Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στη «μαύρη λίστα» βάζουν οι Βρετανοί 7 ελληνικά νησιά (Video)

Επιβολή καραντίνας 14 ημερών

7 Σεπτεμβρίου 2020 20:02
Κορωνοϊός: Στη «μαύρη λίστα» βάζουν οι Βρετανοί 7 ελληνικά νησιά (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Την επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε όσους επιστρέφουν στη Βρετανία από 7 ελληνικά νησιά ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών. Επίσης, σε μία ανακοίνωση «βόμβα» προχώρησε και η Emirates.

Συγκεκριμένα τα 7 νησιά που «στοχοποίησε» ο Βρετανός υπουργός είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη και η Ζάκυνθος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και στην Ουαλία, ισχύει η υποχρέωση καραντίνας για την επιστροφή από 6 ελληνικά νησιά αλλά και στη Σκωτία για το σύνολο μάλιστα της Ελλάδας.

Νορβηγία: Σε καραντίνα 10 ημερών για όσους φτάνουν από την Ελλάδα

Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε αυτές τις χώρες.

Ακόμα μια χώρα που παίρνει αυτό το μέτρο, μετά και την Ιταλία, που αποφάσισε υποχρεωτικό τεστ σε όσου έρχονται από την Ελλάδα. Παρόμοιοι περιορισμοί θα επιβληθούν επίσης και στους ταξιδιώτες από την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Υποχρεωτικό το τεστ για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα

Ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Ιταλία από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Κροατία σχηματίζουν ουρές σε κέντρα σε όλη τη Ρώμη για να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό, αφού το υπουργείο Υγείας επέβαλε υποχρεωτικό έλεγχο, ώστε να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα του ιού.

Υπήρξε μια αναστάτωση, μιας και μερικά ιταλικά αεροδρόμια εξακολουθούν δεν προσφέρουν τεστ επιτόπου, με αποτέλεσμα άνθρωποι να πρέπει να μεταβούν σε τοπικά κέντρα ελέγχου για να συμμορφωθούν προς τον κανονισμό που υιοθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Εκτός βέβαια από την Ιταλία, και στην χώρα μας γίνονται προσπάθειες περιορισμού της διασποράς, ενώ ανακοινώθηκαν προσλήψεις στην υγεία.

«Στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο δεν έκαναν τίποτε, έλεγαν ότι πρέπει να κάνουμε τεστ, αλλά στο τέλος δεν υπήρχε τίποτε εκεί. Έτσι ήρθαμε εδώ από τη δική μας καλή θέληση», είπε ο Αντόνιο Σεμεράρο, που επέστρεψε πρόσφατα από την Ισπανία.

Κρούσματα εμφανίσθηκαν τον περασμένο μήνα, με τους ειδικούς να τα αποδίδουν στη νυκτερινή ζωή, την επιστροφή από τις διακοπές και τη μη τήρηση του μέτρου της κοινωνικής απόστασης.

«Βρίσκομαι εδώ για το τεστ, καθώς επέστρεψα πριν από δύο ημέρες από την Ελλάδα. Περίμενα στην ουρά περίπου μισή ώρα», είπε ο Άλαν Άλμαντ.

Η κυβέρνηση έχει κλείσει τις ντισκοτέκ και τα νυκτερινά κέντρα και έχει επιβάλει τη χρήση μάσκας από τις 6 μ.μ. έως τις 6 π.μ. στους ανοικτούς χώρους όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share