Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Όταν πεθάνω θάψτε με...στο facebook: Μια υπέροχη κωμωδία στο θέατρο Μπέλος

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

1 Απριλίου 2019 13:50
Όταν πεθάνω θάψτε με...στο facebook: Μια υπέροχη κωμωδία στο θέατρο Μπέλος

Αλήθεια τι ρόλο παίζουν τα social media στη ζωή σας; Πόσους φίλους έχετε στο facebook; Πόσους followers στο Instagram; Εσείς ποστάρετε καθημερινά φώτος και περιμένετε πώς και πως τα λαίκ; Και δεν υπάρξει βροχή από "μπλε δαχτυλάκια", τότε όλα μαυρίζουν;

Τελικά πόση μοναξιά υπάρχει σε αυτόν το κόσμο. Μέσα από μια οθόνη, γνωρίζουμε κόσμο και "επικοινωνούμε". Κάνουμε σχέσεις φιλικές και ερωτικές. Φουσκώνουμε σαν παγόνια όταν μια φώτο γεμίζει λάικ! Και όλα αυτά επειδή φοβόμαστε,ίσως, να βγούμε έξω, στον πραγματικό κόσμο και να μιλήσουμε με τους πραγματικούς ανθρώπους.

Γι αυτό θα μας μιλήσει η παράσταση "Όταν πεθάνω θάψτε με...στο facebook". Μια αλήθεια βαριά αλλά συνάμα τόσο πραγματική. Με έναν κωμικό τρόπο για μην μας πέσει βαρύ. Βέβαια αν το καλοσκεφτείς μέσα από την πλάκα λέμε τα πιο σοβαρά πράγματα. Οπότε μιλάμε για μια κωμωδία που κρύβει τέτοια τραγικότητα, που μπορεί να σε κάνει να στεναχωρηθείς. Όμως σίγουρα θα σε προβληματίσει.

Στον υπέροχο χώρο του θεάτρου Μπέλος και υπό την σκηνοθετική ματιά του Αλ. Λιακόπουλου, μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια κωμωδία τόσο επίκαιρη. Στην σκηνή βλέπουμε 3 ηθοποιούς που με αφοπλιστικό τρόπο μας μιλάμε για την πραγματικότητα που ζούμε.

Οι Δ. Γιώτης, Μ. Γεωργοπούλου και Γ. Κοντοπόδης, είναι εκείνοι που θα μας διασκεδάσουν και μπορεί να χρειαστούν σε κάποια σημεία την βοήθεια μας.

Όταν πεθάνω, θάψτε με στο facebook


Κωμωδία του Αντώνη Τσιπιανίτη
Διαρκεια : 105 '
Σκηνοθ.:Αλ. Λιακόπουλος
Ερμηνεύουν: Δ. Γιώτης, Μ. Γεωργοπούλου, Γ. Κοντοπόδης.

Όταν πεθάνω, θάψτε με στο facebook
Κωμωδία του Αντώνη Τσιπιανίτη
Διαρκεια : 105 '
Σκηνοθ.:Αλ. Λιακόπουλος
Ερμηνεύουν: Δ. Γιώτης, Μ. Γεωργοπούλου, Γ. Κοντοπόδης.

Θέατρο Μπέλλος


Κέκροπος 1,Πλάκα
Τηλ : 2103229889

Παραστάσεις : Πέμ., Τετ. 9.15 μ.μ.
Τιμή : € 15,10.

Να σας θυμίσουμε και την παράσταση "Και τα αγόρια κλαίνε"

Αφορμή..Τρωάδες


Το έργο του Ευριπίδη, συναντά γυναίκες από όλο τον κόσμο

ρεις γυναίκες, σ' έναν χώρο άχρονο, στο κέντρο της μεγάλης βίας, αναμένουν. Η αναμονή αυτή θα γεννήσει λέξεις και οι λέξεις θα αποκτήσουν νόημα.Θα δημιουργηθούν δεσμοί και θα αποκαλυφθεί ο λόγος της αναμονής. Η αφορμή δόθηκε. Οι Τρωάδες θα αποκτήσουν σώμα, θα αρχίσει ένα παιχνίδι ρόλων και θα μας αφηγηθούν την ιστορία τους. Η ιστορία της Τροίας, της Συρίας, του Σεράγεβο, της Ρουάντα, του Σουδάν, της Αρμενίας, της Κορέας, της Σμύρνης, της... Ο λόγος του Ευριπίδη συναντιέται, χωρίς να ανακόπτεται, με μαρτυρίες γυναικών του σήμερα.

Οι αντρικοί ρόλοι βρίσκονται στην σκηνή σαν φαντάσματα που τις στοιχειώνουν. Τις οδηγούν να ξεδιπλώσουν τα δεινά που πέρασαν και να πράξουν, όπως ούτε και οι ίδιες δεν φαντάζονται.

Η παράσταση αφορμή...Τρωάδες δείχνει τις επιπτώσεις του πολέμου στον ψυχισμό των αιχμάλωτων γυναικών. Γυναίκες που από την ασφάλεια του σπιτιού τους βρίσκονται στο δρόμο. Έναν δρόμο άγνωστο, αβέβαιο και τρομακτικό.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Νεκταρία Γιαννουδάκη, Γιάννα Ζιάννη, Ασπασία Μηλιαράκη
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Τάσος Αλατζάς
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ευριπίδης
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις θεάτρου στο Athensmagazine.gr

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share