Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Και τα αγόρια κλαίνε: Στο θέατρο Μπέλος

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει!

1 Απριλίου 2019 13:07
Και τα αγόρια  κλαίνε: Στο θέατρο Μπέλος

Ο Αλ. Λιακόπουλος σκηνοθετεί μια σκληρή και άκρως σύγχρονη παράσταση. Το "και τα αγόρια κλαίνε" είναι η ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς serial killers. Ο λεγόμενος ως "δολοφόνος Κλόουν" που συγκλόνισε όλη την Αμερική.

Εμείς θα δούμε την ιστορία μέσα από τα μάτια του δολοφόνου. Μέσα από έναν δυνατό μονόλογο, μαθαίνουμε για την ζωή του με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ξαφνικά η σωστή και άκρως αξιοπρεπής ζωή του Τζον Γουέιν Γκέισι , θα αλλάξει. Όλη του η ζωή θα πάρει μια άλλη διεστραμμένη πορεία όταν πια δεν θα αντέξει να ακολουθεί τα κοινωνικά πρότυπα, που χρόνια τον καταπίεζαν.

Η απόδοση του κατά συρροήν δολοφόνου γίνεται από τον Γιώργη Κοντοπίδη, που ίσως κάποιοι τον θυμόμαστε από σειρά του Αντ1, "Κάτι χωρισμένα παλικάρια". Ο Γιώργης Κοντοπίδης γίνεται ο ρόλος και η έντονη ερμηνεία του δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Αν δεν ξέρεις την ιστορία του δολοφόνου, δεν σου πάει καν το μυαλό που θα σε οδηγήσει αυτή η ιστορία.

Να σας θυμίσουμε και την πατάσταση Indian summer cafe από το Αλληλέγγυο θέατρο ΗΛΙΟΥ-πόλις

Όσο περνάει η ώρα και ξεδιπλώνεται μπροστά σου η ιστορία, ενώ μουδιάζεις, ίσως σε στιγμές να ενοχλήσε και έντονα, δεν χορταίνεις αυτό που βλέπεις. Ανεξάρτητα από το θέμα που πραγματεύεται η παράσταση, όλα τα υπόλοιπα είναι τόσο άρτια που "χαίρεσαι" θέατρο.

Εκτός όμως από τον ταλαντούχο κύριο Κοντοπίδη, πρέπει να σημειώσουμε και την επιβλητική σκηνοθεσία του κύριου Λακόπουλου. Και βέβαια ο χώρος,από μόνος του, είναι τόσο μαγικός που σε βυθίζει πιο πολύ στην ιστορία. Ειλικρινά και το 80 λεπτά δεν παίρνεις ανάσα. Ο χρόνος κυλά πάρα πολύ γρήγορα.

"Και τα αγόρια κλαίνε" λοιπόν, μια παράσταση σκληρή, ίσως ενοχλητική για κάποιους αλλά σίγουρα ακατάλληλη για ανηλίκους.

Μονόλογος του Μιχάλη Παπαδόπουλου
Διαρκεια : 80 '
Σκηνοθ.:Αλ. Λιακόπουλος
Ερμηνεύει: Γ. Κοντοπόδης. Μέχρι 21/04/19

Θέατρο Μπέλλος

Κέκροπος 1,Πλάκα
Τηλ.: 2103229889

Δεσποινίς Τζούλια στο από Μηχανής Θέατρο

Το αριστούργημα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» παίρνει νέα πνοή από τη σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Το κείμενο έχει πολύ έντονο πολιτικό-κοινωνικό στοιχείο,το οποίο είναι πάντα διαχρονικό. Η διαφορά των κοινωνικών τάξεων, η μάχη των δύο φύλων, ο ερωτισμός αλλά και επιβολή του ενός στον άλλον, μέσω του σεξ, είναι κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται η παράσταση αυτή.

Με φόντο την πιο ερωτική νύχτα του χρόνου, οι άνθρωποι βρίσκονται σε ερωτικό παροξυσμό. Η νύχτα της 23ης Ιουνίου αποτυπώθηκε σε έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας όπως το "Όνειρο καλοκαιρινής νυχτός" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και βέβαια τον Στρίντμπεργκ (Δεσποινίς Τζούλια).

Είναι η νύχτα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, που έχασε το κεφάλι του από το σεξουαλικό πάθος του Ηρώδη για την Σαλώμη. Η νύχτα που στην Ελλάδα και άλλες χώρες των Βαλκανίων, συντελείται το παγανιστικό έθιμο του κλήδονα, όπου νέοι και νέες πηδούν πάνω από τις φωτιές ερωτοτροπώντας και φλερτάροντας, ελπίζοντας ότι ο κλήδονας θα τους φανερώσει με ποιον θα κάνουν ...γάμο.

Μέσα από ένα ερωτικό τρίγωνο, οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τα πάθη, τις ορμές και τους φόβους των πρωταγωνιστών. Η άρτια απόδοση των ηθοποιών σε παρασέρνει και σου μεταφέρει τον μυστικισμό αυτής της νύχτας. Η σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου κάνει την προσπάθεια αυτή ακόμα πιο εύκολη και η κινησιολογία των ηθοποιών απογειώνει την απόδοση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύλληψη - σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Απόδοση κειμένου: Γιώτα Σερεμέτη
Μετάφραση: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ
Σκηνικά/κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Επιλογή μουσικής: Γιάννης Σορώτος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Βαρελά

Φωτογραφίες: Λένα Αρκουμάνη

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Τζούλια: Ίρις Μάρα

Ζαν: Νίκος Ιωαννίδης

Κριστίν: Γιώτα Σερεμέτη

INFO:

Από Μηχανής Θέατρο - Πάνω Σκηνή:
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, TK: 10436, Τηλέφωνο: 210 5232097

Ώρες ταμείου και επικοινωνίας: Καθημερινά 9:00-22:00

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή στις 00.00 & Σάββατο στις 18.00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 13 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ, Ατέλεια 5 ευρώ

*Σημείωμα: Η παρακολούθηση της παράστασης επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share