ΑΡΧΙΚΗ MEDIA

Αποκάλυψε την πέτρα του σκανδάλου ο Ευαγγελάτος και τους τίναξε στον αέρα για τον θάνατο του Μαζωνάκη: «Να πάει τουλάχιστον ένας μαζί του»

Μαζωνάκης: Τα μηνύματα που «καίνε» – Η θεραπεία των 6.000 ευρώ, η πίεση να πειστεί και το μοιραίο ραντεβού
«Θα τον στριμώξω»: Τα μηνύματα πριν από τον θάνατο του Μαζωνάκη – Η ακριβή θεραπεία και η προσπάθεια να αλλάξει γνώμη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Νέα ερωτήματα προκαλούν τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξαν η 56χρονη γιατρός και ο υπνοθεραπευτής τις κρίσιμες ημέρες πριν από τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη. Στο επίκεντρο βρίσκεται πλέον όχι μόνο το τι συνέβη μέσα στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου, αλλά και όσα προηγήθηκαν. Και κυρίως, το πώς ένας άνθρωπος που εμφανιζόταν διστακτικός απέναντι σε μια ακριβή θεραπεία φαίνεται, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα μηνύματα, να οδηγήθηκε τελικά στο μοιραίο ραντεβού.

«Δεν είμαι για να δίνω τέτοια ποσά»

Σε μήνυμα που φέρεται να έστειλε ο Γιώργος Μαζωνάκης στη γιατρό, εκφράζει την απορία και την ενόχλησή του για το κόστος της θεραπείας. «Μου ζήτησαν να πληρώσω 3.000 – 6.000 ευρώ. Δεν είμαι για να δίνω τέτοια ποσά», αναφέρεται στο μήνυμα που έχει δημοσιοποιηθεί. Το συγκεκριμένο στοιχείο αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο τραγουδιστής είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το εάν θα προχωρούσε στην επόμενη διαδικασία, την πλασμαφαίρεση.

Η απάντηση που φέρεται να ακολούθησε μεταξύ της γιατρού και του υπνοθεραπευτή είναι από τα σημεία της υπόθεσης που έχουν προκαλέσει τα περισσότερα ερωτήματα. Όταν η γιατρός φέρεται να ενημερώνει ότι ο Μαζωνάκης δεν επιθυμούσε να επιστρέψει για πλασμαφαίρεση, ο υπνοθεραπευτής φέρεται να απαντά: «Άσε, θα τον συγυρίσω εγώ». Σε άλλο μήνυμα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, εμφανίζεται να αναφέρει ότι θα τον φέρει στην Κηφισιά, προκειμένου να τον πείσει να προχωρήσει. Το περιεχόμενο των συνομιλιών έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, καθώς εξετάζεται ο ρόλος κάθε προσώπου στις αποφάσεις που προηγήθηκαν του μοιραίου ραντεβού.

Η ημέρα της θεραπείας: «Δεν είναι καλά – τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ»

Την επόμενη ημέρα, ο Γιώργος Μαζωνάκης βρίσκεται στο ιατρείο. Η επικοινωνία μεταξύ της γιατρού και του υπνοθεραπευτή συνεχίζεται. «Ήρθε ο Μαζώ», φέρεται να γράφει εκείνος, με τη γιατρό να απαντά ότι ο τραγουδιστής πράγματι είχε φτάσει. Λίγο αργότερα, εκείνος ρωτά εάν «όλα καλά». Η γιατρός φέρεται να του στέλνει φωτογραφία του Μαζωνάκη. Τα μηνύματα αυτά αποτελούν πλέον μέρος των στοιχείων που εξετάζονται για να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβαινε στο ιατρείο εκείνες τις ώρες.

Λίγες ώρες αργότερα, η εικόνα αλλάζει δραματικά. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα μηνύματα, η γιατρός ενημερώνει τον υπνοθεραπευτή ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης «δεν είναι καλά» και ότι παρουσίασε πτώση της αρτηριακής πίεσης, με το ΕΚΑΒ να τον παραλαμβάνει. Ο υπνοθεραπευτής φέρεται να ρωτά ποιος τον συνοδεύει. Η απάντηση είναι ότι «κανείς» δεν πήγε μαζί του. Ακολουθεί η φράση που πλέον έχει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση: «Να πάει τουλάχιστον ένας μαζί του». Και στη συνέχεια, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιευμένα στοιχεία, το μήνυμα: «Σε πήρα στον λαιμό μου». 

Τα ερωτήματα που παραμένουν

Η αλληλουχία των μηνυμάτων δημιουργεί μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα: Γιατί ο Μαζωνάκης εμφανιζόταν διστακτικός; Ποιος τον έπεισε να επιστρέψει; Τι ακριβώς συμφωνήθηκε για τη θεραπεία και το κόστος της; Τι συνέβη μέσα στο ιατρείο και ποιος είχε γνώση της κατάστασής του τις κρίσιμες ώρες;

Οι απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν μόνο από τα μηνύματα. Αποτελούν αντικείμενο της δικαστικής και ανακριτικής έρευνας, η οποία καλείται να συνδέσει τις επικοινωνίες, τις ιατρικές πράξεις και τα γεγονότα των τελευταίων ωρών της ζωής του τραγουδιστή. Αυτό που αποτυπώνεται πάντως στα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα στοιχεία είναι μια αλληλουχία επικοινωνιών που ξεκινά με τον δισταγμό για μια ακριβή θεραπεία και καταλήγει, λίγες ώρες αργότερα, στην ενημέρωση ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει παραληφθεί από το ΕΚΑΒ.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου