Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πεινασμένος άγριος ελέφαντας γκρεμίζοντας τα πάντα στο πέρασμά του, ορμάει σε σπίτι και... (Video)

Ανατριχιαστικό!

1 Ιανουαρίου 2020 15:47
Πεινασμένος άγριος ελέφαντας γκρεμίζοντας τα πάντα στο πέρασμά του, ορμάει σε σπίτι και... (Video)

Ένας πεινασμένος άγριος ελέφαντας γκρεμίζοντας τα πάντα στο πέρασμά του, ορμάει σε σπίτι για να βρει λίγο ρυζάκι για να φάει! Από την άλλη ένας ελέφαντας βλέπει να πνίγεται ο άντρας που πριν 5 χρόνια του έσωσε τη ζωή, με την αντίδρασή του να σας συγκλονίζει!

Ο τρελαμένος από την πείνα ελέφαντας χτύπησε με το κεφάλι του τους τοίχους της μονοκατοικίας στο Μπουένγκ Καν, της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης. Ο πεινασμένος ελέφαντας έτρωγε ρύζι μια ολόκληρη ώρα για να χορτάσει

Έχοντας γκρεμίσει τον τσιμεντένιο τοίχο, ο ελέφαντας ήταν σε θέση να φτάσει στην κουζίνα και με τη μεγάλη του προβοσκίδα βόσκησε το φρέσκο-μαζεμένο ρύζι.

Το μεγαλοπρεπές ζώο έτρωγε για μια ολόκληρη ώρα κι έφυγε μόνο όταν χόρτασε, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ελέφαντας παγιδεύτηκε σε πηγάδι 10 μέτρων. Δείτε την απίστευτη στιγμή του απεγκλωβισμού του!

Ένα μωρό ελέφαντας ταξίδευε με το κοπάδι του μέσα από ένα δάσος στην βόρεια Ινδία όταν έπεσε σε ένα πηγάδι. Το κοπάδι του περνούσε κοντά από μία φάρμα και 10 ελέφαντες αποκόπηκαν από την ομάδα. Μια ιστορία που θυμίζει αρκετά την χθεσινή μας!

Ενώ περπατούσαν, το μικρό γλίστρησε και έπεσε μέσα στο πηγάδι της φάρμας. Το τρομαγμένο μωρό προσπαθούσε επίμονα να βγει. Κάποια άλλα μέλη του κοπαδιού έμειναν πίσω να το περιμένουν αλλά τελικά έφυγαν.

Ευτυχώς, ντόπιοι είδαν τον μικρό ελέφαντα και ειδοποίησαν τις αρχές. Έτσι, έφτασαν μηχανήματα στο σημείο και άρχισαν οι προσπάθειες διάσωσης.

Για έξι ώρες, οι διασώστες έσκαβαν το πηγάδι με σκοπό να φτιάξουν μία ράμπα για τον ελέφαντα. Τελικά, έφτασαν αρκετά κοντά στην βάση του πηγαδιού και άρχισαν να το γεμίζουν με χώμα.

Ο καημένος ελέφαντας είχε μείνει αρκετές ώρες μακρυά από το κοπάδι του και ήταν πολύ μπερδεμένες και αποπροσανατολισμένος. Ευτυχώς όμως είχε ανθρώπους να τον προσέχουν.

Δείτε τις προσπάθειες των διασωστών να απεγκλωβίσουν τον μικρό ελέφαντα στο Athensmagazine.gr:

Ο ελέφαντας αυτός βασανιζόταν για χρόνια...Όταν ελευθερώθηκε έκανε κάτι που δεν φαντάζεστε!

Η κακομεταχείριση των ζώων γίνεται σε όλο τον κόσμο και οι ιστορίες σοκάρουν με την αγριότητα τους. Ο ελέφαντας αυτός βασανιζόταν χρόνια μέχρι που απελευθερώθηκε και έκανε κάτι το απίθανο!

Η ιστορία του Ρατζού, του ελέφαντα, είναι μόνο μία από αυτές και έχει γίνει viral, όπως και αυτός ο "άτακτος¨ελέφαντας, για άλλο λόγο βέβαια!

Επί 50 χρόνια, ο Ρατζού κρατούνταν δέσμιος ενός άντρα στη περιοχή Uttar Pradesh, στην Ινδία. Ο «ιδιοκτήτης» του τον είχε δεμένο από τα πόδια με αλυσίδες που πάνω τους είχαν τεράστια καρφιά. Με αυτό το τρόπο τον κρατούσε ακινητοποιημένο για να τον χρησιμοποιεί ως ατραξιόν και να κερδίζει χρήματα από τους τουρίστες που επισκέπτονταν το χωριό του.

Ώσπου μια μέρα, το Τμήμα Δασών του Ουτάρ Πραντές ειδοποίησε μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Λονδίνο, την Wildlife SOS, για την περίπτωση του Ρατζού. Όταν οι άνθρωποι της οργάνωσης ανακάλυψαν τι συμβαίνει σε αυτό το φτωχό πλάσμα, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ταξιδέψουν άμεσα για την Ινδία.

Κάπως έτσι μια ομάδα 10 ατόμων, που την αποτελούσαν κτηνίατροι και εμπειρογνώμονες άγριας ζωής ενώθηκε με 20 δασοκόμους και 6 αστυνομικούς. Σκοπός όλων: Η διάσωση του Ρατζού. Ο άτυχος ελέφαντας είχε πλέον μια πολύ αποφασισμένη ομάδα μαζί του.

Κάπως έτσι ζούσε για ένα χρονικό διάστημα 50 ετών ο Ρατζού: Αλυσοδεμένος!

Μια μικρή βόλτα στην ύπαιθρο ήταν το πρώτο πράγμα που θέλησε να κάνει για να γιορτάσει την ελευθερία του.

Στο κέντρο πια, ο Ρατζού έκανε μπάνιο και έλαβε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share