Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σοκαριστικό βίντεο: Η ταχύτητα εξάπλωσης του κορωνοϊού στον πλανήτη - Πώς εξελίχθηκε η πανδημία

Από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 5 Απριλίου

6 Απριλίου 2020 13:59
Σοκαριστικό βίντεο: Η ταχύτητα εξάπλωσης του κορωνοϊού στον πλανήτη - Πώς εξελίχθηκε η πανδημία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον ρυθμό και την ταχύτητα εξάπλωσης του κορωνοϊού στον πλανήτη αποτυπώνει βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε από το «BBC», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «Johns Hopkins». Στο επίμαχο βίντεο απεικονίζεται η πορεία της πανδημίας του ιού από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 5 Απριλίου. Ενώ, μία έρευνα-σοκ ήρθε στον φως για τον φονικό ιό, που δείχνει ότι δεν εξαφανίζεται από τον οργανισμό μόλις αναρρώσει ένας ασθενής αλλά παραμένει και μεταδίδεται.

Μέχρι στιγμής, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταγραφεί 1,28 εκατομμύριο κρούσματα, ενώ οι νεκροί υπερβαίνουν τους 70.000. Οι ΗΠΑ διαθέτουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, με πάνω από 336.000, ενώ ακολουθούν η Ισπανία (135.00) και η Ιταλία (129.000).

Όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών, τη «μαύρη» πρωτιά κατέχει η Ιταλία, με πάνω από 15.800 θανάτους, ενώ έπονται η Ισπανία με 13.055 θανάτους και οι ΗΠΑ με 9.620 θανάτους. Ενώ, σοκαριστικές δηλώσεις έρχονται από τον ομοσπονδιακό διευθυντή των υπηρεσιών δημόσιας υγείας των ΗΠΑ για την εξέλιξη του φονικού ιού.

Ανατριχιαστική περιγραφή γιατρού για το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός - Σοκαριστικό βίντεο

Ένας Ιταλός γιατρός σε νοσοκομείο της Γένοβας περιγράφει ακριβώς πώς διασπείρεται ο κορωνοϊός με το βίντεο να είναι σοκαριστικό. Ενώ, μία έρευνα-σοκ ήρθε στον φως για τον φονικό ιό, που δείχνει ότι δεν εξαφανίζεται από τον οργανισμό μόλις αναρρώσει ένας ασθενής αλλά παραμένει και μεταδίδεται.

Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Όταν βήξει ο φορέας και χρησιμοποιήσει τις παλάμες του, στη συνέχεια προχωρήσει σε χειραψία, τότε διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετάδοση του κορωνοϊού σε άλλον άνθρωπο.

Εστία μόλυνσης και η επιφάνεια κινητών τηλεφώνων, όπως και οι πάγκοι - καρέκλες όπου ζει ο ιός. Ο κίνδυνος εντοπίζεται και στα κουμπιά που πατά κανείς για να μπει σε ανελκυστήρες, καθώς είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι έχουν ακουμπήσει τα συγκεκριμένοι σημεία.

ecco come si propaga il virus

Questo video dovete vederlo tutti e magari condividerlo è troppo importante , grazie a tutti voi e un grazie particolare a tutti il pesonale medico d'italia grazie di cuore <3 Debelliamo il coronavirus , restiamo a casa 🏠 seguite - Genovamade Liguria

Posted by Genovamade Liguria on Wednesday, April 1, 2020

Προσοχή χρειάζεται και στις αποστάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους διότι εάν ακουμπήσει κατά λάθος ο ένας το χέρι του άλλου και μετά πιάσει το πρόσωπό του, τότε πιθανότατα θα κολλήσει τον ιό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share