Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Ιταλία: Νέα παράταση στα μέτρα καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ποια η πιθανή ημερομηνία άρσης

9 Απριλίου 2020 23:40
Κορωνοϊός Ιταλία: Νέα παράταση στα μέτρα καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα παράταση δόθηκε στα μέτρα καραντίνας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Ιταλία μιας και δεν φαίνεται καμία ύφεση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αντιθέτως καθημερινά ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων και νεκρών το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η ιταλική κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των περισσότερων παραγωγικών δραστηριοτήτων μέχρι τις 3 Μαΐου.

Ηγετικά στελέχη των συνδικάτων διέρρευσαν την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης, μετά από συνάντηση που είχαν το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Πιθανώς, να υπάρξουν εξαιρέσεις, με δυνατότητα επαναλειτουργίας μετά το Καθολικό Πάσχα, για ένα μικρό ποσοστό βιομηχανιών που στην φάση αυτή έχει παραμείνει κλειστές.

Πάγια θέση της κυβέρνησης της Ρώμης συνεχίζει να είναι ότι προέχει η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών.

Η σχετική επίσημη απόφαση, πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί, πιθανώς μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο, από τον Ιταλό πρωθυπουργό, με νέο του τηλεοπτικό μήνυμα.

Κορωνοϊός Ιταλία: Κλειστά μέχρι τον Ιούνιο τα σχολεία!

Η επιτροπή επιστημόνων για τον κορωνοϊό στην Ιταλία, που κλήθηκε να συμβουλέψει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε το ενδεχόμενο οι μαθητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία μέσα στους επόμενους δυο μήνες, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera.

Έως τώρα, η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στις 18 Μαΐου. Τώρα, όμως, όλα δείχνουν ότι τα σχολεία δεν θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφού οι θάνατοι κάθε μέρα στην χώρα αγγίζουν τους 700.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί η Corriere, ότι οι μαθητές της τρίτης Γυμνασίου θα πρέπει να περάσουν αυτόματα την τάξη. Παράλληλα όλα δείχνουν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι οι εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου θα είναι μόνο προφορικές και θα διεξαχθούν μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, από τις 15 Απριλίου είναι πιθανό να ξανανοίξει ένα μέρος των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι πολίτες θα παραμείνουν σε περιορισμό -μέσα στο σπίτι- μέχρι τις αρχές Μαΐου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share