Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Facebook - Instagram: Πότε θα λειτουργήσουν ξανά; «Κραχ» για την εταιρεία στη Wall Street - Τρελό πάρτι στο twitter για την κατάρρευση

Παγκόσμιος συναγερμός στους χρήστες των social media

4 Οκτωβρίου 2021 21:04
Facebook - Instagram: Πότε θα λειτουργήσουν ξανά; «Κραχ» για την εταιρεία στη Wall Street - Τρελό πάρτι στο twitter για την κατάρρευση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοβαρά προβλήματα σύνδεσης έχουν οι χρήστες των δημοφιλών social media από το απόγευμα της Δευτέρας Οι πλατφόρμες του Facebook και του Instagram έχουν «πέσει» για αρκετές ώρες και το κύριο ερώτημα των χρηστών είναι ένα: Πότε θα λειτουργήσουν ξανά;

Απάντηση, επίσημη, δεν υπάρχει για την ώρα με το Facebook σε ανακοίνωσή του στο Twitter να ζητά συγγνώμη από τους χρήστες για την ταλαιπωρία, υπογραμμίζοντας πως συλλέγει τις αναφορές προβλημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα μεγαλύτερα – σε διάρκεια – καταγεγραμμένα προβλήματα στη δημοφιλή πλατφόρμα, ήταν το 2019 όταν είχαν «πέσει» τα πάντα για 24 ώρες.

Πότε θα λειτουργήσουν ξανά Facebook - Instagram

Θεωρητικά το διάστημα αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ενδεικτικό για το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα, τα οποία δείχνουν να είναι σοβαρά καθώς έχει παρέλθει πάνω από ένα δίωρο κατά το οποίο οι δημοφιλείς πλατφόρμες είναι εκτός λειτουργίας.

Μεγάλη πτώση του Facebook στη Wall Street μετά το παγκόσμιο «μπλακ άουτ»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης στη Wall Street, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.

Η χειρότερη κρίση της ιστορίας της εταιρείας

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι «(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια», των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Τρελό πάρτι στο twitter για την κατάρρευση Facebook - Instagram

Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Facebook και του Instagram δεν έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους εδώ και αρκετή ώρα.

«Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο». Αυτό είναι το μήνυμα που βλέπουν εδώ και λίγη ώρα εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Facebook ενώ ανάλογο μήνυμα εμφανίζεται σε πολλούς χρήστες στο Instagram. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας αυτή την ώρα στη Wall Street υποχωρεί κατά 5,6%.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Facebook, Aντι Στόουν με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε πως η εταιρεία γνωρίζει ότι πολλοί χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν και πως «δουλεύουμε για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατόν».

Όπως ήταν φυσικό στο twitter στήθηκε ένα πολύ μεγάλο πάρτι και τα hashtags #instagramdown και #facebookdown εκτοξεύτηκαν

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share