Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η διαφάνεια της «Διάφανης» στο πολυχώρο Vault

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

3 Απριλίου 2019 13:03
Η διαφάνεια της «Διάφανης» στο πολυχώρο Vault

Φέτος στο πολυχώρο του Vault μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ιστορίας της «Διάφανης», μητέρας του Διονύσιου Σολωμού. Αλήθεια ποια είναι η ιστορία της μητέρας του εθνικού μας ποιητή;

Η Μάγδα Κατσιπάνου ενσαρκώνει την Αγγέλικα Νίκλη Σολωμου, μια αμφιλεγόμενη, για το ήθος της, γυναίκα τα χρόνια του ξεσηκωμού. Η Μάγδα Κατσιπάνου,ως Αγγέλικα Σολωμού, μας διηγείται πως ήταν να είσαι γυναίκα , τα χρόνια που οι άντρες έπαιρναν όλες τις αποφάσεις. Τα χρόνια που οι ζωές των γυναικών ήταν μια ακόμα εμπορική συναλλαγή. Στο μονόλογο της, η Αγγέλικα, μεταμορφώνεται και μεγαλώνει ‘ από κορίτσι, σε γυναίκα και ύστερα σε μητέρα. Τα λόγια της βαριά αλλά χωρίς υπερβολές. Η Αγγέλικα Σολώμου, υπό τον ήχο του βιολοντσέλου, μας αφηγείται την αλήθεια της, την δική της ιστορία. Μπροστά μας παρουσιάζεται όλη της η ζωή, που μας ήταν άγνωστη μέχρι τώρα καθώς επίσης θα μάθουμε και άγνωστες πτυχές της ευαίσθητης προσωπικότητας του Διονύσιου Σολωμού. Μια παράσταση που μας κάνει να προβληματιστούμε και να συγκινηθούμε. Μια παράσταση που δεν εκβιάζει την συγκίνηση μας αλλά που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους από την ερμηνεία της Μάγδας Κατσιπάνου.

Να σας θυμίσουμε και την παράσταση Και τα αγόρια κλαίνε στο θέατρο Μπέλος

Η Μάγδα Κατσιπάνου, υπότροφος της σχολής του θεάτρου αλλαγών, αποφοίτησε με άριστα από τον τριετή κύκλο σπουδών. Παρακολούθησε το «International acting summer school» στο Giles Foreman centre for action στο Λονδίνο καθώς και αρκετούς κύκλους σεμιναρίων. Έχει ήδη στο ενεργητικό της αρκετές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις όπως Εγώ γιατρέ μου, σκηνοθεσία Κ.Κωνσταντόπουλος, Πέντε ψέμματα στο φως, σκηνοθεσία Γ.Στυλιανόπουλος, The man who, σκηνοθεσία Κ.Καραδήμα, Ηλέκτρα project, σκηνοθεσία Π. Μοσχολιδάκης κ.α. Και φέτος όμως η Μάγδα Κατσιπάνου συνεργάζεται με τον Περικλή Μοσχολιδάκη, στην εν λόγω παράσταση, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το κείμενο και την σκηνοθεσία. Η παράσταση ήδη έχει στεφθεί με απίστευτη επιτυχία και γι αυτό το λόγω πήρε παράταση.

Ο Περικλής Μοσχολιδάκης εκτός από από ηθοποιός του Εθνικού θεάτρου, του θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ.α. τα τελευταία χρόνια καταπιάνεται και την σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων. Παραστάσεις όπως Ηλέκτρα project, Τρωάδες-Εκάβη, η Τραγωδία των Ηττημένων και φέτος τη Διάφανη.

«Διονύσιε παιδί μου, είσαι ακόμα εκεί,στο μυαλό του Θεού;»
Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις θεάτρου στο Athensmagazine.gr

TAGS
 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share