν υπό αστυνομική κράτηση» ( 8 Minutes and 46 Seconds: How George Floyd Was Killed in Police Custody).

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε ένα μικρό διάστημα, ο Τζορτζ Φλόιντ ακούγεται να λέει 16 φορές ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, όμως ο αστυνομικός δεν δείχνει να συγκινείται.

Το βίντεο περιλαμβάνει σκληρές εικόνες:

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικάνου - Τον χτυπούσαν και μέσα στο περιπολικό

Την ώρα που οι ΗΠΑ φλέγονται από τις διαδηλώσεις και τις ταραχές για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ο ακτιβιστής Σον Κινγκ παρουσιάζει, σύμφωνα με τον ίδιο, έναν από τους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Φλόιντ να τον χτυπάει ακόμη και όταν εκείνος ήταν μέσα στο περιπολικό, ενώ συνάδελφός του βρίσκεται έξω από το περιπολικό και παρακολουθεί το σκηνικό.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο πνιγμός από τον Τσόβιν, ο οποίος πατούσε τον Φλόιντ στο λαιμό ακόμα και ενώ αυτός είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσόβιν έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού και από αμέλεια. Το Σάββατο είχε δημοσιοποιηθεί άλλο ένα βίντεο που κατέγραψε από άλλη γωνία περαστικός με την μοιραία προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τον 46χρονο Αφροαμερικανό.

Στο βίντεο φαίνονται τρεις αστυνομικοί να έχουν γονατίσει πάνω στον Φλόιντ ενώ αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει.

«Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ» ικετεύει ο Φλόιντ τους αστυνομικούς λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του. «Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω» προσπαθεί να ψελίσσει ο 46χρονος.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share