Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Οι 100 ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο - Το 8λεπτο βίντεο για το πώς ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε στον πλανήτη

Το χρονικό ενός εφιάλτη

10 Απριλίου 2020 07:27
Οι 100 ημέρες που άλλαξαν τον κόσμο - Το 8λεπτο βίντεο για το πώς ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε στον πλανήτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα συγκλονιστικό 8λεπτο βίντεο η Guardian περιγράφει πώς ο κορωνοϊός άλλαξε τον πλανήτη μέσα σε 100 ημέρες. Παράλληλα, δείτε την ταχύτητα εξάπλωσης του φονικού ιού στη Γη.

Το βίντεο ξεκινά από την Ουχάν, εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός όταν στις 11 Ιανουαρίου μια γυναίκα κατέληξε από πνευμονία. Το βίντεο συνεχίζει με την επιβολή της καραντίνας στην κινεζική επαρχία με πλάνα από τους έρημους δρόμους της Ουχάν.

Μέρες αργότερα η Ευρώπη γίνεται το νέο κέντρο της επιδημίας κορωνοϊού: Οι χώρες λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, τα σύνορα κλείνουν και οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Ιταλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα. Εικόνες που θυμίζουν πόλεμο με τους νεκρούς να μεταφέρονται σε στρατιωτικά οχήματα, στιγματίζουν την ανθρωπότητα. Η Ευρώπη ερήμωσε, οι δρόμοι είναι άδειοι και οι άνθρωποι κλεισμένοι μέσα σε 4 τοίχους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στην καθημερινότητά τους.

Στις 27 Μαρτίου, οι ΗΠΑ έχουν πλέον περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και ο αριθμός των νεκρών καθημερινά αφήνει άλαλη την παγκόσμια κοινότητα. Το βίντεο κλείνει με ένα απόσπασμα από το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ανατριχιαστική περιγραφή γιατρού για το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός - Σοκαριστικό βίντεο

Ένας Ιταλός γιατρός σε νοσοκομείο της Γένοβας περιγράφει ακριβώς πώς διασπείρεται ο κορωνοϊός με το βίντεο να είναι σοκαριστικό. Ενώ, μία έρευνα-σοκ ήρθε στον φως για τον φονικό ιό, που δείχνει ότι δεν εξαφανίζεται από τον οργανισμό μόλις αναρρώσει ένας ασθενής αλλά παραμένει και μεταδίδεται.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Όταν βήξει ο φορέας και χρησιμοποιήσει τις παλάμες του, στη συνέχεια προχωρήσει σε χειραψία, τότε διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετάδοση του κορωνοϊού σε άλλον άνθρωπο.

Εστία μόλυνσης και η επιφάνεια κινητών τηλεφώνων, όπως και οι πάγκοι - καρέκλες όπου ζει ο ιός. Ο κίνδυνος εντοπίζεται και στα κουμπιά που πατά κανείς για να μπει σε ανελκυστήρες, καθώς είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι έχουν ακουμπήσει τα συγκεκριμένοι σημεία.

Προσοχή χρειάζεται και στις αποστάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους διότι εάν ακουμπήσει κατά λάθος ο ένας το χέρι του άλλου και μετά πιάσει το πρόσωπό του, τότε πιθανότατα θα κολλήσει τον ιό.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share